De Vlinderfabriek door Heleen

Door

Ik ging vorige week naar het museum de Twentse Welle. Dit is een museum in de wijk Roombeek in Enschede en daar is veel te doen voor kinderen. Ik wil jullie even vertellen over De Vlinderfabriek. Mijn zesjarige zoon is de nieuwe Freek Vonk in de dop, dus toen ik in de Vettt Zomerspecial las over deze vlindertentoonstelling wist ik dat hij dit geweldig zou vinden. Perfect voor een regenachtige vakantiedag.
 

Rupsen, verpoppen en het leven in een cocon.

Hij was zwaar onder de indruk van de grote zijderupsen die hij van heel dichtbij onder een vergrootglas kon bekijken. Ook het vlinderhotel vond hij heel interessant. Hier maken de zijderupsen een cocon en in die cocon verpoppen ze. Een pop is dus iets anders dan een cocon, wist jij dat? En niet alle rupsen maken een cocon, sommigen maken ook alleen een pop. En anderen verpoppen weer onder de grond. Allemaal dingen die een medewerkster van het museum, die met een knipoog ‘rupsoloog’ wordt genoemd, ons vertelde. Mijn Freek wist niet waar hij kijken moest. Aan de wand hingen kasten vol vlinders en ook waren er levende exemplaren te bewonderen. Zijn dag kon niet meer stuk toen hij een rups op zijn hand kreeg.
 

Een topper voor de Freekjes in de dop

Heel eerlijk: ik kan me voorstellen dat het voor kinderen die niet zo veel met vlinders of beessies hebben, de tentoonstelling wat saai is. Maar dan heb je altijd nog de rest van het museum dat ook echt wel de moeite waard is om te gaan bekijken. Voor volwassenen is de entree een tientje en kinderen hebben gratis toegang, dus zeg nou zelf…
 

De Twentse Welle kreeg er een ‘vriend’ bij!

De rupsoloog die aanwezig was, nam ruim de tijd om vragen te beantwoorden en dingen te laten zien. Dat was echt heel leuk. Ook had ze nog een Vettte tip voor mensen die in de buurt van de Twentse Welle wonen. Voor €18,50 word je vrienden van de Twentse Welle en heb je samen met je partner een jaar gratis toegang tot het museum (kinderen hoeven niet te betalen). Laten wij nou op vijf minuten afstand wonen! Dus ik ben sinds vorige week vriend van het museum en nou kunnen we dagelijks even gaan kijken hoe het gaat met de vlinders en rupsen. Er worden bijna dagelijks activiteiten georganiseerd, kijk even op de site voor meer informatie. De vlinderfabriek is er nog t/m 4 september. Veel plezier!
 

Nog meer Zomerse inspiratie?

Zin om je even te verdiepen in alle leuke dingen die er deze zomer in omgeving Twente te doen zijn? Download hier de complete Zomerspecial.
 

Heleen woont in Enschede en trekt er graag op uit met haar zoon (6), dochter (1) en vriend. Heleen is één van de vaste gastbloggers op www.vettt.nl. Voor Heleen geldt “als niks zeker is, is alles mogelijk”. Dat is haar motto, haar houvast, haar inspiratie. En daarover blogt ze op het gelijknamige blog: Niks zeker alles mogelijk.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.