Maryke geeft kinderkleding een 2e kans bij Bim Bam Buisje

Draagt jou kind altijd alleen maar nieuwe kleren? Of ruil je wel eens kleding met vriendinnen, koop je soms via Marktplaats of bij een tweedehands kinderkledingwinkeltje? Of vind je dat vies, raar of ‘cheap’? Nou ik niet en ben juist gek op het ontdekken van mooie kleding die er nog als nieuw uitziet en, in vergelijking met de nieuwprijs, een prikkie kost. Mijn jongens lopen in nieuwe kleding van de H&M, Zara of Hema, maar ik koop ook (merk)kleding- of schoenen via Marktplaats, of bij een tweedehands kledingwinkel zoals Bim Bam Buisje.

Bim Bam Buisje ZGAN

Ik ken de naam Bim Bam Buisje eigenlijk al mijn hele leven, omdat ik vroeger als kind al kleertjes bleek te dragen die hiervandaan kwamen. Bim Bam Buisje, aan de Lipperkerkstraat, is al meer dan 30 jaar een begrip in Enschede. Je kunt er nieuwe kleren kopen, maar je kunt ook nieuwe kleren kopen die niet nieuw zijn. Dat komt omdat de kleding die wordt ingebracht zodanig geselecteerd wordt dat deze wel nieuw lijkt. Het is geen rommelmarkt waar je verfrommelde en bevlekte kleertjes vindt, echt niet. Bij Bim, Bam, Buisje hangen juist alleen maar schone en zo goed als nieuwe (ZGAN zoals het op Marktplaats heet) kleding of schoentjes. In alle kindermaten, voor jongens en meisjes.

Voordeel van een winkeltje is dat je de kleertjes vast kunt pakken, kunt voelen en kunt inzien of het zal passen of niet. Dat kun je online natuurlijk niet, omdat het altijd lastig inschatten is of iets past of niet. Zo kocht ik via Marktplaats twee jaar geleden een winterjas voor Ravi van het merk WE fashion. Echt een hele gave en ZGAN jas. Maar veel te groot, terwijl de maat wel de juiste aangaf. Wij zijn nu twee jaar verder en hij hangt nog in de kast. Geen probleem, Ravi blijft groeien, dus gok ik op volgende winter! Ik kwam laatst bij Bim Bam Buisje een super stoere en nog nieuwe spijkerbroek van Name It tegen. Nog iets te groot voor Bodhi, maar té leuk om te laten hangen en hij koste maar €5,-!! Deze ligt nu gewoon onderin de kast te wachten tot Bodhi is gegroeid.

Bim Bam Buisje is heel gezellig en huiselijk ingericht.

Bim Bam Buisje is heel gezellig en huiselijk ingericht.

Ontspullen

Dat ik niet houd van het weggooien van spullen lees je in mijn blog over ontspullen. Ik ben er dan ook goed in om een selectie te maken van kleertjes die te klein zijn, niet meer leuk zijn of gewoon niet meer mooi of vies. Kleren die nog heel mooi zijn, bijna niet gedragen en soms nog met het kaartje eraan breng ik al jaren naar Bim Bam Buisje. Ik wordt er heel vriendelijk geholpen en neus altijd even door de rekken of er nog iets leuks tussen zit. En dat is altijd zo! Nadeel is wel dat er in verhouding veel minder jongenskleding hangt. Wellicht logisch aangezien Ravi een nieuwe broek nog geen maand heel houdt en deze dus niet meer in aanmerking komt voor een tweede leven. Wel als korte broek trouwens!

Kleding ruilen bij Bim Bam Buisje

Vaak komt het erop neer dat ik de kleding die ik inbreng ruil voor de kleding die ik uitzoek. Zo kost het me geen geld en ga ik met super stoere kleding voor mijn jongens weer naar huis. Ik doe dit niet alleen omdat het me geen geld kost! Ik vind het een fijn idee dat ‘oude’ kleertjes een tweede leven krijgen. Ik hou niet van weggooien of maar eeuwenlang bewaren, zonde gewoon. Waarom zou ik een nieuwe spijkerbroek voor €40,- kopen als hij toch met een maand een gat heeft? Bim Bam Buisje heeft trouwens niet alleen maar merkkleding, er hangen ook kleertjes van de V&D, Hema of Zeeman, als het er maar leuk en zo goed als nieuw uitziet.

Er hangt altijd wel iets leuks tussen voor je kind!

Er hangt altijd wel iets leuks tussen voor je kind!

Alle kleding die ingebracht wordt en niet mooi, heel of schoon genoeg is of er langer dan een paar maand hangt, gaat naar de Kledingbank Enschede, Roemenië of aan de straatkinderen in Kosovo. Zo steun je ook een goed doel en daar hoef je niets voor te doen, fijn!!

Ik ben zo benieuwd wat jullie hiervan vinden en of jullie ook wel eens tweedehandskleding kopen of verkopen? Laat hieronder of op Facebook jou mening horen! In de Vettt lente special komt een supertof interview met de nieuwe eigenaresse Maike te staan. Een inspirerende onderneemster die met heel veel passie iets heel moois doet.

Meer weten over bijvoorbeeld de openingstijden? Ga naar de website.

 

Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.