Brandweerman Sam – Klaar voor Actie!

Voor Vettt mocht ik samen met mijn drie jarige zoontje Rapha naar de nieuwe film van Brandweerman Sam – Klaar voor actie! Reuze spannend want het was de eerste keer ooit dat Rapha naar de bioscoop mocht. En dan moet je natuurlijk uitpakken! Met snoepjes een bak popcorn en een Fristi (ja ik weet het niet verantwoord, maar wel lekker ; )) ging we de grote filmzaal binnen. En wat was het tof!

 

Kinepolis Enschede

Ons mannetje was erg onder de indruk van de grote zaal vol met stoelen en een heel groot scherm in het midden. Ik had hem vertelt dat de lampjes uit zouden gaan als de film zou beginnen. Enthousiast klom hij in onze ‘loveseat’. Zo mooi om dat koppie te zien. Zo’n klein mannetje in zo’n grote bioscoop stoel met een bak popcorn op schoot. Hij vond het nu al prachtig en de film moest nog beginnen!

De film

Brandweerman Sam – Klaar voor actie was echt superleuk. Nou is Rapha heel erg fan van Sam (jaaa ook de brandweerman helm moest mee naar de bioscoop) dus dat het een succes zou zijn wist ik al. Maar het was echt gaaf om hem zo te zien, alsof er een nieuwe wereld voor hem open ging. Een film in de bios zien is toch heel anders als een aflevering op de televisie in je woonkamer.

Het verhaal van Brandweerman Sam – Klaar voor actie was ook als ouder best leuk om te zien. Het begint ermee dat een van de reddingsacties van Brandweerman Sam viral gaat. In Hollywood willen ze zijn avonturen verfilmen en Sam mag zijn eigen personage spelen. Hij wordt eigenlijk een soort van actieheld. Maar zijn medespeler is uit op Sam zijn rol en bedenkt allerlei listen om Sam te saboteren.

Súúúperspannend, met veel special effects en uiteraard veel vuurtjes die geblust moeten worden! Rapha vond het allemaal mega spannend en kroop af en toe dicht tegen me aan. No worries, de film loopt uiteraard goed af : )

Nog een keer?

Zeker! Ik vond het echt  een superleuke ervaring en Rapha vond het fantastisch. De hele weg terug moest de brandweerman helm (met sirene) op in de auto. Ook de duur van de film was top! Het duurt maar een uur namelijk en na een halfuur heb je pauze. De kinderen mogen dan lekker rondrennen door de zaal en spelen met andere kinderen. Het was heerlijk om een keer in een zaal te zitten waar je niet muisstil hoeft te zijn tijdens de film. Dus als er nog een vervolg komt van Brandweerman Sam dan zijn wij zeker weer van de partij!

 

Over Daphne

Meer blogs van Daphne lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.