Zwangerschapsupdate: 32 weken zwanger

Door

Dat klinkt als heel wat. En dat is het ook. Nog 2 weken werken en dan gaat mijn verlof al in. Maar in mijn hoofd lijkt het nog eeuwen te duren voordat er weer zo’n klein baby’tje in onze armen mag liggen.

En dat het voor mijn gevoel nog láááááááng lijkt te duren dat uit zich. Dat uit zich in een soort uitstelgedrag. Zo is er -as we speak- nog geen naam, nog geen kamer en nog geen kaartje. En dat zijn slechts een paar van de dingen die nog op ons -voor mijn gevoel- meterslange to-do-lijstje staan. Eigenlijk zou dit mij niet moeten verrassen. Hello…what’s new?!
 

Under pressure

Dat we niet vaak op de zaken vooruit lopen dat is al gebleken. Bij de geboorte van Pippa werd mij op de operatiekamer -na een spoedkeizersnede- gevraagd hoe onze dochter heet. Fuck, een naam. Ik werd de avond ervoor ingeleid en dacht dat we dan nog wel genoeg tijd zouden hebben om de knoop voor een naam door te hakken. What was I thinking?! Ok, ik had de keuze voor de naam stiekem al wel gemaakt, maar er moest nog wel iemand overtuigd worden. Dat dat heel makkelijk gaat na een bevalling daar is Pippa het levende bewijs van. Achteraf best een aanrader dus.
 

Zelf enveloppen schrijven? Doe het niet!

Het kaartje zou Maurice zelf maken. Hoewel ik ruim een week overtijd liep, was de geboortekaart (je raadt het al) nog niet af. Uit ervaring kan ik je vertellen dat dat niet is waar je mee bezig wilt zijn als blije, gelukkige, trotste en rete-onervaren ouders. En niet te vergeten die hormonen…die hielpen ook niet mee.

De enveloppen wilden we persé met de hand schrijven. En als ik je een advies mag geven: DON’T. JUST DON’T. De impact die zo’n klein wondertje op je nieuwe leven heeft was voor mij MASSIVE en dat is nog licht uitgedrukt. Niet het beste moment in je leven om een simpele klus als adressen op een enveloppe te schrijven uit te voeren. Het plakken van de postzegels op de juiste positie van de enveloppe was misschien nog wel een grotere uitdaging: OMG, where was I?

32 weken zwanger

Bron: RelaxMama!

 

Dat doe je een tweede keer anders…

Je zou denken, dan heb je je lesje wel geleerd. Ik dacht ook oprecht dat ik met 20 weken zwanger zijn alles in kannen en kruiken zou hebben. Maar het blijkt gewoon niet zo bij ons te passen.

Maar vergis je niet. Af en toe slaat bij mij ook de stress toe als ik denk aan ‘alles’ wat ik volgens ‘de boekjes’ nog moet regelen. Maarja FUCK IT. Wat heeft zo’n baby eigenlijk echt nodig? Dat zijn echt geen verhogers voor onder je bed, het is ook niet dat kaartje waar we dan 10 weken lang pinterest voor afstruinen en het is al helemaal niet die waslijst aan spullen die volgens die lieve medewerker bij de Prenatal toch wel erg handig kunnen zijn…

32 weken zwanger

 

Deze week ga ik maar wat actiever op zoek naar namen. Er is inmiddels een gedeeld bord op pinterest waar we toffe kaartjes opslaan en misschien dat we dit weekend ook maar eens werk van de babykamer gaan maken. Maar misschien ook niet…to be continued :-).

Liefs,
Yvette

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
4 Comments
 • Heleen
  oktober 28, 2015

  haha herkenbaar!
  Maar ik zeg altijd: dat is niet laks, dat is relaxed! Relaxte ouders, relaxte baby’s 😉
  Succes! X

  • Vettt.nl
   oktober 28, 2015

   JA! Dat klinkt stukken beter, thanks Heleen 🙂

 • Mariska van der Meer
  oktober 28, 2015

  Alles komt op de juiste tijd. Geniet nog even van de komende weken!

 • Nanda
  oktober 28, 2015

  Ik zit hier te gieren van de lach… Pippa is blijkbaar niet een naam die zonder slag of stoot gekozen wordt. Proest. Ik ben benieuwd naar de volgende naam :-). Oh, en ik ken nog iemand die voor een heel schappelijk bedrag een super Vettt kaartje kan maken! Customized.