Date-night: Fiddler on the Roof

Superleuk vind ik het om dingen met de kleine mannen te ondernemen! Waarbij het theater zeker voor Tijn een grote favoriet is. En al kan ik oprecht genieten van kindertheater, daar zit ik dan wel in de ‘moedermodus’. Vooral ben ik naar de intense beleving en verwondering van mijn eigen zoon aan het kijken. Maar ik ben niet alleen een moeder. Dus plan ik ook regelmatig een avond uit met mijn lief, met leuke collega’s of met vriendinnen. En nu staat er toch iets leuks op de planning! ‘Fiddler on the Roof’ komt naar het Wilmink theater. Daar wil ik heel graag naartoe. Niet het minst omdat Thomas Acda er de hoofdrol speelt. En laat de liefde voor Thomas (ik mag Thomas zeggen) nu heel diep zitten….


Way back

In de jaren 90 was ik een tiener. Maar waar andere meiden wellicht groot fan waren van Take That of een enkeling misschien zelfs van The Backstreet Boys, werd ik toen ik 15 was wild verliefd op Thomas Acda. ‘Niet of nooit geweest’ was een grote hit en ik kreeg van m’n eerste vriendje de cd van Acda en de Munnik. Van het vriendje daarna nog een aantal cd’s (want die bleef een poosje hangen) en uiteindelijk heeft m’n lief de rest van de collectie aangevuld. Geen van hen had overigens moeite met mijn liefde voor Thomas Acda. Ik ging dan ook naar iedere theatervoorstelling van Acda en de Munnik. Tot ze er drie jaar geleden mee stopten. Zonder enig overleg met mij trouwens. Daar had ik best een hartig woordje met ze over willen wisselen, ware het niet dat ik me opnieuw een 15 jarige voelde toen ik de mogelijkheid kreeg om ze te ontmoeten. Waardoor ik werkelijk niet één woord meer kon uitbrengen en voorgoed aan een foto vastzit waar ik als een eerste klas schaapje tussen mijn grote helden sta. Maar ik dwaal af….


Fiddler on the Roof

Drie jaar lang heb ik Thomas alleen af en toe kunnen spotten in televisieprogramma’s en een enkele film. Maar nu komt hij naar het Wilminktheater! Hij speelt Tevye in Fiddler on the Roof. Deze musical was in Nederland beter bekend als Anatevka. In deze actuele en vernieuwde versie wordt de klassieker op geheel eigen wijze in de tijdsgeest geplaatst. Met ‘If I Were A Rich Man’ en vele andere beroemde evergreens, gaat het over een wereld op de vlucht waarin uiteindelijk de liefde overwint. Een dynamische voorstelling met veel dans en muziek, die entertaint in grootsheid en ontroert in intimiteit. Deze musical toont de betekenis van familie in een veranderende wereld waarin wij overeind proberen te blijven met onze tradities.

Zelfs als je een net iets minder grote Thomas Acda fan bent als ik (in theorie zou dat kunnen), is deze musical echt een aanrader. De recensies zijn lovend. Welke recensie je ook leest, overal krijgt de musical 4 sterren. Volgens de Volkskrant is het ‘een glansrijke vertolking’, het NRC geeft aan dat ‘het ontroert’, En volgens het AD ‘geeft Acda Fiddler on the Roof humor’. Klinkt als iets dat je gezien moet hebben. Dus wanneer je, net als ik, wilt genieten van een avond uit met je lief of een vriendin dan kan dat!

Acht grote Nederlandse theaters presenteren de musicalklassieker Fiddler on the Roof. Waaronder het Wilminktheater! Daar is Fiddler on the Roof te zien tussen 20 februari en 4 maart 2018.

 

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Femke

Meer blogs van Femke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.