Banana pancake: een fijne start van de dag

Door

Bij een banana pancake denk ik gelijk terug aan mijn reizen in Azië…en dat zijn fijne gedachtes. Waar ik regelmatig mijn ontbijt van toast of joghurt afwisselde met de fijne banana pancakes :-). Gek genoeg heb ik ze thuis nooit gemaakt. Het leek me een prima ontbijtje voor Pippa. Het was een succes en het is ook nog eens snel & simpel.

Wat heb je nodig voor de banana pancake?

Voor 1 persoon:

  • 1 banaan
  • 1 ei
  • kokosolie om in te bakken (bakboter of olijfolie kan natuurlijk ook)
  • honing

Wat moet je doen?

Je prakt de banaan helemaal fijn. Vervolgens voeg je het ei toe aan de banaan en meng je alles door elkaar. Ik kook zelf meestal met kokosolie maar bakboter of olijfolie gaat ook prima. Je verwarmt de pan, voegt de kokosolie/ bakboter of olijfolie toe. Je doet het mengsel in de pan en je bakt het aan beide kanten zoals je een eitje bakt. Je legt het op een bordje en ik deed er nog een beetje honing overheen, want dat vond ze (Pippa, bijna 3) een erg goed idee. Het eten gaat hier de laatste tijd wat moeizaam, maar deze banana pancake ging er prima in!

Eet smakelijk!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
0 Comments