Op avontuur in Dinoland Zwolle!

Door

Twee kleuters op de achterbank vragen 134 keer of we er al bijna zijn, bij Dinoland. Want ze kunnen niet wachten! De ontlading bij Boaz is dan ook enorm als hij, na een klein uurtje rijden, vanaf de snelweg een “pterodactylus” op het dak van Dinoland ziet. Pippa is gewoon blij dat we er zijn. Dino’s of niet. Dat stil zitten op de achterbank is natuurlijk ook wel pittig als je vier bent.

Dinomania in Zwolle

Eind februari opende Dinoland Zwolle haar deuren. Op het voormalig Ecodrome-terrein kon het publiek al een paar weken genieten van levensechte dino’s voor de ingang en een grote overdekte speelhal. Maar sinds een paar dagen is dan ook eindelijk het grote buitengedeelte geopend. En dat mochten wij testen!

Via de hoofdingang en het restaurant, waarnaast zich de indoor speelhal bevindt, loop je door naar buiten de rest van het park in. Naast het terras dat aan het restaurant grenst is een grote speelplaats. Een hoog houten klimtoestel waarin kinderen zich geweldig uit kunnen leven. We besluiten eerst bij te komen van de “lange” reis met koffie! De kinderen kunnen we vanaf het terras goed in de gaten houden en links en rechts zien we een paar dino’s tussen de bosjes gluren. In iedere andere speeltuin was dit klimtoestel helemaal geweldig en genoeg geweest voor een middag speelplezier, maar nu worden de kids richting de vele dino’s die verderop in het park staan gelokt.

Dinoland Zwolle

Levens grote, prachtige dino’s staan langs de kant van het pad opgesteld. Doordat er bij elke dino die je tegenkomt een informatiebordje staat, waan je je in een dinodierentuin. Boaz is wel drie keer het pad rond gegaan om alle dino’s van alle kanten te bewonderen.

Dinoland Zwolle
Oh mama, kijk hier! En deze! En deze beweegt! Oh en hoor je dat!? Deze dino’s zijn aan het vechten! En oooooh mama kom snel hier, want hier staat jouw aller lievelingste lievelingsdino ook! Boaz komt ogen, en ik kom oren te kort!

Speeltuin

Aan het einde van het dinopad kom je in een prachtige speeltuin. De ruim opgezette speeltuin straalt avontuur uit.

Dinoland Zwolle

Er is een kabelbaan, er staan een oude helikopter, grote vliegtuigkisten en houten bouwwerken waar in geklommen kan worden staan in een “woestijn” verspreid.

Dinoland Zwolle

Een grote tent zorgt voor de nodige schaduw tijdens het opgraven van een T-Rex skelet. Voor de kleuters is het heerlijk om met grote kwasten de verstopte botten op te speuren, voor de mini is het gewoon een zandbak, en dat is altijd goed!

 

Dinoland Zwolle

 

Fossielen opgraven en edelstenen zoeken

In een grote glazen kas bevindt zich het Paleo lab. Hier kun je nog veel meer leuke activiteiten doen. Er staan grote zandbakken waarin je naar echte fossielen kunt zoeken, (en de drie mooiste fossielen mag je houden!) Je kunt er naar edelstenen zoeken, dino’s van klei maken, opzoek gaan naar echt goud of dino-botten uit stenen hakken. Zelfs als het met bakken uit de hemel komt, kun je je hier uren vermaken.

Dinoland Zwolle

Het park is echt prachtig. De 50 dino’s die door het park verspreid staan zien er levensecht uit en ook over de aankleding van de speeltuin en het Paleo lab is heel goed nagedacht. Ondanks de dino’s is het geen typisch “prehistorisch pretpark” maar een park vol avontuur waar dino’s in moderne tijd tot leven zijn gewekt.

Voor alle leeftijden!

Nou waren wij met drie kleine kinderen, maar mocht je met een groep zijn waar ook oudere kinderen mee gaan hoef je niet bang te zijn dat zij zich gaan vervelen. Ook aan hen is namelijk gedacht! Zij kunnen zich uitleven op de minigolf en als ze heel veel lef hebben is het hoogteparcours van 8 meter en de klimwand natuurlijk helemaal te gek! Een indoor speelhal doet het natuurlijk altijd goed, en zelfs hier is aan alle leeftijden gedacht. Voor de allerkleinste is er een aparte, overzichtelijke speelhoek met zachte blokken en leuke spelletjes. De oudere kinderen kunnen genieten in de metershoge klimtoestellen, de grote ballenbak en een superhoge stijle glijbaan waar ik zelf niet van af zou durven. Voor de jongeren die zichzelf hier te groot voor vinden zijn er een aantal interactieve games. Het park is, in tegenstelling tot heel veel andere parken, echt ideaal om met een gevarieerde groep naar toe te gaan. Voor jong en oud is er wat te doen!

Dinoland Zwolle

Dinoland Zwolle

Wij zijn superfan van het park en wij hebben nog niet eens alle activiteiten, speurtochten of levende dino’s die je via je smartphone door het park kunt zien lopen, gezien! We moeten maar snel weer een keer terug gaan! De foto boven en onderaan de blog zijn bewerkt door mijn collega Dennis Timmer, alle credits gaan naar hem :-). Wil je meer informatie over de openingstijden, de speciale activiteiten en de entreeprijzen, kijk dan snel even op de site van Dinoland.

Stephanie is moeder van twee zoontjes Boaz (’11) en Midas (’14) en woont in Hengelo. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Stephanie is vaste gastblogger voor Vettt daarnaast schrijft ze ook op haar eigen blog: www.wolferien.com.

Dinoland Zwolle

Dinoland Zwolle

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Jessika
  juni 27, 2016

  Dat ziet er echt heel gaaf uit voor mijn kleine dino-fan! Wij zetten Dinoland nu zeker op de agenda voor de zomervakantie.

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   juni 27, 2016

   Het is echt heel leuk, benieuwd wat hij ervan gaat vinden!!