Wil jij ook een dagje Sinterklaas zijn? 

Misschien herinner je je Dagje Sinterklaas 053 nog van vorig jaar? Ik deed mee via de school van Ravi en doneerde, samen met heel veel andere ouders, cadeaus voor kinderen die geen Sinterklaas vieren en geen vet hippe, lieve, stoere en (te) dure cadeaus krijgen. Mede dankzij de inzet van basisscholen en heel veel partners was Dagje Sinterklaas in 2016 een groot succes. En daar ben ik persoonlijk heel blij mee, want het raakt me dat er kinderen worden overgeslagen. Wij geven vol liefde zakken vol Sinterklaascadeautjes aan onze kinderen en dat mag ook. Maar hoe pijnlijk is het wanneer mijn kind op school, met een lach op zijn gezicht, vertelt wat hij kreeg. Terwijl een klasgenootje niets kreeg en dit niet durft te zeggen! Ik ben niet de enige die dit zo voelt en daarom wil Dagje Sinterklaas 053 alle Enschedeërs uitnodigen een dagje Sinterklaas te zijn.

Alles draait om geven bij Dagje Sinterklaas

Geven hoeft niet altijd in de vorm van iets tastbaars. Je kunt ook aandacht, tijd, een helpende hand, inspiratie, een gouden tip of misschien wel een optreden geven. Maar natuurlijk zijn cadeaus, snoepgoed, inpakpapier en donaties ook van harte welkom. Op deze manier heeft iedereen iets te geven! Want geven maakt gelukkig!

Pietenbezoek minima gezinnen 053 Enschede

Op de Facebookpagina van Dagje Sinterklaas 053 kwam ik een heel mooi initiatief tegen, geïnitieerd door Aimée Hagenbeek. Ze heeft ‘Pietenbezoek minima gezinnen 053 Enschede’ opgericht voor kinderen die leven in armoede. Ze liet zich inspireren door de stichting de jarige job in Rotterdam. Ze wil kinderen, die leven in armoede en simpelweg geen geld hebben voor cadeaus of traktaties, helpen. Deze ouders melden hun kinderen op verjaardagen of feestdagen ziek, gewoonweg omdat ze de traktaties niet kunnen betalen! Nou daar kan ik per direct een potje om gaan janken! Dat mag niet kunnen, maar het gebeurd, ook bij jouw kind(eren) op school!

Een bezoekje van Sint en Piet

Het inhuren van een Sint en Pieten, het kopen van cadeautjes of snoepgoed is onmogelijk voor een minima gezin. Daarom wil Aimée kinderen in Enschede voorzien van een bezoekje van de Sint en een paar Pieten. Ze wil deze Pieten heel veel snoepgoed en (kleine) cadeautjes meegeven. Ik doneerde een hele tas vol speelgoed, netjes ingepakt en voorzien van een label (jongen/meisje en leeftijd). Op de Facebookpagina zie ik dat ze nog op zoek zijn naar gezelschapsspellen, batterijen (zo sneu, een brandweerauto zonder geluid), Knex, Lego, sieraden, snoepgoed, stiften en nog veel meer. Bekijk snel de Facebookpagina.

Dagje Sinterklaas 053

Dit gun je toch elk kind?

Ravi en Bodhi hebben zo veel speelgoed waar ze niets mee doen en dat maar rondslingert in huis. Ook al zijn ze het er niet altijd eens (ik pak toch hun speelgoed af), toch snappen ze redelijk goed dat ze zelf heel veel hebben en in december ook nog bij gaan krijgen. En ze missen de vingerpopjes, puzzels, nog nooit geknuffelde knuffels en de walkietalkie toch niet. Daarnaast had ik nog veel (zo goed als) nieuw babyspeelgoed, volle potjes nagellak, leuke oorbelletjes en verschillende armbandjes. Ik geef echt niet hun lievelings dino’s, Playmobil collectie of mand vol auto’s weg! Hoe fijn is het dat we met dit (in ons huis overbodige) speelgoed andere kinderen blij kunnen maken? Voor mij een hele kleine moeite en het geeft een heel goed gevoel!

Doe mee!

Als organisatie en als individu zijn er tal van acties te bedenken om iedereen op je werk of jezelf te motiveren een Dagje Sinterklaas te zijn en om Aimée te helpen. Voor inspiratie kun je gaan naar de website. Wanneer je een mooie actie hebt gedaan, laat het vooral zien, want hoe meer mensen je kunt inspireren hoe beter! Je mag ook altijd een mooie of ludieke foto van jouw actie op de Facebook-pagina plaatsen. #dagjesinterklaas053

Dagje Sinterklaas 053

Vol verwachting klopt ons hart…

Ik hoop dat we ook dit jaar weer via Ravi’s school cadeautjes kunnen doneren voor Dagje Sinterklaas 053. Want ons huis ligt nog vol genoeg. Kom je niet uit Enschede en wil je wel wat doen? Logisch ? Ik heb helaas geen idee wat er allemaal buiten Enschede om geïnitieerd wordt, maar ik hoop enkelen van jullie wel. Deel daarom alle lieve, gave, mooie en ontroerende initiatieven onder deze blog of Facebook post. Dan kunnen we in heel Twente Sinterklaas spelen. En geen dagje, maar gewoon vanaf nu tot aan 5 december!

PS. vergeet je de Sinterklaas aftelkalender niet te printen en op te hangen? 

Sinterklaas aftelkalender

Sinterklaas aftelkalender

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.