De leukste tips voor uitjes in de zomervakantie in Twente

Door maandag, juli 24, 2017 0 , Permalink 0

Wat te doen? Je hebt zomervakantie. Je weet dat er vast van alles te doen is, maar je mist een overzicht. Kijk, daar schieten wij je te hulp. Het Vettt team heeft speciaal voor jou als lezer allemaal fijne zomerse inspiratie. Tips voor je vakantie in Twente met kinderen. Doe er je voordeel mee!

Onze tips voor de zomervakantie in Twente:

#1
Jorienosaurus Zomervakantiedagen (Hof Espelo, Enschede)
Jorien van Jorienosaurus neemt kinderen in de vakantie een hele dag mee het bos in. En nee, je kind gaat daar niet uren achter elkaar op een matje liggen. Je moet meer denken aan een indianen tipi bouwen, in bomen klimmen..dat soort dingen. Ik ben een klein beetje fan van Jorien, zo gaaf wat ze doet. Pippa vind het trouwens ook helemaal te gek en ze heeft met de eerste dag meegedaan. Op 2 augustus is de volgende Zomervakantiedag. Jorien maakte dit hilarische filmpje om de zomervakantiedagen onder de aandacht te brengen.  Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. In de (online) Vettt Zomerspecial vind je achterin het magazine een kortingscode voor de Jorienosaurus Vakantiedagen.

#2
Vrijdag 28 juli: Tekenworkshop Vlinder je mee (Enschede)
Ik ontdekte deze leuke tekenworkshops via Instagram. Ik kan hier heel enthousiast van worden! De workshops vinden plaats op verschillende data (16 en 30 augustus worden er ook workshops gegeven).

  • 10.00-11.00 uur: “Tekenen met je spinner, doe je mee?” voor kids vanaf 5 jaar
  • 11.15-12.15 uur: “Wat verbindt mij met jou” tekenworkshop voor ouder (tante, oma..) en kind
  • 12.30-13.30 uur:  Tekenen voor Tieners “Coole letters & Art”  voor tieners vanaf 12 jaar

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

#3
27 en 28 juli: De zomer 2-daagse (Deppenbroekhal, Enschede)
Tijdens de Zomer 2-daagse kunnen kinderen in de basisschoolleeftijd meedoen aan allerlei leuke sportieve activiteiten. De activiteiten verschillen per locatie. Pippa heeft hier afgelopen week ook met een vriendinnetje aan meegedaan, werden we na een uur gebeld. Ze hadden honger en dorst, haha! Misschien slim om ze wel iets te drinken en iets te snacken mee te geven. Achteraf bleek dat ze gewoon zin in een snoepje hadden, haha. Meer info vind je via deze link: Zomer 2-daagse.

#4
Donderdagen van 27 juli t/m 10 augustus Siepelmarkt (Ootmarsum)
Traditiegetrouw wordt het mooie, historische centrum van Ootmarsum op de laatste donderdag van juli en de eerste twee donderdagen van augustus, omgetoverd in een gezellige markt. Bijzondere kramen in pittoreske straatjes, oude ambachten, verrassende optredens, originele muzikanten en gezellige terrasjes, nodigen jong en oud uit voor een bezoek. Ook de Boerendansers zullen dit jaar gelukkig weer alle markten van de partij zijn. Voor meer info: Siepelmarkten Ootmarsum.

#5
1 en 2 augustus: Cirque Moustache (Lattrop en Denekamp)
Cirque Moustache is naast een circus met professionals ook een plek waar artiesten in opleiding de kans krijgen zich te laten zien. Zowel voor studenten van een circusopleiding als voor jongeren van de vele jeugdcircusscholen. Het circus is opgericht door Jasper Riedeman en ontstaan vanuit de werkzaamheden voor het Utrechtse Kindercircus: Circus DIEDOM. Dit jaar gaat het circus voor de 5ekeer op tour! Op 1 augustus brengen ze een bezoek aan Camping de Rammelbeek in Lattrop (jajaa, de camping waar Femke een blog over schreef). En op 2 augustus staan ze op camping de Papillon in Denekamp.

#6
2 augustus: Zomeravond bij De Waarbeek met Brandweerman Sam (Hengel0)
Tijdens de zomervakantie is De Waarbeek krijgt De Waarbeek bijzondere bezoekers. Hoe leuk! Op 2 augustus komt Brandweerman Sam aan het einde van de middag langs. Ook Het Zandkasteel en Buurman en Buurman zijn op andere dagen live te bewonderen. Mocht je gaan, download dan even de kortingspagina van de Vettt Zomerspecial. Daar vind je een kortingsbon voor de Waarbeek! Een overzicht van de zomeravonden vind je via deze link.

#7
2 augustus: Jorienosaurus Zomervakantiedag (Enschede)

Tijdens deze dag neemt Jorien je kind mee op avontuur in het bos. In en om Hof Espelo gaan ze de mooiste avonturen beleven. Heerlijk zo’n hele dag in de buitenlucht. De dagen duren van 10.00 tot 16.00, voor meer info kun je een kijkje nemen op de website.

#8
3 augustus: Wortelpop (Beerze)
Op de Beerze Bulten vindt dit jaar weer het festival Wortelpop  plaats. Optredens, theater, foodtrucks en artiesten die je kind(eren) ongetwijfeld kennen. Denk aan Brace, Sarah en Julia & Vincenzo Tahapary. Daarnaast zijn Nijntje en Kikker er! Op Wortelpop.nl vind je alle informatie!

#9
3 en 6 augustus: WEURO (Enschede)
Ja, het EK Voetbal voor dames wordt deze zomer gespeeld in Nederland. En wij (Enschede) mogen de teams voor halve finale en de finale ontvangen. Tijdens het toernooi is Eetcafé CP op de Oude Markt het WEURO fancafé. Dit is de plek waar je alle wedstrijden in goed gezelschap kunt volgen. En voetbalfan of niet, op beide wedstrijddagen (3 en 6 augustus) moet je even een bezoekje brengen aan de feestelijke fanzone op het Wilminkplein en het Stationsplein. Deze zijn vanaf 12.00 uur geopend.  Hier kun je aan allerlei leuke voetbalactiviteiten meedoen zoals pole soccer, panna en tafelvoetbal en kijken naar gave demonstraties. Daarnaast kun je onder het genot van een drankje genieten van een muziekprogramma. Heb je al gezien dat je t/m 28 juli mee kunt doen met de winactie voor tickets? Go check it out!

#10
8 t/m 10 Augustus: Bouwen met LEGO (Boekelo)
Een paar keer per jaar wordt de museumloods te Boekelo is gedurende de LEGO dagen geheel omgetoverd tot LEGOparadijs. Kinderen maar ook ouders kijken hier hun ogen uit. Uiteraard rijden de stoomtreinen tussen Haaksbergen en Boekelo ook, voor meer info kijk je op de site van Museum Buurtspoorweg.

#11 
14 t/m 18 augustus: VIVA zomertour (Enschede)
Deze hele week toert Alifa door verschillende wijken in het centrum van Enschede met activiteiten voor iedereen van 4 t/m 13 jaar. De VIVA strijkt neer op het Wilminkplein, op het Hogeland, De Laares, De Bothoven en de Horstlanden. Kinderen kunnen er de hele dag terecht, voor 1 Euro! Een overzicht van de agenda vind je op de site: JeugdVIVA Enschede.

#12
16 augustus: Kinderknollen middag bij Stalhouderij Schouwink (Enschede)

Voor meer informatie check je het Facebook event via deze link.

#13
16 augustus Tekenworkshops (Enschede)
Vlinder je mee organiseert deze zomer hele leuke teken-workshops, superleuk!

  • 10.00 – 11.00 uur: “Ik ga op vakantie, ga je mee?” voor kids vanaf 5 jaar
  • 11.15 – 12.15 uur: “Wat verbindt mij met jou” tekenworkshop voor ouder (tante, oma..) en kind
  • 12.30 – 13.30 uur: “Samen op avontuur, reis je mee?” voor kids vanaf 5 jaar

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

#14
19 augustus Lampionnenfeest (Bad Bentheim)
Ieder jaar vind in Bad Bentheim het Lampionnenfest plaats. Voor meer info kijk je hier.

#15
22 Augustus: Kunsten op Straat (Denekamp)
Straattheater dat je op verschillende plekken in Overijssel kunt vinden. Op 22 augustus is Denekamp aan de beurt. Allerlei soorten en vormen van straattheater, supergaaf! Voor meer info: Kunsten op Straat.

#16
22 t/m 27 augustus Boeskool is lös (Oldenzaal)
Heel Oldenzaal ontwaakt tijdens de Boeskool. Met toffe concerten, een rommelmarkt, heel veel kinderactiviteiten en vooral heel veel gezelligheid staat Oldenzaal (en een groot deel van de bezoekers) een paar dagen helemaal op de kop.

#17
23 t/m 26 augustus: Twente Ballooning (Hulsbeek, Oldenzaal)
Superleuk om (met kinderen) te bezoeken. De gaafste ballonnen gaan de lucht in, er wordt ontzettend veel georganiseerd en eigenlijk is het één groot feest. Maryke schreef vorig jaar een blog over de ballooning en hoe leuk het was.

#18
26 & 27 augustus Festival Andersom (Enschede)
Kunsten op Straat strijkt ook in Enschede neer. Het Willem Wilminkplein wordt omgetoverd tot straattheater festival. Voor meer info: Kunsten op Straat.

#19
26 augustus Kinderstift Open lucht concert (Weerselo)
Ik had hier nog nooit van gehoord, een ontdekking van één van de bloggers uit het Vettt team. Heel veel informatie kon ik er helaas niet over vinden maar op de een of andere manier lijkt het me wel heel gaaf. Het gaat om een vrolijk programma gericht op kinderen met als hoogtepunt: Het carnaval der dieren. Een bonte stoet aan exotische dieren, van de leeuw, de olifant en de kangoeroes tot de vissen, kippen en de zwaan trekt in dit geliefde meesterwerk voor jong en oud aan ons voorbij. Voor meer info: Kinderstift. 

#20
27 augustus Kleuterbios, Disney Junior Party (Enschede)
Zondag 27 augustus organiseert Kinepolis de eerste Kleuterbios. Tijdens de eerste editie zie je een aflevering van Mickey and the Roadster Racers, een aflevering van Lion Guard en een exclusieve aflevering van De Speelgoed Dokter. Tussendoor treedt Mickey Mouse aan als interactieve host: vanaf het doek vermaakt hij de kinderen in de zaal. Elk kwartaal bij Kinepolis: een speciale Kleuterbios met je favoriete Disney Junior vriendjes!

#21
30 augustus: Tekenworkshops door Vlinder je Mee (Enschede)

  • 10.00-11.00 uur: “Tekenen met je spinner, doe je mee?” voor kids vanaf 5 jaar
  • 11.15-12.15 uur: “Wat verbindt mij met jou” tekenworkshop voor ouder (tante, oma..) en kind
  • 12.30-13.30 uur:  Tekenen voor Tieners “Coole letters & Art” voor tieners vanaf 12 jaar

Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op de website.

#22
31 Augustus: De grootste apenkooi van Twente

Wel een hele speciale activiteit: namelijk een super Apenkooiklimmiddag in de museumtuin, in samenwerking met én onder begeleiding van de instructeurs van klimpark Avatarz.
Sinds de opening van de expositie Apenstreken in de Oertijd kunnen bezoekers van Natura Docet Wonderryck Twente hun energie kwijt in de museumtuin in de grootste Apenkooi van Twente.

Kinderen kunnen van 13.00 tot 15.00 uur begeleid door de deskundige instructeurs van Avatarz klauteren, vliegen, spelen en leren klimmen. Meer informatie vind je op de website.


#23
1 t/m 3 september: Proef-Eet met Kidsplein (Enschede)

Dat je dit jaar ook je kinderen een fijn onderkomen kunt geven dat is leuk extraatje :-). De Klokkenplas zal ingericht worden tot Kidsplein. Het hele weekend kun je weer genieten van de lekkerste hapjes, heel veel gezelligheid en hopelijk zonnestralen!

#24
2 september: Tuckerville (Enschede)
Een gaaf festival op het Rutbeek waar je ook mét kinderen naartoe kunt. Of je dat wilt is een tweede, maar het kan dus wel :-). O.a Racoon, Douwe Bob, Triggerfinger en Amy MacDonald staan op de Line-up.

#25
2 september: Kleurrijke zaterdag (Oldenzaal)
Een gratis evenement voor kinderen om het schooljaar op een vrolijke manier te starten en de zomervakantie af te sluiten. Meer informatie vind je via het Facebook event.

#26
2 en 3 september: Kids at the Park (Hengelo)

Ieder eerste weekend van september wordt het Prins Bernhardplantsoen in Hengelo weer omgetoverd tot een paradijsje voor kinderen en hun ouders. Je vindt er allerlei kraampjes, leuke workshops, een podium, toffe attracties en heel veel sport- en spelactiviteiten.

 

 

Zomervakantie activiteiten met kinderen die je de hele zomer kunt doen:

#1 Groot Twentsch Maisdoolhof en Bloemenpluktuin (Fleringen, vlakbij Tubbergen)
Een superleuke plek om naartoe te gaan, het Groot Twentsch Maisdoolhof. Blogger Evelin schreef een blog over haar bezoekje aan het maisdoolhof, leuk om te lezen en om naartoe te gaan.

#2 Hele vakantie: Waterspeeltuin De Wilder (Haaksbergen)
Tijdens de zomervakantie hebben ze bij De Wilder in Haaksbergen elke week leuke opblaas attractie voor je klaar liggen. Hierop kun je naar hartenlust op klimmen, dobberen, overheen racen en van af springen etc.
Daarnaast worden er dagelijks leuke activiteiten georganiseerd. Voor meer info: Waterspeeltuin De Wilder.

#3 Iedere woensdagmiddag: OERRRgezellige middagen bij Erfgoed Bossem (Lattrop-Breklenkamp)
Eerder deze maand schreef Anique er een blog over. Dit is volgens haar de leukste boerderij van Twente. En helemaal leuk, ze organiseren deze zomer weer de OERRRgezellige middagen. Tijdens de zomervakantie worden er iedere woensdag middag deze OERRRgezellige middagen georganiseerd. Geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar, voor meer informatie check de site: Erfgoed Bossem.

#4 Jeugd VIVA (Enschede)
Voor kinderen in Enschede en Glanerbrug wordt er in de zomervakantie de Jeugd Viva georganiseerd. De Jeugd Viva bestaat al meer dan 60 jaar. Het is gericht op kinderen in de basisschoolleeftijd en op verschillende plekken worden er in verschillende weken allemaal toffe kinderactiviteiten georganiseerd. Pippa ging er vorig jaar voor het eerst naartoe, ze was toen 4. Ze vond het te gek, ik regelde wel steeds dat ze met een vriendinnetje of vriendje ging. Mijn blog erover lees je hier. Benieuwd waar de Jeugd Viva wanneer wordt georganiseerd? Check de website.

#5 Cosmos Sterrenwacht (Lattrop)
Deze gaat op mijn to-do lijstje voor de zomervakantie. We blijven namelijk in Twente en wel te verstaan vlakbij de Sterrenwacht. Tijdens de zomervakantie, in de maanden juli en augustus, heeft de sterrenwacht overdag tijdens openingstijden ook een programma. We zetten de “Zon” in de kijker! De sterrenkijk avonden staan ook nog steeds op mijn wishlist, misschien dat ik die in onze vakantie ook nog mee kan pakken!

#6 Dinsdagen: Brandweer Zomermuseumdagen (Rijssen)
Een vrij onbekend museum, maar zo leuk. Ik ben er een jaar of 3 geleden eens geweest met een collega. Haar dochter was weg van alles dat met brandweer te maken heeft. Ze heeft er later zelf haar kinderfeestje gegeven, waarbij je een rondje in de brandweerwagen maakt! Deze zomer organiseren ze bij het Brandweermuseum in Rijssen de Zomermuseumdagen. Tijdens de dinsdagen in de zomervakantie worden deze dagen georganiseerd. Voor meer informatie check je de Facebook pagina.

#7 BizzyBee Knutselclub (Hengelo)
Tijdens de zomervakantie worden er bij BizzyBee in Hengelo verschillende leuke workshops georganiseerd. Denk aan het maken van een krijtbord, het pimpen van je etui, het leren handletteren én nog veel meer. Check de websites voor het volledige zomerprogramma.

#8 Kijk & Doe (Almelo)
Woon je in Almelo of in de buurt van Almelo? Dan moet echt even op de site van Kijk & Doe kijken. Ze organiseren namelijk superleuk creatieve activiteiten voor kinderen. Zelfs al voor peuters! Deze zomervakantie pakken ze extra uit, met allerlei leuke workshops. Via deze link vind je het hele zomerprogramma rooster.

#9 De Zomerspelen (Roombeek, Enschede)
Tof hoor,  ‘De Zomerspelen’ in Roombeek! Van 9 juli t/m 3 september staat het Roombeek bol van de activiteiten. En met een vakantiepaspoort kun je de hele zomer langskomen! Check deze link om te zien wat er allemaal te doen is tijdens De Zomerspelen.

#10 Met paard en Wagen door het Springendal (Vasse)
T/m oktober kun je iedere woensdag met paard en wagen door het prachtige natuurgebied Het Springendal. Voor meer info kijk je hier.

#11 Miljata’s LEGO Bouwlab
In de vakantie kun je bij Miljata’s LEGO Bouwlab weer vrij bouwen. Check de Facebook pagina voor een overzicht van de data.

#12 Waterfietsen in Nordhorn
Op een zonnig dagje lekker het water op? Dat kan bij Bootsclub Nordhorn. Hier huur je een waterfiets, het is trouwens vlakbij Pier99 waar je ook heerlijk kunt vertoeven op een zonnig dagje!

# 14 (Prins)essendagen (Paleis ‘t Loo, Apeldoorn)
Museum Paleis Het Loo organiseert deze zomer voor de jonge museumbezoekers de ‘Prinsen- & Prinsessendagen’. Dit jaar op de dinsdagen én woensdagen! Kom verkleed naar Paleis Het Loo, laat je schminken, versier je eigen kroon met edelstenen of maak een medaille. Ontmoet het koningspaar Willem III en Mary met hun hofhouding en neem plaats op een koninklijke troon.

#15 De Waarbeek
Lekker dichtbij, en mijn oudste vind het er altijd een feestje. Helemaal leuk zijn de zomeravonden waarbij je ook nog een paar bijzondere mensen kunt ontmoeten. Brandweerman Sam, de figuren uit Het Zandkasteel en Buurman & Buurman. Mocht je gaan, download dan even de kortingspagina van de Vettt Zomerspecial. Daar vind je een kortingsbon voor de Waarbeek!

#16 Wonderryck Twente
Zomervakantie bij Wonderryck! Allemaal erg leuke activiteiten tijdens de zomervakantie, eigenlijk tijdens iedere vakantie. Bij Wonderryck worden er iedere vakantie erg leuke dingen georganiseerd. Deze zomervakantie kun je trouwens ook twee keer meedoen aan de grootste Apenkooi, dat past helemaal binnen het thema van de expositie ‘Apenstreken’. De grootste Apenkooi van Twente vindt plaats op 27 juli en 31 augustus. Het is een samenwerking tussen Wonderryck en Avatarz.

#17 Avatarz
Ik sprak laatst iemand die met het hele gezin naar Avatarz is geweest, de jongste was 7. Een supergaaf uitje voor avontuurlijke types. Avatarz is een heel gaaf klimbos, waar kinderen vanaf 6 jaar een parcours kunnen lopen. Avatarz is door de ANWB zelfs uitgeroepen tot het leukste uitje van Twente.

#18 Hof van Eckberge
Uitgeroepen tot het leukste uitje van Gelderland en gek genoeg ben ik er nog nooit geweest. Hij staat wel op de to-visit lijst :-). Bij Hof van Eckberge kun je heel veel doen, er is een binnen- en buitenspeeltuin, een kinderboerderij, een zand- en waterspeelplek, een restaurant en ongetwijfeld nog veel meer!

#19 Speelplek Openluchttheater Eibergen
Dit zou eigenlijk een speeltuin voor 1 dag zijn, maar hij werd zo goed ontvangen dat hij de hele zomer mag blijven. Op de Facebook pagina vind je een leuk filmpje die een goede indruk geeft. Veel zand, water, natuurlijke materialen. Het ziet er in ieder geval supervet uit!

Heb je aanvullingen?

Heb jij nog tips voor leuke zomerse activiteiten? Mail ze naar ons: info@vettt.nl. Deze lijst blijft in beweging, toevoegingen doen wij graag. En blijf dit bericht dus in de gaten houden want er kunnen leuke agendapunten bijkomen!

Happy Holidays!

Liefs,
Team Vettt

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.