Vaderdag inspiratie: Cheesecake recept, maar dan anders

Door dinsdag, juni 13, 2017 0 Permalink 0
Cheesecake. Je houdt ervan of niet. Nou, wij zijn overduidelijk liefhebbers. Met hoofdletter L. Cheesecake met witte chocola, kersen, karamel of bosbessen? Het is gewoon allemaal even lekker. Vandaag gaan mijn dochter en ik ontdekken of cheesecake ook prima smaakt zonder de cheese. Ja, je leest het goed, dit cheesecke recept is gewoon zonder roomkaas. Komt goed, echt waar.

Wat je nodig hebt voor dit cheesecake recept

Eerst maar even het belangrijkste; de ingrediënten. Voor deze frisse cheesecake heb je het volgende nodig:
  • 60 gram volkorenkoekjes
  • 50 gram boter
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 6 eetlepels citroenpasta (ofwel lemon curd, gewoon bij de supermarkt!)
  • 1 theelepel citroensap
  • 125 ml slagroom
Je hebt ook nog 4 kookringen nodig (7 cm Ø en 3 cm diep), maar als je dat niet hebt dan kun je ook de bodem uit 4 kartonnen bekertjes knippen…

Knoeien mag!

Kijk mijn motto is: Good mums have sticky floors, dirty ovens and happy children. Ik houd wel van schoon en een béétje netjes. Maar hé, je moet niet overdrijven. Als we gaan bakken dan mag er geknoeid worden, dus dat kookschort is gewoon voor de leuk.

Suus en ik hebben er zin in en we beginnen met de bodem. De koekjes gaan hup in een plastic zakje (tip: zo’n diepvrieszakje met sluiting is erg handig) en verkruimelen maar. Dat kan met de hand, met een deegroller of een boek erop en drukken maar. Als het maar echt kleine kruimels worden. We smelten de boter in een pannetje, gooien de kruimels in een kom en mengen dat met de gesmolten boter. Nu verdelen over de 4 bakjes en goed aandrukken met de bolle kant van een lepeltje of lekker met de handjes… Als je geluk hebt – en dat hadden we – houd je nog wat over om alvast wat te proeven…bodem lijkt prima, deel 1 is klaar om af te koelen in de koelkast.

“Hoe smaakt dat mam, smeuïg?”

Kijk en nu wordt het leuk: de Griekse yoghurt, de lemon curd en het citroensap gaan samen in een grote kom en we mengen het met een garde tot het smeuïg is.  “Hoe smaakt dat mam, smeuïg? Mag ik ‘ns proeven?” Het smaakt goed kan ik je vertellen, lekker fris, citroenig en heel zonnig. Nu mag dan eindelijk de slagroom in de klop en als het al ergens mis zou kunnen gaan dan is het nu, want eerst gaan er 2 eetlepels geklopte slagroom voorzichtig door het mengsel van yoghurt, lemon curd en citroensap en dan pas de rest van de slagroom erdoor en klaar! Geconcentreerd scheppen we het mengsel boven op de bodem in de kookringen. Even een beetje gladstrijken en weer afkoelen die hap in de koelkast.

Nog lekkerder dan cupcakes!

Na een uurtje zijn de gebakjes lekker stevig, dus hopla: kookringen eraf en versieren maar! En natuurlijk lekker opeten, want dat is toch eigenlijk het leukste…

Cheesecake recept

Het mooiste aan dit recept vind ik dat het echt heel simpel is, je geen oven nodig hebt en toch even leuk bezig bent op de zondagmorgen. Het resultaat mag er zijn, want Suus vond ze nog lekkerder dan cupcakes. En dat wil wat zeggen. Eet ze!

Over Marloes

Meer blogs van Marloes lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.