Uitjes ‘on a budget’ in Twente & omgeving

Door

Mooie vraag van Vettt: uitjes ‘on a budget’. Omdat ik er enorm van houd uitjes uit te zoeken met veel korting krijg je van mij ook uitjes voorgeschoteld die net buiten Twente liggen. We gaan ook graag naar Duitsland. Vaak is het daar veel goedkoper en kun je er nog voor een normale prijs eten. Je hoeft dan echt geen lunchpakketjes mee te nemen. Samen met mijn gezin ga ik er graag op uit en zoeken we steeds naar nieuwe leuke betaalbare uitjes.

Van Heekpark/Ledeboerpark

Van Heekpark/Ledeboerpark is praktisch in onze achtertuin. Heerlijk om daar met mooi weer een kleedje neer te leggen om te gaan picknicken. In de zomer is er vaak van alles te doen: luchtballonnen die worden opgelaten, sportende mensen, spelende kinderen bij het water en er zijn regelmatig roofvogeltrainingen. Vaak klinkt er muziek of je ziet er zelfs mensen barbecueën. Er is een waterspeelplaats en in de nabije toekomst wordt er een speeltuin gemaakt in het park. Theeschenkerij Wattez – dagbestedingslocatie van zorgorganisatie Aveleijn – is ideaal voor een heerlijke betaalbare lunch met een speeltuin erbij. En helemaal handig, daar is een toilet aanwezig. In de schenkerij is een speurtocht voor de kinderen te krijgen en er lopen buiten wat schapen rond. Genoeg vermaak!

Betaalbare uitjes

Waterspeelplaats LaGa in Gronau

Even rijden en je bent in het centrum van het Duitse Gronau, waar je bijvoorbeeld lekker kunt lunchen bij Extrablatt of bij één van de vele bakkertjes die het centrum kent. Een lekker ijsje is ook te vinden. Je loopt daarvan uit zo naar de waterspeelplaats van Gronau, waar spuitende waterfonteinen voor veel bekijks zorgen. Zelf neem ik zwemkleding voor de kinderen mee en naderhand lopen altijd nog even door het park, waar heerlijke ligstoelen staan en waar de kinderen kunnen spelen op de speeltoestellen of de prachtige grote klimberg, waar je per trap de top kunt bereiken. Ook zijn er dieren te bewonderen.

Speeltuin Dondertman in Holten

Speeltuin Dondertman in Holten is bij mijn kinderen de grote favoriet. Het ligt op ruim een half uur rijden van Enschede. Hier hebben we het kinderfeestje van onze oudste dochter gehouden. Met 15 gasten kregen we groepskorting en betaalden slechts € 2,00 per persoon. Heb je een bibliotheekpas, dan krijg je standaard ook € 0,50 korting op de €2,50 die je normaal betaalt vanaf 2 jaar. De kinderen kunnen zich hier een hele dag vermaken tussen de dieren. Er is ook nog een echt knuffelhuis, waarbij de kinderen een dier mogen uitzoeken die door een verzorger in een mandje wordt gedaan. Dat dier mogen ze dan heerlijk knuffelen. Ook is er een reuzeskelterbaan, springkussens en een speelkelder. Voor een meerprijs kunnen de kinderen met een treintje mee en er staan ook regelmatig workshops gepland.

Betaalbare uitjes

Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug

Bezoekerscentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer (Nijverdal) is een leerzame en sportieve plek voor jong en oud. Een mooi ruim opgezet bezoekerscentrum en een prachtig speelbos. In het bezoekerscentrum zit een mooi restaurant. Staatsbosbeheer zorgt dat er ook altijd leuke dingen te doen zijn. In het bezoekerscentrum is een speciale kidsroute verkrijgbaar, maar wij gaan er altijd gewoon naartoe om lekker te spelen in het bos. Mijn kinderen vinden het fantastisch om van de ene naar de andere kabouter te lopen en zo het bos door te rennen en te spelen op de toestellen. In de hoop dat mijn kinderen er natuurgerichte dingen zijn we vaak in het bezoekerscentrum te vinden. Yvette en Maryke maakte eerder een vlog over deze vettte hotspot.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.