Het meest bijzondere subtropische zwemparadijs? Tropical Islands bij Berlijn!

Door

Bij Tropical Islands bij Berlijn hebben ze een wel heel bijzonder subtropisch zwemparadijs gebouwd. In dit gigantische zwembad bij Berlijn kijk je écht je ogen uit. Je kunt hier zwemmen, aan één van de strandjes liggen, een ‘vaart’ met een luchtballon maken, ontbijten, winkelen en in de zomer kun je er zelfs golfsurfen. En jongens, dit is nog lang niet alles. Je kunt er namelijk zelfs wakker worden…

Zwembaden, restaurants, terrasjes, zandstranden en nog veel meer…

Tropical Islands is een waterpark van 66.000 vierkante meter groot. Je waant je in een constante tropische temperatuur van 25 graden Celcius. En man, wat is dat fijn in die natte, koude en grauwe januari-maand! Er zijn zwembaden, restaurants, watervallen die naar beneden kletteren, er is een compleet saunalandschap en natuurlijk zijn er glijbanen. De snelste heb ik natuurlijk even meegepakt :-). Voor de allerkleinsten is er zelfs een indoor speelgedeelte.

Slapen in subtropische zwembad Tropical Island?

Bij Tropical Islands waan je je in tropische sferen. Hoewel wij wel voor een weekend naar Tropical Islands Resort gingen, sliepen wij niet ‘in’ het zwembad zelf. Wij overnachtten in de Nature Homes behorende bij Tropical Islands, op max. 3 minuutjes rijden en op hetzelfde bijzondere complex. Maar als je wilt (het kost wel wat maar dan heb je ook wat) dan kun je dus een heel weekend in je bikini en je zomerjurkje op je slippertjes door Tropical Islands flaneren. Dag en nacht trouwens. Want voor de mensen die er slapen is het zwembad dag- en nacht geopend. Say what?! Dat is toch fantastisch!!!

Accommodaties in Tropcial Islands
Als je goed kijkt, zie je overal accommodaties die helemaal opgaan in de ‘omgeving’
Slapen in een tent in Tropical Islands
Kamperen is ook een optie! Wakker worden en hoppa; voetjes in het zand!
Slapen in het subropische zwemparadijs
Nog zo’n leuke accommodatie in Tropical islands!

Logeren in de Nature Homes van Tropical Island

Wij sliepen dus in de Nature Homes. Wat ik helemaal geweldig vond, na je zwembadbezoek heb je gewoon even lekker je ‘eigen omgeving’. Als je wilt kun je zelf koken of een filmpje kijken. Of gewoon even lekker wat ‘frisse lucht’ scheppen een een rondje lopen. En Tropical Islands is evengoed op steenworp afstand. Wij hadden onze accommodatie inclusief ontbijt, en dat ontbijt deden we dan weer ‘in’ Tropical Islands. Dus na het ontbijt kon je gelijk weer een duik nemen, hoe bizar! Het ontbijt was erg uitgebreid, zeker een aanrader.

Vanaf de accommodatie rijden er bussen die je naar Tropical Islands brengen. Die bus werkt top, hij zet je voor de deur af.

Nature Homes tropical islands
Ons huisje!
Nature homes tropical island
De Nature Homes bevinden zich op een soort ‘vakantiepark’
Nature homes tropical island
Met een eigen keukentje en eethoek
Onze accommodatie had 2 slaapkamers. En het is hier dus echt heel rustig, lekker pitten dus!
Nature homes tropical island
Ons huisje had 2 badkamers: zo fijn!
Tropcial islands
Ontbijt in bikini: hoe bijzonder in januari!

Wat is er allemaal te beleven in dit subtropische zwembad bij Berlijn?

Wij kwamen op vrijdag rond 12.00 aan. We hadden geluk want bij het inchecken bleek dat onze ‘Nature Home’ al klaar was. Het werd dus spullen wegzetten, zwemkleding aan én gaan. Tot mijn verbazing konden we de auto voor de deur zetten (gratis parkeren). Blijkbaar komen de meeste mensen later op vrijdag aan. Als overnachtende gast, hoef je niet in de rij te staan. En dat is fijn. Want de rij die waar de daggasten op zaterdagochtend stonden was goed gevuld.

Bij binnenkomst kleed je je om en doe je je kleding in een kluisje. Het kluisje kun je met een polsbandje openen, zo vaak je wilt. Dat was dus tevens de plek waar we onze waardevolle spullen lieten.

Vervolgens loop je daar, met je badlakentje en je slippers aan tussen de tropische planten. Je kunt zelfs een afslag ‘jungle’ nemen en oog in oog komen te staan met Flamingo’s en schildpadden.

tropisch zwembad bij Berlijn
Flamingo’s tegenkomen tijdens een rondje ‘jungle-walk’

De lagune

Er zijn verschillende plekken waar je kunt zwemmen. Wij waren het meest in de Lagune te vinden. Niet zo gek, want het water was hier simpelweg het warmst :-). Je vindt hier o.a twee kleinere glijbanen, bubbelbaden, een stroomversnelling en allerlei sproeiers.

Tropical Islands

De SudSee

Een ander gedeelte is de SudSee. Een heel breed nagebootst strand, met daarin ook allerlei glijbanen en strandbedden van waar je een heerlijk uitzicht hebt met je voetjes in het zand. Onze kinderen wilden er alleen niet blijven; die waren zo ontzettend fan van de Lagune én de glijbanentoren.

Sudsee Tropical Islands

Glijbaantoren

Dat blauwe ‘ding’ dat je op deze foto zit is het hoogste exemplaar van de glijbaantoren. Je vindt hier verschillende glijbanen in verschillende gradaties. Vanaf die blauwe glijbaan heb je ook echt een mooi uitzicht. Maarja als je er staat dan wil je er natuurlijk ook vanaf. Gelukkig had ik een badpak aan. Er stond geen rij, dat zegt misschien al wel genoeg :-). Deze was voor 15+ en ging 70km/uur. De kinderen sloegen hem dus over. Maar die anderen vond Pippa ook te gek.

Glijbanentoren

Peuter- en kleutergedeelte

Onze oudste heeft haar zwemdiploma, de jongste nog niet. Ze is net 4. Voor de kleinste kinderen is er een heel leuk peuter- en kleutergedeelte. Met onder andere een ballenbak, een indoor speeltuin, bootjes die je kunt besturen vanaf de kant en er worden knutselactiviteiten georganiseerd. Alles is om mooi aangelegd, ook hier was het een feestje om rond te lopen.

Sauna en buitengedeelte

Vanuit het binnengedeelte heb je ook toegang tot het buitengedeelte, Amazonia. In de winter is een deel geopend, maar in de zomer is dit ook immens. Verder vind je binnen nog een heel sauna en spa landschap. Ik ben er kort geweest. Als je kinderen hebt die wat ouder zijn en goed kunnen zwemmen dan kun je natuurlijk prima even chillen in de sauna. ik ben er even geweest maar echt ontspannen lukt mij niet. Ik was veels te druk met alles wat ik nog wilde doen en zien.

Betalen met je polsbandje

Bij het inchecken in de accommodatie ontvingen we een polsbandje. Deze heb je het hele weekend om. Dit bandje werkt voor de deur van je eigen accommodatie, maar ook voor het afrekenen in de supermarkt op het park en ook voor al je betalingen binnen bij Tropical Islands. In Tropical Islands vind je verschillende plekken waar je kunt zien wat je uitgaven zijn en je kunt ervoor kiezen om tussen door betalingen te doen. Altijd fijn een beetje overzicht :-).

Wat kost dat fantastische subtropische zwembad bij Berlijn?

De prijzen verschillen ontzettend per seizoen. Januari was duidelijk laagseizoen, veel Nature Homes stonden leeg. Als je voor november een Nature home zou boeken voor 2 nachten vind je prijzen vanaf 410 Euro. Bij de accommodatie zit de entree voor Tropical Islands inbegrepen. Je kunt op de hele aankomst- en vertrekdag ook de hele dag gebruik maken van de faciliteiten in het subtropische zwembad. De voordeligste optie is gebruik te maken van de ‘camping‘ buiten het zwembad. De camping is ook het hele jaar geopend.

Wil je voor de volledige ervaring gaan? En ook in het zwembad overnachten? Dan kies je voor verblijf ‘in de dome’. In november overnacht je vanaf 200 Euro per nacht in een tentje en vanaf 325 Euro per nacht (inclusief ontbijt) verblijf je in één van de accommodaties. De accommodaties zijn te boeken via Booking.com.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.