De weekendtips: 10 t/m 12 januari

Door

De eerste weekendtips van 2020! De weekendtips met inspiratie en tips voor leuke uitjes met kinderen in en om Twente verschijnen iedere donderdag op Vettt. Alleen niet in de vakanties, en dit wordt het eerste weekend na de kerstvakantie! We hebben weer ons best gedaan om de leukste uitjes en activiteiten voor je op een rijtje te zetten. Lees je mee?

Zaterdag 11 januari: Open huis bij Kaliber (Oldenzaal)

Deze hele maand zijn er Open huizen op de verschillende locaties van Kaliber Kunstenschool (Oldenzaal,, Enschede, Tubbergen, Almelo). Dit weekend is Oldenzaal aan de beurt. Van 13.00 – 15.00 kun je kennis maken met het aanbod van Kaliber Oldenzaal.

Kaliber

Zondag 12 januari: Baby yoga bij Jorienosaurus (Enschede)

Na vele verzoeken nu dan eindelijk bij Jorienosaurus Kinderyoga ook yoga voor de alles kleinste! BABY YOGA! Baby-yoga is een heerlijk speelse en gezonde manier om contact te maken. Je beweegt samen met je kindje in combinatie met aanraking, spel en ontspanning. Zo leren baby’s op een positieve manier met stress om te gaan en tot rust te komen. Want ja, zelfs de allerkleinsten hebben soms al stress. En hun ouders! Ook zij kunnen ontspannen tijdens een sessie baby-yoga en genieten van het contact en het plezier van samen spelen.

Kosten €15,- voor 1 ouder en 1 kind.
Opgeven via Info@jorienosaurus.nl

Zondag 12 januari: Voorstelling ‘Vergeten dieren en verloren zaken’ bij De Kleine Willem (Enschede) 6+

Deze voorstelling speelt zich af in de winkel van mijnheer Ut, waar bijzondere planten en dieren tot leven komen. Maak kennis met de laatste Dodo en de magische Buidelwolf, de nieuwsgierige Rinoceros en de gretige vleesetende plant. Mijnheer Ut houdt van álles in zijn winkel. Daarom verkoopt hij liever niks. Want waar blijven dingen als ze weg zijn? En wat zou er van mijnheer Ut overblijven als hij zijn winkel niet meer heeft? Een serieus grappig verhaal voor kinderen vanaf 6 jaar!
Meer informatie: Wilminktheater

Zondag 12 januari: Woezel en Pip bij het Theaterhotel (Almelo) 3+

Een tijdje geleden bezocht ik zelf een voorstelling bij het Theaterhotel; leuk dat het was! De voorstelling van Kikker was al een feest, maar extra leuk was het pannenkoekenfestijn dat je bij elke kindervoorstelling bij kunt boeken en na afloop van de voorstelling staat er een springkussen. In deze blog lees je er alles over. Maar dit weekend kun je dus naar Woezel en Pip! Voor meer informatie en tickets kijk je hier: Theaterhotel.

Wortelpop
Wortelpop

Hele maand: Kindvriendelijk uit eten bij Restaurant Fox: deze hele maand eten kinderen mee voor een knaak!

Wil je lekker maar ook relaxed wat eten met kinderen? Dan moet je bij Restaurant Fox zijn in Denekamp.
Ze werken hier met een dinerbuffet waar je voor 29,95 per persoon van kunt genieten. En kinderen eten de hele maand januari dus voor een knaak mee! Oh, an hadden we al gezegd dat kinderen ook in de indoor speeltuin kunnen spelen? Deze actie geldt op de vrijdag, zaterdag en zondag. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van Restaurant Fox.

T/m 23 februari: Kinderexpositie ‘SAMEN!’ bij Concordia (Enschede)

Tot en met 23 februari kun je bij Concordia genieten van deze kinderexpositie. SAMEN! is een tentoonstelling voor kinderen, gemaakt en bedacht samen met de Superrrkunstkids. Zij weten natuurlijk superrrgoed wat kinderen leuk vinden. In SAMEN! gaat het erom samen naar kunst te kijken, samen te beleven en samen te maken. 
Meer informatie: Kinderexpo SAMEN!

kerstvakantie

T/m 1 maart: IJsbeelden Festival (Zwolle)

Ieder jaar is het een groot succes: het indrukwekkende IJsbeelden festival in Zwolle. Vettt-blogger Marije was er vorig jaar bij en schreef er al een blog over. Ze vond het een VETTTE aanrader!

Ijsbeeldenfestival Zwolle
Ijsbeeldenfestival Zwolle

Hele weekend: Zwemmen bij Delfinoh in Norhorn

Een zwembad dat Nicole laatst ontdekt, ze ging er met kleuter en peuter naartoe. Een leuk familie zwembad om in het weekend eens naartoe te gaan, met glijbaan, klimwand en nog veel meer. Je leest er in haar blog alles over: Delfinoh Norhorn.

Het bos in: Een aantal favorieten

We schreven al meerdere blogs over wandelen in Twente. Op deze pagina vind je alle blogs die we hierover schreven in een overzicht: Wandelen in Twente.

Kabouterbos Hof Espelo
Kabouterbos Hof Espelo

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.