Doe mee: dansweek bij Kaliber Kunstenschool!

Door

Doe mee met de dansweek van Kaliber! Tijdens de dansweek (9 t/m 15 december) kun je de hele week meedansen zonder aanmelding of kosten. De dansweek wordt op verschillende locaties gehouden. Superhandig om zo op een laagdrempelige manier kennis te maken en samen te ontdekken of het wat voor jouw kind is!

Kleuterdans (Oldenzaal, Almelo, Enschede, Nijverdal)

Deze speelse cursus is voor kinderen van 4 t/m 6 jaar. Ga op allerlei verschillende muziekstijlen je eigenlijk bewegingsmogelijkheden ontdekken! In de lessen wordt gewerkt aan onder andere houding, muzikaliteit en speelt creativiteit een grote rol. Dit komt naar voren door thematische opdrachten die je uitdagen om je verder te ontwikkelen.
Meer informatie: Kleuterdans

Ballet (Oldenzaal, Almelo, Enschede en Nijverdal)

Vanaf 6 jaar mag je meedoen met de balletlessen. Ballet is dé klassieke dansvorm die de basis is van alle andere dansstijlen. Naast techniek en basiselementen, is er ook ruimte voor je eigen expressie en creativiteit. Ballet kan helpen bij een correcte lichaamshouding, coördinatie, lenigheid, kracht en muzikaliteit.
Meer informatie: Ballet

Dansexpressie (Enschede)

Dit is zo leuk! Pippa heeft het een jaar geleden gedaan. Supertof voor kinderen die van dansen houden maar ook van vrijheid. Bij dansexpressie leg je de focus op creativiteit en improvisatie. Het is een moderne dans die goed aansluit bij individualisme en expressionisme, een wisselwerking tussen beweging en beleving.
Meer informatie: Dansexpressie

kaliber

Impro Choreo (Enschede)

Deze lessen zijn geschikt voor kinderen van 9+ en zijn de opvolger van Dansexpressie. Het is een dansvorm waarbij de verbeelding en creativiteit van de danser voorop staat. De dansbewegingen creëer je zelf aan de hand van thematische opdrachten. Je leert hoe je je eigen choreografie (dans) kunt bedenken en uitvoeren. In de choreografie komen dansbegrippen zoals tijd, tempo, ritme, kracht en gebruik van de ruimte aan bod.
Meer informatie: Impro Chreo

Voor volwassenen

Voor volwassenen is er ook zeker wat nieuws te proberen. Je kunt meedoen met Yoga. Voor 16 + zijn er lessen Moderne Jazz.

Heb jij zelf of heeft jouw kind ervaring met bepaalde dansvormen? Ik ben heel benieuwd! Ik vind het zelf echt jammer dat mijn dochter met dansexpressie gestopt is, het was zo leuk. Ze wilde graag op een anders sport.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.