5 redenen om voor een Elektrische moederfiets te gaan

Door

Yes, het is zomer! Het uitgelezen moment om weer wat meer op je fiets te stappen. Samen met je kind(eren) de omgeving verkennen met een lekker briesje langs je gezicht. Op zomerse dagen (en eigenlijk op iedere dag) is het fijn om wat ondersteuning te hebben bij het fietsen. Je bespaart tijd, zweetdruppels en spierpijn :-). Steeds meer moeders kiezen voor een mooie elektrische mamafiets. Vijf voordelen van de elektrische mamafiets op een rij.

Elektrische mamafiets of stadsfiets kopen?

Een nieuwe fiets kopen dat beslis je vaak niet van de één op de andere dag. Tegenwoordig zijn er veel fietsen online te koop, helemaal met zo’n grote online aankoop doe ik vooraf wel wat uitzoekwerk. Ik check reviews, lees blogs en kijk of ik ervaringsverhalen kan vinden. Op de website van Mantel vind je per fiets beoordelingen in de vorm van sterren, maar ook in de vorm van reacties. Handig want zo krijg je een goed beeld van eerdere ervaring.

De vraag naar elektrische fietsen blijft stijgen. Steeds meer moeders kiezen voor een elektrische fiets en steeds vaker vervangt de elektrische fiets de auto. Als je op zoek gaat naar een nieuwe fiets dan is het slim om jezelf af te vragen aan welke eisen je fiets moet voldoen:

  • Moet de fiets geschikt zijn voor een fietszitje voor of achter?
  • Wil je een lage instap?
  • Kies je voor elektrisch of normaal?
  • Welk frame formaat zoek je?

1. Grootste voordeel van een elektrische mamafiets

E-bikes hebben als groot voordeel ten opzichte van normale fietsen een elektrische trapondersteuning en daarmee fiets je licht en comfortabel. Je trapt dus nog steeds wel (en beweegt dus) alleen is het allemaal een stuk makkelijker.

2. Goed voor het milieu

Niet geheel onbelangrijk, het is een stuk duurzamer dan wanneer je met de auto gaat of met de scooter, tenzij die elektrisch is. Steeds vaker vervangt een elektrische fiets een (tweede) auto.

3. Je bespaart tijd

Vooral voor kortere afstanden en tijdens de spits bespaar je echt veel tijd als je op een Elektrische fiets fietst. Ik woon zelf in het centrum van Enschede en daar staat het gewoon vaak vast in de spits.

4. Je kunt makkelijker lange afstanden fietsen

Wil je een leuk uitje doen met je kind? Bijvoorbeeld een uitstapje naar een waterplas, een speelplek of een pluktuin? Met de elektrische fiets gaat dat prima. En het is een stuk relaxter dan wanneer je jezelf en jouw kinderen in een warme auto moet hijsen.

5. Meer ontspanning

Ik ervaar het fietsen als veel ontspannender dan het autorijden. Vooral met kinderen dan :-). Je kijkt lekker om je heen, je voelt de wind en je ziet veel meer dan wanneer je in de auto zit.

Welke elektrische mamafietsen zijn er?

Er zijn ontzettend veel keuzes op het gebied van elektrische fietsen. Mantel heeft een groot aanbod aan elektrische fietsen, op deze pagina vind je de modellen elektrische fietsen die geschikt zijn voor kinderzitjes.

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Mantel. Mantel bestaat al sinds 1938. Naast de superstores in Utrecht, Arnhem en Den Bosch zijn ze ook een van de grootste online fietsenwinkels.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.