De weekendtips 14 t/m 16 juni

Door

Dit weekend kom je echt tijd te kort, er staat er zo ontzettend veel leuks op de planning. Succes met het kiezen tussen al deze gave activiteiten en toffe festivals! En natuurlijk alvast een heel fijne Vaderdag gewenst.

13 t/m 16 juni: Mañana Mañana
(Vorden)

Wil jij met je gezin en vrienden lekker ronddwalen op een festival, genieten van allerlei soorten livemuziek en theater, verscholen in de bossen bij een fraai kasteel? Kom dan naar Mañana Mañana.
Op zeven verschillende podia ontdek je, bij elkaar opgeteld gedurende het weekend, ongeveer 120 verschillende optredens. Van surf, comedy, rock ’n roll, Mongoolse keelzang, punk, pop, folk, een 3D-kunstenaar, singer-songwriters, indie, latin, dichters, acrobatiek tot blues; op Mañana Mañana zie je ’t allemaal.

Voor de kids is er ontzettend veel te beleven! In het Speelbos op hebben ze de tijd van hun leven. Ook is er een indianendorp waar je broodjes kunt bakken, marshmallows kan roosteren, dromenvangers kan knutselen en wensmedaillons in elkaar kan timmeren. Dan heb je ook nog Jan in ’t Touw (een speelconstructie waar kinderen zelfstandig op kunnen spelen) en de kinderzweefmolen zal op volle toeren draaien. Als je denkt dat dit alles was, dan heb je het helemaal mis!
In het fossielenveld is er een grote zandbak waar de kinderen fossielen kunnen zoeken, bij de wateroversteek klimmen en klauteren ze over het water en het Graafschap College gaat samen met de kleintjes linnentassen en shirts versieren, spijkerschilderijen maken, schilderen, proefjes doen en daarnaast is er een voorleeshoek en photobooth.  Zo veel leuks, dit is het perfecte festival voor het hele gezin!

Er zijn verschillende kaarten te koop: de driedagenkaart (voor als je drie dagen naar het festival wil, maar niet op de camping wil staan), de campingkaart (je kunt kiezen tussen de festival- en de familiecamping) en natuurlijk de losse dagkaarten.
Wil je dit weekend spontaan komen aanwaaien bij Mañana Mañana? Dat kan! Er zijn ook tickets bij de ingang voor de late beslissers. 

14 t/m 16 juni: Wortelpop
(Ommen)

Wortelpop is een familiefestival dat in het teken staat van muziek, entertainment, vermaak en gezelligheid voor jong en oud.
Op vrijdag gaat het festival om 19:30 uur van start met een open lucht musical met Bultje in de hoofdrol. Op zaterdag kun je van 14.00 tot 20.00 uur genieten van de optredens van O’G3NE, Fource, Meisje Djamila, Stefania, The Juke Box Boys, Apennoten, PAW Patrol en Sesamstraat. Op zondag sluit je Wortelpop om 11.00 uur samen af met onder andere een yoga-les voor het hele gezin!

Wil jij dit festival optimaal beleven? Kom dan kamperen bij 5-sterren familiecamping de Beerze Bulten! Er is een speciaal Wortelpop arrangement samengesteld waarbij je niet alleen korting ontvangt op het kamperen, maar ook op je ticket. Tijdens je verblijf kun je natuurlijk gratis gebruik maken van de faciliteiten van het park. Zo kun je lekker zwemmen in het vernieuwde zwemparadijs of naar hartenlust spelen in het Giga Konijnenhol!
Het is ook mogelijk om losse tickets te bestellen ( kinderen tot 2 jaar mogen gratis mee).

Voor meer info over dit te gekke festival kijk dan even op de website: https://www.wortelpop.nl/

weekendtips

14 t/m 16 juni: Festival TREK in het Volkspark
(Enschede)

Festival TREK is het grootste rondreizende foodfestival van Nederland en dit weekend komen zij gezellig naar het Volkspark in Enschede! Het mooie stadspark zal worden omgetoverd tot een groot openluchtrestaurant waar je kunt genieten van verrassend entertainment gecombineerd met heerlijke gerechtjes. Met liefde bereid in de mooiste mobiele keukens!

Kom dit weekend ongedwongen genieten van lekker eten, live muziek en theater. Het enige wat je nodig hebt is leuk gezelschap en lekkere trek.
Festival TREK is gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

15 juni: IVN Slootjesdag
(Haaksbergen)

Op zaterdag 15 juni 2019 is het Slootjesdag bij het Waterpark Het Lankheet.  Kinderen en (groot)ouders zijn van harte welkom om mee op onderzoek te gaan. Welke beestjes leven er in het water? Vissen en kikkers?  Natuurlijk!
Maar er zwemmen nog veel meer beestjes in het water. Wat dacht je van schaatsenrijders en watertorren, bootsmannetjes, en kokerjuffers.
Met schepnetjes haal je de mooiste beestjes boven water waarna je met een loep en een zoekkaart kunt bekijken wat je gevangen hebt.

Tijdstip: zaterdag 15 juni van 10:00 tot 13:00 uur.
Locatie:  Waterpark Het Lankheet in Haaksbergen.
Aanmelden: is niet verplicht.
Kosten: 1 euro per kind.
Materiaal: Je mag je eigen schepnet meenemen, er zijn ook genoeg te leen.

15 juni: IVN Slootjesdag
(Enschede)

Ook IVN-Enschede heeft voor de kinderen en hun (o)pa’s en (o)ma’s leuke, leerzame en spannende activiteiten in petto!
Zo zijn er twee waterspeurtochten:
1. Voor kinderen tot ca. 10 jaar is de speurtocht in de landschapstuin.
2. Voor de oudere kinderen is de speurtocht wat verder weg en ga je aan de slag met behulp van de smartphone.

Je komt van alles te weten over wat er bloeit en leeft langs het water. Er zijn schepnetjes en emmers aanwezig om waterdiertjes te vangen.

Tijdstip: Zaterdag 15 juni 2019, start tussen 13:00 en 15:00 uur.
Locatie: Landschapstuin Eschmarke, hoek Keppelerdijk/Citroenvlinder
Kosten: € 1,50 per gezin voor o.a. routebeschrijving met opdrachten, zoekkaart en aandenken na afloop.

15 juni: het Zandkasteel bij Sand in the City
(Hengelo)

Bak feestelijke zandtaartjes, graaf tunnels en ga van de glijbaan in de grootste zandbak die je ooit hebt gezien. Extra leuk: aanstaande zaterdag komen de bewoners van Het zandkasteel een middagje op bezoek!
Ontmoet Koning Koos, Prinses Sassa en natuurlijk ook Toto.
Meet en greets zijn er op de volgende momenten: 12.00 tot 12.30 uur, 13.30 tot 14.00 uur en van 15.00 tot 15.30 uur.

15 juni: Scout Fest
(Delden)

Scout Fest is het festival voor alle kids in Delden en omgeving. De kinderen worden uitgedaagd om deel te nemen aan een spannende outdoor-middag. Tussen 13:00 uur en 16:00 uur vinden er allerlei spetterende activiteiten plaats bij de Scouting Blokhut. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het spelen van spelletjes, koken op een kampvuur en het overwinnen van een survivalbaan.
Aan de ouders is ook gedacht want er is een koffie/thee corner aanwezig.
Het festival is geheel gratis en is met name gericht voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar.

15 en 16 juni: GLK Festivent
(Laren)

Het Festivent staat garant voor een feestje voor het hele gezin. Kijk naar circusacts op een groot pistekleed, maak kennis met kunst van gerecyclede materialen, luister naar een spannend verhaal of blaas mega bellen. Daarnaast zijn er ook ‘guilty pleasures’ waaronder ‘The vinyl booth’, waar vaders en moeders hun kinderen met magische vinylplaatjes kennis laten maken met de muziek uit hun tijd. Of luister en kijk vanaf je picknickkleed naar singer-songwriters. Maak daarna nog een rondje bij de vele marktkramen voor de leukste producten en geniet Bourgondisch bij één van de foodtrucks.

Met je entreeticket voor Festivent kun je dit weekend gratis een kijkje nemen in Huis Verwolde. Bezoek het onderhuis en neem een kijkje in de prachtige vertrekken op de bel-etage.

Wil je meer info of wil je kaartjes bestellen?
Ga dan gauw naar de website: https://www.glk.nl/landschappen-kastelen/activiteiten-excursies/details/festivent-1

Datum en tijd: Zaterdag 15 en zondag 16 juni, doorlopend 11.00 – 18.00 uur
Locatie: Huis Verwolde, Jonker Emilelaan 4, Laren

16 juni: IVN Slootjesdag
(Almelo)

Op zondag 16 juni is het ook in Almelo weer zo ver. Kom met de IVN Scharrelkids Almelo schepnetten!
Wil je ook meedoen of wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Yvonne Kuiphuis: scharrelkids@natuurhusalmelo.nl

Tijd: Zondag 16 juni 2019, start 10:00 uur
Locatie: Doorbraak Ypelo, Ypeloschoolweg 2
Graag vooraf aanmelden.

16 juni: IVN Slootjesdag
(Hengelo)

In de Heemtuinpoel in Stadspark ‘t Weusthag kunnen kinderen vandaag heerlijk gaan vissen en natuurlijk daarna samen uitzoeken wat er in je schepnetje zit. Altijd spannend.
Bij IVN in Hengelo is ook aan Vaderdag gedacht. Vaders kunnen zich namelijk uitleven in het beleefbos, onder andere door boomstammen te zagen met een echte oude trekzaag. Stoer!

Extra leuke tip: In het Stadspark ‘t Weusthag is het vandaag ook de jaarlijkse WeustDag. Kom dus ook een kijkje nemen bij de biologische moestuin, de scouting, de ponystal, de kinderboerderij, Buitenplaats de Houtmaat en nog veel meer! Tijdstip: zondag 16 juni 2019  van 11:00 uur tot 16:00 uur

Locatie: Heemtuin en Beleefbos Weusthag, van Alphenstraat 15 a, Hengelo
Aanmelden: Niet nodig
Kosten: De toegang is gratis

16 juni: IVN Slootjesdag
(de Lutte)

IVN Oldenzaal-Losser e.o. organiseert op deze slootjesdag het Waterspektakel. Aan de hand van allerlei leuke opdrachten kom je van alles te weten over waterdiertjes. Ga met een schepnet op onderwater-safari, bekijk mini-waterdiertjes onder een microscoop of bespied het onderwaterleven met een onderwaterkijker. Wat is het verschil tussen een waterjuffer en een libelle? En hoe ademen beestjes onderwater? Vind met een beetje hulp van de IVN gidsen het antwoord op deze vragen en je wordt een echte slootjesexpert.

Tijdstip: zondag 16 juni tussen 11.00 en 14.00 uur
Locatie: Arboretum Poortbulten, Lossersestraat 68, De Lutte.
Aanmelden: Niet nodig
Kosten: De toegang is gratis
Materiaal: Je mag je eigen schepnet meenemen, er zijn ook genoeg te leen.

Ben je benieuwd waar er nog meer leuke activiteiten rondom je slootjesdagen worden georganiseerd? Kijk dan even op de website: www.ivn.nl/slootjesdagen-2019

Vettt blogger Famke Mensink schreef onlangs een blog over de IVN Slootjesdagen. Hier lees je hoe haar zoon Jurre en zijn opa deze dag hebben beleefd: https://www.vettt.nl/slootjesdagen-ivn/

16 juni: BosLeven Ouder & Kinddag
(Holterberg, Nijverdal)

In het bos ben je vrij om te ontdekken, spelend te leren en de verbinding te voelen met de natuur. Op deze Ouder & Kinddag is hier op een mooie manier aandacht voor. Om 10.00 uur worden jullie verwelkomd rond het vuur waarna de volgende activiteiten op het programma staan:

 • Het bos in op zoek naar dierensporen en misschien zien we zelfs wel een ree! Ook plukken we onderweg wilde eetbare planten voor de soep
 • Pijl en boog maken en gebruiken natuurlijk !
 • Een shelter/onderkomen bouwen
 • Sluipspel, hoe geruisloos ben jij in het bos?
 • Eten bereiden op houtvuur. Broodjes bakken, soep in een Heksenketel, appeltaart uit de “Dutch Oven” en nog veel meer lekkers.

Aan het einde van de middag kun je rondom het vuur genieten van een zelf bereide maaltijd.
Zeg nou zelf, dit is toch een ontzettend tof cadeau voor Vaderdag?!

Tijdstip: Zondag 16 juni 2019 van 09:30 – 17:00
Locatie: Om 09.30 uur worden jullie ontvangen op Dagcamping de Holterberg.
Aanmelden kan via deze link van Staatsbosbeheer: https://winkel.staatsbosbeheer.nl/catalog/product/view/id/1953/s/boskind-dag-salland/

16 juni: Open dag de Viermarken
(Enschede)

De boerderij de Viermarken ligt in het mooie gebied ‘t Wageler, vlak achter het Abraham Ledeboerpark.
De Viermarken is een ecologische boerderij. Dit houdt onder andere in dat ze geen kunstmeststoffen en chemische bestrijdingsmiddelen gebruiken en dat de dieren worden gehouden zoals dat bij hun soort past.
Tijdens de open dag is er van alles te doen bij de Viermarken. Er zijn mooie wandelroutes uitgezet, er zijn een aantal leuke workshops waaraan je deel kunt nemen en er zijn streek- en biologische producten te koop.
Ben je nieuwsgierig geworden en lijkt het je leuk om een broodje te vlechten deze te laten bakken in de houtoven? Kom dan een kijkje nemen op de open dag. Ook de theeschenkerij De Oldenhof is geopend.

Tijdstip: Zondag 16 juni van 12:00 uur tot 17:00 uur.
Locatie: Viermarkenweg 85 in Enschede
Aanmelden kan via Facebook

16 juni: Kunstmarkt Tuindorp
(Hengelo)

Zondag 16 juni tonen ruim 150 kunstenaars hun werken rond de Tuindorpvijver in Hengelo.
Op deze kunstmarkt zijn vele verschillende technieken te bewonderen,  de kunst is betaalbaar en bovendien is de kunstmarkt vrij toegankelijk. Het is een gezellig en laagdrempelig evenement waar iedereen op zijn gemak naar de tentoongestelde werken kan komen kijken.
Naast de kraampjes met kunst is er ook een gezellig terras ingericht en is er aandacht voor muziek en theater.

Tijd: Zondag 16 juni, van 12:00 tot 17:00 uur
Locatie: aan de Vijverlaan in Hengelo

16 juni: de Gruffalo
(Eibergen)

In het openluchttheater in Eibergen is deze leuke voorstelling van Meneer Monster te zien. De Gruffalo is naar het bekende boek van Julia Donaldson en Alex Schelfer. De voorstelling vertelt het spannende verhaal van een kleine muis die in het donkere bos wordt beslopen door drie dieren die hem willen opeten. Met veel fantasie en een list weet de kleine muis te overleven.

De Gruffalo is een theaterstuk voor kinderen vanaf 3 jaar en duurt ongeveer 45 minuten. De weersvoorspellingen zijn goed, maar mocht het toch gaan regenen dan zitten alle bezoekers droog onder de overkapping.

Nog meer leuke uitjes?

Het lijkt er op dat het dit weekend redelijk lekker weer wordt, hieronder vind je nog meer inspiratie voor leuke uitjes voor dit weekend:

 • Ga uit eten bij pannenkoekenboerderij Erve Hooge Esch in Buurse. Leuk voor vaderdag! En het is hier heerlijk wandelen en buitenspelen: Hooge Esch met kinderen.
 • Een tof én stoer uitje: bezoek Kettelerhof in Duitsland!
 • Vader verrassen op vaderdag? Neem hem mee naar het klimbos van Avatarz (6+).
 • Trek erop uit de natuur in en sluit af met een drankje: wandelen en borrelen.
 • Ga picnnicken!
 • Nog zo’n tof uitje voor vaderdag: ga op avontuur met een gehuurde scooter!

Over Marieke

Meer blogs van Marieke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.