Chickslovefood: het kidsproof – kookboek

Door

Eerlijk is eerlijk, ik had nog nooit een van de recepten van Chickslovefood gemaakt. Natuurlijk had ik wel van Chickslovefood gehoord en was ik al vaker getipt, maar op de één of andere manier had ik nog nooit de moeite genomen een kijkje te nemen op hun website of om in één van de (bestseller!) kookboeken te bladeren. Inmiddels volg ik Chickslovefood en Chickslovelittleones op Facebook en Instagram en mocht ik hun nieuwste kookboek reviewen!

Eerste indruk

Het eerste dat door mijn gedachten schiet als ik het boek zie is: “Goh, ik had een groter boek verwacht.” Maar de omslag ziet er uitnodigend uit, ik begin te bladeren en ben vanaf het voorwoord geboeid. Als snel kom ik er dan ook achter dat er een reden is voor de kleine(re) uitgave van dit kookboek, namelijk omdat het geschreven is voor de little ones.
De intro belooft veel recepten met verstopte groenten. Ik ben benieuwd! Want dat is nu net waarnaar ik op zoek ben voor mijn kleine – groenteweigerende – meisje. Het boek bevat verschillende hoofdstukken. De babyprakjes zijn creatief en verrassend. Er staan een aantal maaltijden tussen die ik wel wil proberen, ook al hebben we geen baby meer.
De ontbijt- en lunchideeën, daar word ik enthousiast van en ook bij de tussendoortjes denk ik: “Ja, gauw proberen!” De warme maaltijden bevatten vaak kaas zo op het eerste oog, maar wellicht kunnen de recepten dit ingrediënt ook prima missen om het wat gezonder te maken.

Al met al krijg ik zin om aan de slag te gaan en het één en ander te proberen.

Aan de slag

Ik begin met de banaankwarkbollen, die in het hoofdstuk Ontbijt & lunch staan. Regelmatig maak ik kwarkbroodjes en het lijkt of dit recept een variant is op de broodjes die ik vaker maak, dat moet dus lukken! Het maken van de bollen is makkelijk. Alle ingrediënten in een kom en mengen/kneden maar. Bollen vormen en in hop, in de oven. Juliet zit erbij, wijst en zegt: “koeke”. Nou dat belooft veel goeds!

Na 20 minuten in de oven ben ik tevreden met wat ik zie. Het zijn échte bollen en ze zijn prima bruin van kleur. Nadat de bollen zijn afgekoeld, kunnen we ze eindelijk proeven. Geduldig zijn is heel moeilijk voor een meisje van anderhalf 🙂

Ik vind ze ontzettend lekker! Juliet is minder enthousiast en hevig teleurgesteld na het lange wachten. Ik besluit er een beetje abrikozenjam tussen te doen en dat is een schot is de roos. Ook Juliet smikkelt van de bol.

Verstopte groenten

De verstopte groenten waarover de chicks het hebben, maken me nieuwsgierig om uit te proberen. Ik besluit te gaan voor ‘de pastasaus die íedereen lust’.

De groenten in deze pastasaus zijn; ui, paprika, wortel en tomaat. De bereiding is simpel en weer zit Juliet geïnteresseerd te kijken naar wat ik aan het maken ben. Pedagogisch verantwoord vertel ik haar over de groenten, over het boek en over deze saus, die echt íedereen lekker vindt. Het duurt Juliet allemaal iets te lang en verveeld loopt ze naar buiten. Eenmaal aan tafel vindt ze het wel interessant dat ik een foto van het eten maak. Enthousiast schep ik de pasta en de saus op Juliet haar bordje. Ze neemt een hap en resoluut spuugt ze alles weer uit. Oh nee, had ik toch maar niet over al die groenten verteld!

Roxie en ik vinden de saus wel geslaagd! We houden nog wat over, dus Juliet mag nog een keer proberen een dezer dagen.

Smaakt naar meer

Hoe vaker ik door het boek blader, hoe enthousiaster ik word. Het staat echt boordevol fijne recepten en eigenlijk wil ik alles wel proberen. Van spekpannenkoeken met broccoli tot een linzencurry, van pompoenmuffins tot tortilla’s. Wat een variatie en inspiratie. Dit boek is echt een aanrader en een leuke cadeautip. Ook voor mensen zonder kinderen!

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.