Carnaval komt er weer aan…ALAAF!

Nog een paar weken en dan is het weer zover: Carnaval! Omdat onze kinderen lid zijn van een carnavalsvereniging is het feest hier in huis al een tijdje geleden begonnen. Hoewel Bink standaard de deur uitgaat in zijn nette pak met een steek op zijn hoofd komen de boa’s je toch tegemoet als je door de voordeur komt. De rest van de familie is namelijk wel in voor een verkleedpartijtje. Met het geluk dat ik best handig ben met een naaimachine en ook nog eens een grote liefde heb voor kostuumontwerp, zorgen we er altijd voor bijzonder de deur uit te gaan als het grote carnavalsweekend daar is.

Lang leve Pinterest

In de afgelopen jaren hebben we best bijzondere typetjes neergezet. Als zwervers met een winkelwagen de bus in en uit, de wereld redden als Mega Mindy en Toby of met een rollator en een glaasje jenever het Bölke binnenstappen, het kan ons niet gek genoeg. Bink vind het allemaal prima, zolang hij maar mee mag in de polonaise met een steek op zijn hoofd. Charlie heeft nog niet zoveel te willen en dus is die totdat ze een eigen willetje heeft de sjaak, of beter gezegd de kip…

Carnaval

Het kostuum van Charlie haalde ik van Pinterest. Wat een fijne inspiratiebron is dat! Ook voor het komende jaar staan er weer genoeg leuke ideetjes op. Ik heb er al uren op gestruind, zoekend naar een leuk en grappig pakje. Simpelweg zoeken op carnaval en doorlinken naar kinderen, zeker weten dat ook jouw zoon of dochter de show steelt!

Carnaval: Prinsessen en helden

De show stelen kan gelukkig ook zonder creatieve moeder of vader. Elke stad heeft wel een feestwinkel waar van alles te koop is en ook de grotere modeketens hebben in deze tijd van het jaar een assortiment verkleedkleding hangen. Ik bezocht in Enschede Bertus Workel aan de Heurne 45. Op de derde etage vind je er een walhalla aan verkleedkleding, van prinsessenjurk tot astronaut. Ik vroeg aan de eigenaar, Pim Workel, waar je dit jaar mee gezien wil worden. Van hem hoor ik dat ik gelukkig niet de enige moeder ben die haar kind zomaar in een pakje stopt dat ze zelf zo schattig vind. De dierenpakjes zijn voor jonge kinderen nog altijd favoriet. Met als bijkomend voordeel dat ze heerlijk warm zijn en je er gerust een optocht mee kan kijken in de kou. Ze zijn verkrijgbaar vanaf maat 62.

Als kinderen wat ouder worden en die o zo fijne eigen mening opeens telt, kunnen de aapjes en beertjes in het rek blijven hangen. Weinig kans dat ze die nog vrijwillig aan gaan doen. Een tv-held of prinses, die moet er komen! Met deze top drie is je zoon of dochter zeker hip komend carnavalsweekend:

  • Starwars
  • Superheld (Superman, Spiderman, The Hulk)
  • Prinses Anna

Helaas gaat het bij deze kostuums om licentiekledingstukken en moet je ervoor in de buidel tasten. Uiteraard kun je kiezen voor een goedkopere optie. Een prinsessenjurk of astronautenpak zonder licentie scheelt aannemelijk in prijs en is nog steeds hartstikke stoer. Bij H&M vind je ook vaak leuke en betaalbare kinder-outfits.

Carnaval

Bron: www.hm.com

Carnaval

Bron: www.hm.com

Niet meer van deze tijd

Voor pubers zijn deze pakken alweer minder stoer. Als je jezelf al een echte tiener mag noemen ga je met een SWAT hesje op pad of waan je je in Tirol met een rood geblokte bloes en lederhose. De dames zijn tegenwoordig allemaal stoere politievrouwen of ze vechten in het leger. Het liefst gaan ze met een groepje op pad, gekleed in allemaal hetzelfde pak. De boerenkiel kan tegenwoordig in de kast blijven. Tuinbroeken en jasjes hebben deze plek ingenomen. Ook als ouder is zo’n kiel een beetje uit de tijd.

Mama’s moeten een mooie jas, getailleerd met veel kleur en franje en papa’s die graag meegaan met de tijd kopen zich een toffe opposuit. Geen zin om een hele outfit aan te schaffen maar wel een beetje mee in het feestgedruis? Dat kan! Losse accessoires worden volop verkocht en met een kattenstaart en losse oortjes hoef je niet te miauwen om toch een kat te zijn. Wanneer je je outfit dan nog afmaakt met wat schmink ben je klaar om mee te lopen in de polonaise.

Carnaval

Schmink voor carnaval

Die schmink is bij sommige carnaval kostuums de kers op de taart. Kinderen zijn er vaak ook dol op. Vrijwel elke winkel verkoopt het maar persoonlijk ga ik voor schmink liever naar een speciaalzaak zoals Bertus Workel. Tussen schmink en schmink zit nogal wat verschil namelijk en om nou zomaar wat op die tere kinderhuid te smeren…

Schermafbeelding 2018-01-27 om 14.49.05
Goedkope schmink is niet lang houdbaar en bovendien zitten er vaak parabenen in om het smeerbaarder te maken. Omdat die parabenen niet heel prettig zijn voor de huid ontwijk ik ze liever en ga ik voor schmink van het merk Grimas. Niet heel goedkoop maar de potjes van 5 jaar geleden komen hier nog steeds uit de kast met kinderfeestjes, altijd handig dus! Wil je voor een goedkopere maar toch veilige optie gaan, dan heeft ook de SES speciale kinderschmink met een goede en veilige basis, met basiskleurtjes waar je prima mee uit de voeten kan. Groot voordeel aan deze merken is ook dat het naast dat het goed blijft zitten ook makkelijk uit kleding te wassen is.

Jetzt geht’s los

En als alle snoetjes dan omgetoverd zijn tot mooie prinsesjes en stoere helden, is het natuurlijk tijd om te kijken naar alle mooie wagens die voorbij trekken in de optocht. Bink heeft het er al weken over, hij telt de dagen af tot hij eindelijk weer mee mag om snoepjes te gooien vanaf de grote praalwagen. Zijn kleine zus doen we een extra laagje onder haar mooie pak, want zo’n optocht kijken is best koud ;-). Benieuwd wat er wanneer allemaal te zien is?

Via deze link vind je een overzicht van alle optochten in Twente. Een kleine tip van deze insider: de verlichte optochten zijn leuk om met kinderen te kijken en op maandag en dinsdag zijn de speciale kinderoptochten van Oldenzaal en Losser ook zeker de moeite waard! Ik wens jullie veel plezier!

Alaaf, alaaf, alaaf!!

 

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Susan

Meer blogs van Susan lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.