#13 Door het glas: Rob, vader van 3

Door

Vettt maakt samen met fotograaf Annabel Jeuring een reeks binnenkijkers. Waarbij Annabel ‘contactloze’ foto’s maakt van de bizarre situatie waar wij in zitten. Vettt interviewt een aantal van deze geportretteerde gezinnen. We willen jullie als Vettt-lezer zo meenemen in het leven van andere Twentse ouders én hoe zij deze bizarre tijd ervaren. Om de dag vind je op Vettt een nieuw interview.

Rob Rolefes, getrouwd met Saskia. Samen met hun kinderen Dorus (6), Madee (3) en Peppin (9 maanden) wonen ze in een huis uit 1911 binnen de singel van Enschede. Misschien ken je hem wel als DJ en organisator van feestjes zoals Vossenjacht en VroegZat.

Hoe voel je je bij deze situatie?

Dat gaat alle kanten op. We hebben het thuis gezellig, we vinden elkaar allemaal echt superleuk. Dus feest dat we zoveel tijd met elkaar hebben.  Maar ik heb toch ook echt wel zorgen om de inkomsten die nu ineens stoppen omdat zoveel shows en privé-feesten zijn gecanceld. Dit is toch wel het seizoen waar we het een beetje van moeten hebben. En we weten niet hoe het verder gaat..  Alle plannen die we met het gezin hadden zijn overboord. Maar daarnaast bovenal ook; wat maakt het uit als je samen gezond bent. Toch? Tussen vrees en hoop samen thuis een dansje maken, dat somt het wel zo’n beetje op.

Corona interview
Fotocredits: Ditisjeuring.nl

Is er iemand bij jou thuis ziek?

Alle kinderen waren ziek. Ook een virus, maar waarschijnlijk wel een ander virus. Ze zijn er nu wel weer aardig doorheen, maar met drie kinderen op drie verschillende opvanglocaties zijn we snot en hoest en koorts eigenlijk wel een beetje gewend. Het verschil met normaal is dat we deze keer dan dus met elkaar in quarantaine gingen. Corona is tot nu toe nog aan onze deur voorbij gegaan, vermoeden wij.

Hoe vullen jullie je dagen?

Ik ben eigenlijk best wel aan het werk, ondanks dat alle shows en feestjes geannuleerd zijn. Veel communicatie met alle betrokken partijen, over bijvoorbeeld nieuwe data en verkochte kaarten. En verdiepen en vernieuwen in muziek gaat wel altijd door.

Daarnaast is 24/7 samen met een baby, peuter en kleuter met de bijbehorende constante stroom van was, lego, snippers, poppenkleertjes, fruitmomenten, homeschooling, poepluiers, knuffelsessies, gesneuvelde zandtaarten op de bank en meer van dat ook best een klusje. En Madee heeft een setje puberende kuikens, dus zij zit constant op de kop in het kippenhok. Als ik anderen hoor over netflixen of zenmomentjes dan denk ik.. Non, herken ik niet zo. 

Wat vinden jullie kinderen van de situatie?

De oudste twee begrijpen wel een beetje wat er aan de hand is. En aangezien we in onze omgeving (nog ) niet getroffen zijn zien ze er vooral veel feest in. Ze vinden het wel gezellig, al missen ze de real live contacten met opa’s en oma’s wel. Maar goed, we zijn als ik dit schrijf nog maar anderhalve week onderweg.. 

werken jullie met een schema voor de kinderen?

Zeker. En we houden ons er nooit aan. Wat dat betreft is er niets veranderd, haha. Maar dat heeft er vooral mee te maken dat het er nog wel ontspannen aan toe gaat, tot nu toe. Saskia dacht nog even dat ze het homeschoolen wel onder de knie kreeg, maar we liggen inmiddels consequent zowel totaal voor als achter op schema. Doen we het goed op 🙂

Laat je je kinderen buitenspelen?

Ze kunnen natuurlijk gewoon de tuin in bij ons. Maar als het gaat over speeltuinen.. Ze waren ziek, dus nee. En nu het wel weer kan zijn we er wel voorzichtig mee. Ze vermaken zich met z’n drieën tot nu toe ook heel goed. En we laten ze ook wel uit in bijvoorbeeld het wooldrikspark, op rustige momenten. 

Hoe vaak doe je boodschappen?

We laten de boodschappen zoveel mogelijk bezorgen. Daardoor hoeven we maar eens per week naar de supermarkt, voor wat niet geleverd kon worden

In hoeverre beïnvloed Corona je werk?

Enorm. Er zijn geen inkomsten van mijn werk, maar er is wel geinvestreed in komende shows waar de kaarten al voor verkocht zijn. Terwijl ik het dus vooral in deze periode moet verdienen. De eerste maatregel was de stop op bijeenkomsten van meer dan 100 personen. En dat is wat ik doe. Maar goed. We proberen creatief te zijn en er wel wat van te maken. Zo hebben we bijvoorbeeld onlangs een live uitzending VroegZat gedaan vanuit het Vestzaktheater. Dat doen we aankomend weekend weer. Lekker social distancen met alleen Collin en ik en met Freek die zich bezig hield met het hele technische verhaal. Supergrappig dat mensen er thuis met apps als zoom of houseparty toch een vette feest van maakten met vrienden. Nog veel toffer dan gehoopt 🙂 Dat hadden we dan zonder Corona weer niet mee gemaakt.

Wat is voor jou persoonlijk de grootste uitdaging?

Ik moet eerlijk zeggen dat ik tot nu toe nog geen echte uitdagingen ben tegen gekomen. Ik wacht af tot er weer meer duidelijkheid komt over hoe het verder gaat en probeer zo te leven dat we anderen en onszelf zo min mogelijk in gevaar brengen. Ik hoop dat Sas en ik over 50 jaar tegen elkaar kunnen zeggen..; ‘Weet je nog.. toen was het in maart al zulk lekker weer en deden we met die 3 kleintjes dansjes en koffietjes op het bankje in het zonnetje voor het huis’.  En niet; ‘weet je nog, toen hadden we in maart maar 2 keer stofgezogen door alle stress’. Die herinnering maken we dus vandaag. En morgen weer.

Heb je nog ultieme lezerstip in deze bijzondere tijd?

Stay save kennen we inmiddels. Een dagelijkse polonaise met het hele gezin op onze corona-lockdown-soundtrack ‘Luchtkastelen’ van Dio is wat mij betreft wel een toptip to stay sane. 

En, ik zeg dit denk ik namens de hele culturele sector, als je een kaartje hebt gekocht voor een event eerder dan 1 juni..: Als je de mogelijkheid hebt, vraag niet je geld terug maar kies bijvoorbeeld voor een voucher die je het recht geeft op een show die later zal plaats vinden. Save the industry! En dat wordt mie een feest als het zover is. Ik heb er nu al zin in.

Nog meer interviews lezen?

Eerder publiceerden we onderstaande interviews op Vettt:

#1: Door het glas met Annabel Jeuring, moeder van 4
#2: Door het glas met Maryke Mondria, moeder van 2
#3: Door het glas met Mijla Trimbach, moeder van Luuk
#4: Door het glas met Evelien Bolt, moeder van 3
#5: Door het glas met Wendy ter Bekke, moeder van 3
#6: Door het glas met Nienke Veltman, moeder van 3
#7: Door het glas met Marleen Reimerink, moeder van 2
#8: Door het glas met Collin Vaneker, vader van 3
#9: Door het glas met Gemma, moeder van Lorenzo
#10: Door het glas met Fran, moeder van 2
#11: Door het glas met Maike, moeder van 2
#12: Door het glas met Dorothée, moeder van 2

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.