De weekendtips 15 t/m 17 november

Door

Hij komt…hij komt…tralalalalala…vanaf dit weekend gaat het natuurlijk helemaal los. Intochten, schoenen zetten, nog meer Sinterklaasjournaal. Dus in deze weekendtips heel veel Sinterklaas, maar uiteraard ook genoeg tips waar je de beste man waarschijnlijk niet tegenkomt. Mocht je naar een Sinterklaasintocht gaan kijk dan even in ons overzicht: Sinterklaasintochten en evenementen in Twente.

Hele weekend: Sinterklaasintochten door heel Twente

Dit weekend vooral veel Sinterklaasintochten, hij komt dit weekend naar Twente met de trein, de bus en onder andere de boot. Kijk in ons overzicht met Sinterklaasintochten wat er allemaal te doen is!

Sinterklaasintocht

Zondag 17 november: Doe- en draaidag bij Techniekmuseum Oyfo (Hengelo)

Iedere 3e zondag van de maand is er bij Techniekmuseum Oyfo een Doe- en draaidag. Voor jong en oud is het een leuk spektakel om de oudere machines in werking te zien. Geniet van de grommende, tikkende, zuigende en ronkende machines.
Meer info: Techniekmuseum Oyfo

Zondag 17 november: Kleuterbios Buurman en Buurman bij Kinepolis (Enschede)

Zondag is er weer een kleuterbios bij Kinepolis in Enschede. De perfecte eerste filmbeleving voor de allerkleinste filmfans. Tijdens de Kleuterbios wordt het geluid in de zaal iets gedempt en het zaallicht blijft gedeeltelijk aan. Ook worden er kleurplaten uitgedeeld, en aan het eind van het event krijgen alle kinderen een filmdiploma.
Meer info: Kleuterbios Kinepolis

Hele weekend: Ga op Sterrenjacht bij De MuseumFabriek

Wegens succes is deze expositie verlengd én het is echt een aanrader. Ik schreef eerder al een blog over de Sterrenjacht bij De MuseumFabriek. Zeker een aanrader!

Museumfabriek

Lekker uitwaaien!

Het bos in, beetje frisse lucht. Warme chocolademelk in een thermoskan, slagroomspuitje erbij….bekertjes mee. Wedden dat je punten scoort? Wij waren zelf vorig weekend bij het Buurserzand, heel erg relaxed daarna nog even een kleine stop gemaakt bij De Haarmuhle. Wat ook heel leuk is is het Arboretum in De Lutte, de Holterberg is heel erg mooi en voor een kleine wandeling van 2 kilometer is het kabouterpad bij Hof Espelo te gek!

wandelen, borrelen en spelen in Twente
Een klein rondje Witteveen met de loopfiets kan ook!

Opwarmen in één van de zwembaden

Vettt-blogger Nicole ontdekte laatst zwembad Delfinoh in Nordhorn. Fleur reed wat verder, ook richting Duitsland voor hun favoriete bad H20 in Herford.

Zwembad H20

Maak een toffe Sinterklaasknutsel

Ook heerlijk, thuis een beetje rommelen en leuke knutsels maken voor Sinterklaas. Marloes maakte deze pieten plantenstekers.

pieten plantensteker

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.