Corona-poll: iedereen wil het bos in!

Door

Eén van de dingen die ik zo leuk vindt aan Instagram is de mogelijkheid om vragen te stellen. Interactie, ik hou ervan. Zo deden we deze week ook een poll over het Corona-virus. Ik merkte dat ik er de dag voor de persconferentie nog vrij rustig in stond. Maar vandaag voelde ik dat de paniek wat toesloeg toen ik overal berichten zag van lege supermarkten. Vandaag deden we weer een poll, ik was vooral benieuwd hoe andere mensen er in staan. Jullie dus! De reacties op deze poll zal ik ook op Instagram delen in onze stories.

61% geeft aan dat ze de Corona-stress ook voelen toenemen. En 58% zegt thuis te blijven de rest gaat er nog wel op uit. Ik was natuurlijk benieuwd waar jullie dan naartoe gaan. Jullie antwoorden:

 • 9 x Naar het bos/wandelen
 • Supermarkt en tuincentrum
 • Lekker naar buiten, het bos of het park in.
 • Lekker thuis blijven
 • Naar de winkel voor taart
 • Ik ga naar mijn kinderen in Zwolle en Groningen
 • Naar een verjaardag
 • Naar vrienden/familie 2
 • Kijkles

Veel naar buiten

Veel buitenlucht dus en weinig ‘binnen-uitjes’. Gelukkig wordt het dit weekend heerlijk zomers weer. Dat was voor ons ook reden om een overzicht te maken: Naar het bos met kinderen, 18 leuke plekken.

Vitamine C

Een vriendin van mij poste een bericht dat er zoveel aandacht is voor Corona op het moment. Maar dat er zo weinig aandacht is voor het verbeteren van je eigen immuunsysteem. Want hoe hoger jouw eigen immuunsysteem hoe minder kans dat een virus grip op je krijgt. Bij PureGeneaties in Borne verkopen ze zelfs een ‘weerbaarheidspakket‘.

Ik heb zelf gelijk Vitamine C besteld en ik ga mooi op tijd naar bed. Heerlijk! Oh en stress schijnt niet bevorderlijk te zijn voor het Corona virus, dus probeer je er niet te druk over te maken 🙂

Wat je kunt doen om je eigen immuunsysteem te verbeteren:

 • Neem voldoende rust
 • Meer supplementatie (met name Vit C geeft een boost)
 • Gezonde voeding
 • Minder laten leiden door angst ( angst is killing voor je immuun)
 • Zoek de natuur op
 • Blijf positief!

Ik hoop dat het goed gaat met jullie. Maar ik hoop ook dat jullie allemaal alert zijn. Misschien is jouw gezin kerngezond en overleven jullie zo’n virus prima er zijn zoveel mensen jong én ouder die minder weerstand hebben op dit moment.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.