Workshop Sushi rollen bij TAO

Door

Door: Marijke Kenkhuis

Ik ben nogal een sushi-fan. Ik zou het echt dagelijks kunnen eten. En dan het liefst de sushi van TAO, mijn favoriete sushi-restaurant in Enschede. Mijn smaakpapillen zouden heel erg blij worden van dagelijks sushi-eten. Mijn portemonnee wordt er waarschijnlijk minder blij van. Dé oplossing? Zelf het sushi-rollen onder de knie krijgen en mijn eigen chefkok-sushi worden. Moet lukken toch!? …

Ik neem de proef op de som! Restaurant TAO biedt namelijk sushi-workshops aan, en of je nu beginner bent, of gevorderde: deelnemen is leerzaam, hartstikke leuk en … lekker ;-). De kneepjes van het vak leren van een professional, die je even voordoet hoe het moet. Precies, ‘even’. Eén keer knipperen met mijn ogen en er ligt een sushirol voor me. Ehm… Dát ging mij net ietsje te snel.

Inside-out!

Gelukkig heeft de chefkok al snel door dat het merendeel van onze groep geen sushi-rol-specialist is, dus nadat hij in zijn werktempo het maken van een rol heeft getoond, doet hij het nog eens heel langzaam voor. Vervolgens mogen we het zelf proberen. En het lukt de meesten aardig goed een eerste rol te maken! Al is het voor sommigen een hele uitdaging om de sushirijst netjes in de nori (zeewierbladen) te rollen. Na een paar rollen zijn we zó goed bezig dat het tijd wordt voor een uramaki sushi. Juist ja! Inside out sushi. We gaan de bekendste in de categorie inside out maken, namelijk de California Roll (een uramaki met in dit geval surimi, avocado en komkommer, afgewerkt met viskuit). Jummie, om je vingers bij af te likken.

Het leuke aan de workshop is dat je echt uitleg krijgt over de ingrediënten, leuke tips krijgt over hoe je ervoor kunt zorgen dat de sushirijst niet aan je handen blijft plakken, hoe je de komkommer of surimi perfect snijdt, en… Waarom we eigenlijk wasabi bij sushi eten. Niet alleen omdat het lekker is, kan ik je verraden! En hoe leuk is het om ’s avonds je zelfgemaakte sushi aan je eigen keukentafel op te eten?

Maandelijks een workshop en jij kunt winnen! (winactie is afgelopen)

De workshop wordt één keer per maand aangeboden en duurt ongeveer 2,5 uur. Dus meld je gewoon eens aan, het is zeker de moeite waard! Of doe mee met de winactie en win een workhop. Meer informatie over de workshops bij restaurant Tao vind je op hun site: Sushi workshop Tao.

… Maar ondanks dat ik het nu zelf kan, hou ik ook van een beetje gemak en ga ik nog steeds heel erg graag naar TAO!

Winnaar!

Mijn lieftallige assistente heeft haar best gedaan om iemand heel blij te maken. Bekijk hieronder wie gewonnen heeft.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
12 Comments
  • marika
    september 29, 2014

    Oooooo wil ik ooooook ook zooooo graag een keertje doen!
    Ben ook zo fan van Tao! Ik hou d’rvan!

  • Nathalie
    september 29, 2014

    Ik moet echt een keer met mijn splik splinternieuwe mede sushi verslaafde leidinggevende sushi gaan maken! Wie weet wat voor creatieve ideeën er bij ons naar boven borrelen tijdens de workshop!

  • Jolienke
    september 29, 2014

    Helemaal gaaf zo’n workshop, zou graag het sushi rollen beter in de vingers krijgen en er de blits mee maken (lees:de chef thuis jaloers maken) Die probeersels van mij leken wel op boomstammen 😉

  • Patrice
    september 29, 2014

    Ben gek op Sushi en wat zou het daarom mooi zijn als ik zelf zou kunnen maken! Water loopt me in de mond, kom maar op met die workshop, heb er zin in!!!

  • Nancy Stuivenberg
    september 29, 2014

    Als arme student spaar ik altijd maar al te graag wat centjes op om een avondje overheerlijke sushi naar binnen te kunnen werken! Maar als ik het zelf kan maken, dan kan ik natuurlijk veeel vaker sushi eten…… Ik ga er namelijk veel beter van studeren 😉

  • denise
    september 30, 2014

    “De essentie van Tao is dat het niet uitgedrukt kan worden. Als men denkt het wel te kunnen uitdrukken, dan is het niet Tao.” Aldus wikipedia. I rest my case..

  • Brenda
    september 30, 2014

    Deze workshop zou ik graag winnen. En met mijn vriendin willen volgen. Zij kookt zelf heel veel en ik zou wel willen weten wat de ingrediënten zijn omdat ik nierpatiënt ben ik heb nog nooit sushi gehad:)

  • kim mulder
    september 30, 2014

    AAAAAAAH JAAAAAA Ik wil ook sushi rollen bij TAO. De specials daar zijn een orgasme op de tong! Goddelijk! Daarnaast een lekker Japans biertje en mijn avond kan niet meer stuk. JAMMIE 🙂

  • Jasmijn
    september 30, 2014

    wie wil dat nu niet winnen bij het beste en leukste restaurant in enschede.vett ga zo door!

  • Esther
    oktober 1, 2014

    Laatste loodjes van mijn zwangerschap dus nog even doorbijten met m’n afkickverschijnselen geen sushi te mogen eten. De workshop winnen zou mij echt te blij maken!!!!

  • Veer
    oktober 2, 2014

    Ik wil niet opscheppen maar ik ben retegoed in sushi maken (haha ;-P)… dus ben wel benieuwd of TAO mij nog iets bij kan leren.

  • Marit
    oktober 2, 2014

    Het is altijd super lekker eten bij Tao! Ik heb andere restaurants geprobeerd maar Tao staat aan top! Kwaliteit en gastvrijheid spelen hier denk ik een belangrijke (sushi)rol in. Zo’n workshop lijkt me dan ook heel erg leuk en lekker! Ik wil dit wel winnen dus…:)