De brandweer zoekt speurneuzen, speur jij mee?

Door

Een I-pad aan de oplader in je bed laten liggen of werken op kapotte elektrische apparaten. Het kunnen zomaar oorzaken van een woningbrand worden. Kinderen weten tegenwoordig precies hoe ze hun telefoon, tablet of Nintendo Switch op moeten laden. Maar weten ze ook wat de gevaren zijn als ze dit niet goed doen? Tijdens de Nationale Brandpreventieweken (de hele maand oktober) wil de brandweer deze risico’s beperken en kinderen bewust maken van hoe je een brand kunt voorkomen.

LEGO Jurassic World Nintendo Switch

De brandweer komt naar jou toe!

De campagne ‘Brandweer zoekt speurneuzen!’ is gericht op kinderen van 9 tot en met 12 jaar. Speciaal voor kinderen in deze leeftijdscategorie is er een speciale game ontwikkeld en zijn er de komende vakantie extra activiteiten bij Techniekmuseum Oyfo in Hengelo en De Museumfabriek in Enschede.

Herfstvakantietip: word speurneus bij Techniekmuseum Oyfo of De Museumfabriek in Enschede

In de herfstvakantie is er in twee doe-musea in Twente (Oyfo en Museumfabriek) een brandweerspeurtocht te beleven. Deze brandweerspeurtocht is te doen naast het gebruikelijke programma in het museum.

Als je als speurneus door Oyfo of De Museumfabriek gaat dan leer je onder ander de volgende dingen:

  • Waarom een brand in elektrische en oplaadbare apparaten ontstaat;
  • Welke factoren er voor zorgen dat er een brand bestaat, de branddriehoek;
  • Wat goed en fout oplaadgedrag is.

En het mooie is dat je het vervolgens thuis gelijk goed in de praktijk kunt uitvoeren.

Museumfabriek Enschede

Van 19 tot en met 25 oktober is de brandweerspeurtocht te doen in de Museumfabriek in Enschede. Opening op 19 oktober om 11.00 uur.
Meer informatie: Museumfabriek

Techniekmuseum Oyfo Hengelo

Van 20 tot en met 26 oktober is de brandweerspeurtocht te doen bij Oyfo in Hengelo. Opening op 20 oktober om 13.30 uur, om 14.00 uur een lezing over inzet van drones door de brandweer.
Meer informatie: Oyfo

Speel alvast de speciale game tijdens de Brandpreventieweken!

Benieuwd wat jouw kind(eren) al weten over brandveiligheid? Laat ze alvast de game spelen die speciaal is ontwikkeld in het kader van de Brandpreventieweken. Zo kom jij er ook gelijk op een leuke manier achter wat ze zelf al weten én wat jij zelf wel en niet weet!

brandpreventieweken

Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Brandweer Twente

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.