De weekendtips: 16 t/m 18 december door Maryke

Aangezien Yvette lekker op vakantie is en dus hélemaal niet bezig met wat er in het koude Twente te doen is, heb ik deze week voor jullie de leukste weekendtips verzameld. Als je nog tijd over hebt tussen het inpakken van cadeaus, het samenstellen van recepten en het ophangen van je kerstversiering door, lees dan even mee. Bijna in elke stad en in elk dorp kun je het komende weekend sfeervol genieten van de kerst. Handig en gezellig als je nog niet al je kerstcadeaus binnen hebt.

17 en 18 december: Kerstmarkt in de Haverstraatpassage (Enschede)

Op 17 en 18 december 2016 wordt de supergezellige en hippe Haverstraatpassage omgetoverd tot een gezellige kerstmarkt met kerstmannen, leuke kraampjes, een wenskerstboom en koren die zorgen voor het echte warme kerstgevoel. Ben je klaar met shoppen? Warm dan op met een heerlijke chocomelk of een kop winterse soep. Kids kunnen zich laten schminken, knutselen of meedoen aan de kerstspeurtocht. Ik ga zeker een kijkje nemen!

17 en 18 december: Kids@thepark wintereditie in Hengelo

Dit weekend vindt de wintereditie plaats van Kids@thepark. Er zijn standjes met mooie spulletjes, een nostalgische draaimolen en er zijn verschillende optredens. Heb je het koud gekregen? Dan kun je je opwarmen bij de vuurkorven, heerlijk! Ook is er een kerststal met schaapjes, een ezel, konijnen en andere dieren. De juiste ingrediënten voor een sfeervol winterevent!

17 en 18 december: Winter Wonder Weekend in Haaksbergen

Tijdens het Winter Wonder Weekend in Haaksbergen is het centrum volledig omgetoverd in kerstsfeer. Het belooft het gezelligste weekend van het jaar te worden in de ster van Twente. Je kunt genieten van een levende kerststal, een schaapskudde, kunststofijsbaan, muziek, straattheater, mooie kramen, lekkernijen én ‘De Sterren van Haaksbergen’.

16 t/m 18 december: Oldenzaal in kerstsfeer

Dit weekend kun je sfeervol genieten van een geweldige traditie; Oldenzaal in kerstsfeer. In het centrum van Oldenzaal zijn er allerlei leuke en verrassende kersthuisjes, muziek en andere festiviteiten! Ook is er in het centrum een permanente ijsbaan aanwezig bij de Plechelmusbasiliek.

17 en 18 december: Winters Almelo

Ook Almelo is helemaal omgetoverd in winterse sferen. Je kunt genieten van feestelijke activiteiten voor jong en oud, zoals het kerstprogramma op het kerstplein ”De Koornmarkt” in hartje Almelo. Stichting Almelo Events heeft een kerstprogramma samengesteld, waarin diverse figuren uit de Disneyworld een hoofdrol spelen.

17 december: Kerst op kinderboerderij Noord in Enschede (gaat helaas niet door i.v.m. de vogelgriep…)

Op zaterdag 17 december van 13:00 tot 17:00 uur kun je je samen met je hele familie voorbereiden op de kerstdagen. Hoe zat het ook alweer met het kerstverhaal en wat vieren we eigenlijk met kerst? Naast het kerstverhaal is er een gezellige kerstmarkt, activiteiten voor de kinderen (denk aan gratis broodjes bakken boven het vuur) en muzikale optredens.

21 december: Kerstmarkt Hogeland Enschede

Op woensdag 21 december van 17:00 tot 21:00 uur kun je genieten van een kerstmarkt in de wijk Hogeland aan de J.P. Coenstraat in Enschede. De kerstman komt en er zullen heel veel leuke en gezellige kraampjes zijn waar je ook wat kunt eten en drinken. Natuurlijk is er ook kerstmuziek, want wat is een kerstmarkt zonder kerstmuziek?!

Dagelijks: Winter Wonderland (Enschede)

Van 10 december t/m 8 januari is de binnenstad van Enschede omgetoverd tot Winter Wonderland met een toffe schaatsbaan midden op de Oude Markt. Vorig jaar ging ik er met mijn jongens heen, echt genieten. Ook dit jaar zijn er weer heel veel leuke dingen te doen tijdens Winter Wonderland, check de site voor het volledige programma: Winter Wonderland.

Dagelijks: Kom Spinnenkoppen! (Enschede)

Wil je alles weten over draden, weven en vlechten en ben je heel benieuwd hoe een rups een cocon weeft? Ga dan eens naar de Twentsewelle. Van 15 oktober tot 15 januari kun je tijdens de tentoonstelling ‘Kom Spinnenkoppen!’ alles te weten komen over draden en kun je er ook zelf mee aan de slag! Je kunt een schepnet maken, bruggen bouwen of een spijkerfiguur met draad creëren. Meer info: Twentse Welle.

Dagelijks: Kerst bij de Intratuin

Ik was laatst met Bodhi op een maandagmorgen bij de Intratuin in Enschede. Deze tip mag echt niet ontbreken in dit kerstige lijstje wat mij betreft! Je kunt hier genieten van een waanzinnige kerstshow. Ieder jaar toveren ze een ware sprookjeswereld tevoorschijn. Je kunt heerlijk struinen tussen de nieuwste kerstversiering, leukste kerstverlichting en uiteraard de mooiste kerstbomen. Maar er staat ook een draaimolen (waar Bodhi 6 rondjes mee draaide) en je kunt naast de kerstman zitten en een leuke foto maken. Bodhi was enorm fan van de ijsberen bij de ingang en het was op een maandagmorgen helemaal niet druk, heerlijk! Ben je moe en uitgekeken? Drink dan een kopje koffie met wat lekkers in het café, terwijl de kinderen de ballenbak onveilig maken.

Dagelijks: Vlieg- en Kunstwerk – Kinderexpo over kunst en uitvinden bij Concordia (Enschede)

Altijd al uitvinder willen zijn, of kunstenaar willen worden? Bij Concordia kan het: Van 17 dec tot 26 feb 2017 kun je, in een nieuwe expositie voor kinderen, ontdekken dat uitvinders en kunstenaars niet zo veel van elkaar verschillen. Meer weten? Ga naar de website van Concordia.

 

Ik wens jullie een heel fijn en sfeervol weekend!! En mocht je helemaal geen zin hebben in die drukte, ga dan lekker naar een park of bos en geniet daarna thuis of ergens in de buurt van een kopje warme choco en een stukje appeltaart met slagroom 😉

weekendtips december park

Geen zin in Kerstdrukte? Ga lekker naar het park!

 

Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria. Meer van Maryke lezen? Een overzicht van Maryke’s blogs op Vettt vind je hier.

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.