De forelderij, niet alleen om te vissen!

Wij gingen vanmiddag naar de forelderij in Usselo. En ik houd helemaal niet van vissen! Wat ik daar dan deed? Koffie drinken met mijn zus en slurpen van de lekkerste champignonsoep die ik ooit heb geproefd terwijl de kinderen zich heerlijk vermaakten in de speeltuin. Een nieuwe hotspot in Enschede werd ontdekt!

Alle benodigdheden aanwezig bij De Forelderij in Enschede

Je kunt op deze prachtige plek dus, je raadt het al, op forel vissen. Er zijn drie grote forelvijvers waar je heerlijk ontspannen kunt vissen. Individueel, of in groepsverband. Alle benodigdheden kun je er huren of kopen. Je krijgt een korte instructie en je kunt dan meteen aan de slag. De vangst? Die neem je mee naar huis, of je ruilt hem in voor een huisgerookte forel. Ik zelf heb hier geen ervaring mee, maar dit klinkt leuk toch? Ik zie mijn zoontje Juliën dit wel doen met zijn vader dus dit gaan we zeker een keer uittesten. Helaas zijn de forelvijvers op het moment gesloten ivm de extreme hitte. Daar doen de vissen het niet goed op blijkbaar.

De Forelderij

De Forelderij

Heerlijk lunchen, een pluktuin en een speeltuin.

Ondanks dat er door het warme weer niet gevist kan worden is De Forelderij echt de moeite waard om een bezoekje te brengen. Want naast drie forelvijvers is er ook een paviljoen met een terras die uit kijkt op een geweldig leuke en uitdagende speeltuin. Dus terwijl wij aan de koffie zaten konden we onze kinderen met een schuin oog prima in de gaten houden. Toen ze van al dat spelen trek kregen meldden ze zich en hebben we samen heerlijk geluncht. Voor de kinderen bestelden we een tosti en mijn zus en ik kozen voor de huisgemaakte soep. De ober vertelde uitgebreid over de mogelijkheden die de forelderij biedt. Over de pluktuinen die aan de andere kant van het paviljoen liggen bijvoorbeeld. Je kunt hier bloemen, fruit en kruiden plukken. Hij vertelde dat hij regelmatig de kok heen en weer ziet lopen om ingrediënten voor de salade die op de kaart staat bij elkaar te sprokkelen. Heerlijk toch, verser kan niet! In de winkel die ook aanwezig is op het terrein, koop je de producten van eigen geteelde grond.

De Forelderij

Nieuwsgierig geworden naar De Forelderij?

Dus mijn zus en ik gingen voor een bakkie, maar waren zeer verrast door de mogelijkheden die De Forelderij heeft. We komen ook zeker een keer terug wanneer de forelvijvers weer geopend zijn. Dan reserveren we meteen een tafel barbecue want niet alleen zag dat er heel gezellig uit, het rook ook nog eens heerlijk!  Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan even een kijkje op de website van De Forelderij voor meer informatie over de vistijden- en prijzen, de arrangementen en andere mogelijkheden. Maar als ik jou was zou ik er gewoon een keer heen gaan. De champignonsoep is zeer aan te raden! 😉

De Forelderij

Nog meer leuke uitjes in Twente?

Op Vettt verzamelen we de leukste uitjes met kinderen in en om Twente. Nog meer inspiratie voor leuke uitjes in Twente vind je hier.

Over Heleen

Meer blogs van Heleen lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.