Bijzonder overnachten in Overijssel: slapen in een Boomhut!

Een hele tijd geleden werd ik getagt in een oproep op Facebook van Vakantiepark Mölke in Zuna (dat ligt naast Rijssen. Ze zochten bloggers die het leuk lijken om in hun boomhut in Overijssel te overnachten en daarover te schrijven. VETTT werd getagt, dank daarvoor 🙂 én uitgenodigd. Afgelopen vrijdag vertrokken we voor een nachtje richting Rijssen met ons viertjes om mee te maken hoe dat is zo’n bijzondere overnachting in een boomhut. 

Vakantiepark en Partycentrum Mölke

Vakantiepark Mölke was mij niet onbekend. Een jaar of vier geleden waren wij er al eens op een zomerse dag om met een fluisterbootje te varen. Meer mensen hadden toen dat idee en er waren geen bootjes beschikbaar. Het vakantiepark ligt aan De Regge en vanaf het park stap je (als ze beschikbaar zijn) zo een bootje in. Omdat de bootjes niet beschikbaar waren belandden wij aan het strandje, dat ook vanaf de camping bereikbaar is. Superleuk was het, dat het bijna 30 graden was hielp natuurlijk mee.

Naast het varen met een fluisterbootje is hier nog veel meer te doen. Er is onder andere een (klein) binnenzwembad, een bowlingbaan, een restaurant, een kinderboerderij en een buiten- en binnenspeeltuin. Op het vakantiepark kun je kamperen met eigen kampeeruitrusting, maar er worden ook allerlei accommodaties verhuurd. Er zijn safaritenten, boomhutten, appartementen, groepsaccommodaties, chalets én nog veel meer. Wij mochten ervaren hoe het is om in een boomhut te slapen.

Bijzonder overnachten in een boomhut in Overijssel

Vanuit Enschede rijden we in een klein half uurtje naar Zuna. Wat hou ik ervan van die korte afstanden! Superleuk, buiten bij de receptie staan alle namen van de gasten die ze dat weekend verwachten opgeschreven. Jawel, ook wij staan erop. Dan voel je je gelijk welkom! Na de korte uitleg rijden we richting ‘onze’ boomhut: WOW!

boomhut in overijssel

boomhut in overijssel

Er zijn drie boomhutten, twee lage boomhutten en één hoge. Lucky us slapen wij in de grote hoge boomhut. Vanuit de boomhut hebben we een prachtig wijds uitzicht. We kijken we uit over de Regge en de weilanden. In de verte zien we koeien en schaapjes. Geen weg in de buurt, het is hier muisstil. Rust.

boomhut in overijssel

Nou ga je natuurlijk het liefst een weekend weg met heerlijke temperaturen. Ik zag mezelf wel zitten op ons boomhut-terrasje met een glaasje met wat lekkers. Niet gelukt. Het was koud! Leek juist de laatste tijd de Lente er lekker door te komen, was het net dit weekend berekoud. Maar ook dat was geen probleem; onze boomhut heeft een verwarming. Wel jammer dat ik de thermostaat pas om 21.00 ’s avonds ontdekte, haha! Geen idee waar ik met mijn gedachten was…

De boomhut is van alle gemakken voorzien. Er zit een keukentje in, een eettafel, een douche en toilet, boven zijn 3 bedden en beneden vind je een 2-persoonsbed en een bankje. Onze kinderen slapen boven, maar we zetten ’s nachts wel een stoel voor de trap. De trap is voor onze 3-jarige erg stijl, hoewel ze zelf vindt dat ze er prima op- en weer af kan klimmen.

Je hebt een koelkast en er is een televisie. En er is dus verwarming. In de boomhut zitten heel veel raampjes zodat je je steeds weer verwonderd over het prachtige uitzicht. En het allerleukst er lag een verrassing voor ons klaar. Snoepjes en een kleurplaat voor de kinderen en prosecco voor ons!

boomhut in overijssel

boomhut in overijssel

boomhut in overijssel

We komen rond 4 uur aan in Zuna. Ik had de zwemkleding mee, maar eigenlijk hadden Maurice en ik helemaal geen zin in zwembadsessies. Pippa en Coco dachten daar uiteraard anders over. Gelukkig is er ook een binnenspeeltuin, dus dat zwembad was snel vergeten.

Aan de boomhut hangt een heel geinig mandje, die je omhoog kunt hijssen. Dat is gelijk dé attractie, helaas krijgen we de kinderen er niet in omhoog :-). Later ontdek ik dat dat is voor het ontbijt dat je kunt bestellen. Hoe cool! We spelen met het mandje en lopen een stukje langs De Regge, prachtig!

boomhut in overijssel

boomhut in overijssel

boomhut in overijssel

Na onze miniwandeling eindigen we in het restaurant van het vakantiepark. Dit grenst aan de binnenspeeltuin. Wat een blije kinderen krijg je daarvan zeg. Ik was zo hard aan het chillen dat ik helemaal vergeten ben foto’s te maken, maar de binnenspeeltuin was een topper. Allerlei klim-en klautertoestellen en de vloer was van zand, daar houden onze kinderen van. Binnen no-time hadden ze nieuwe vriendjes en eigenlijk kwam het eten veel te snel…

Na het eten gaan we weer terug naar ons huisje en genieten we nog van prachtige luchten. De zonsondergang is hier prachtig!

boomhut in overijssel

boomhut in overijssel

Een nachtje is niet genoeg…

We bezochten de Boomhut van Molke in het voorseizoen. Op het park zelf was nog niet heel veel bedrijvigheid, in het hoogseizoen worden er allerlei activiteiten georganiseerd voor kinderen. En eigenlijk is één nachtje te kort om het vakantiepark ook echt mee te kunnen maken.

We maken in onze boomhut een ontbijtje en vervolgens vertrekken we alweer richting onze volgende stop. Bij mooi weer is het hartstikke leuk om dan vanaf het park nog een bootje of fietsen te huren (er worden ook bakfietsen verhuurd) maar dat was voor ons niet echt een optie.

Ik wilde de zaterdag graag gebruiken om iets leuks in de omgeving te doen. Ik had twee ideeën: het bos van Daantje Das lopen op De Holterberg of Kinderboerderij Dondertman bezoeken. Ik deed een polletje op Instagram en Kinderboerderij Dondertman won het :-). Binnen 20 minuutjes waren we er, de parkeerplaats was nog leeg en het was er heerlijk rustig. Het is een hele grote kinderboerderij en meer een combinatie van speeltuin- en kinderboerderij. Zeker een aanrader!

En binnen een half uurtje waren we weer thuis, heerlijk! Dankje wel vakantiepark Mölke voor deze toffe ervaring!

Dondertman
Meer weten over vakantiepark Mölke?

Vakantiepark Mölke ligt in Zuna, vlakbij Rijssen. Voor de actuele prijzen voor het huren van een boomhut kun je het beste even kijken op de website: www.molke.nl. Ze hebben nog veel meer mogelijkheden op gebied van glamping, kijk daarvoor vooral op de deze pagina: glamping Overijssel. 

Maryke ging vorig jaar met de hele famillie op avontuur met de fluisterboot vanaf Vakantiepark Mölke.

Nog meer inspiratie voor Boomhut overnachtingen

Lijkt het jou ook zo gaaf om een keer in een Boomhut te slapen? Collega-blogger Linda maakte een mooi overzicht met gave boomhut overnachtingen.

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.