De weekendtips 2 t/m 4 september

Door

Het is weer dat weekend. En wat voor één. Op vrijdag ga ik iets heel leuks doen: ik organiseer een blogevent voor Conceptstore The Upperside in Enschede. Met een club van 10 bloggers gaan we de Haverstraatpassage, die steeds VETTTER wordt onveilig maken. We lunchen bij de vernieuwde Broodbode in het centrum van Enschede en daarna gaan we een paar deurtjes verder om de conceptstore te bewonderen, die sinds vandaag (1 september) geopend is. Zin in! Ben je in de stad dit weekend dan moet je daar zeker een kijkje nemen. En er is meer dit weekend, veel meer:

2 t/m 4 september: Proef Eet (Enschede)

Een jaarlijks feestje vind ik het. Ik vind het wel ietwat een uitdaging met kinderen, maar wel leuk genoeg om er gewoon naartoe te gaan. Ik doe Pippa wel altijd een armbandje om met ons nummer erop, wel zo handig als het zo druk is.

Voor meer info: Proef Eet Enschede

 

2 t/m 3 september: Het Zuiderfestival (Enschede)

Een heel bijzonder gratis festival, althans zo heb ik het vorig jaar ervaren. Een festival met een hoog hippie-gehalte, verschillende kunstuitingen en een prikkeling voor je zintuigen. Overal is wel iets te zien of te doen. Ik vind het lastig om uit te leggen, ik denk dat je door een kijkje op de site wel kunt inschatten of het wat voor jou is: Zuiderfestival

3 september: Knuffelkliniek in de dierentuin Nordhorn

Neem je knuffel mee naar de dierentuin en laat hem/haar onderzoeken door de dierenarts. Nee, dat is geen grapje. Het kan echt. Lachen hoor! Voor meer informatie: Knuffelkliniek Dierentuin Nordhorn.

4 september: Floating Hengelo

Dit klinkt zo leuk: Floating Hengelo! Bij Buitenplaats De Houtmaat wordt gevierd dat het cultuurpodium 10 jaar bestaat. Je kunt chillen in je eigen rubberbootje, er is een buitenbioscoop, heel veel muziek en nog veel meer. Klinkt tof! Voor meer informatie: Floating Hengelo.

 

4 september: Ride for the Roses (vanaf Vliegveld Twenthe)

Inmiddels een begrip in Nederland, zondag zal de 19e editie van de Ride for the Roses plaatsvinden in Twente. De Ride for the Roses is een fietstocht in de strijd tegen kanker waaraan iedereen kan meedoen en met voor iedere deelnemer aan de finish een roos. Voor meer informatie: Ride for the Roses Twente.

4 september: Kinderfestival De Haaksbergsche Schutterij (Haaksbergen)

Het Kinderfestival is al zes jaar vaste prik tijdens het Haaksbergse Schuttersfestijn. Kinderen tot een jaar of 12 worden zondagmiddag 4 september weer getrakteerd op een eigen feestje. Op het inmiddels bekende plekje in het volkspark Scholtenhagen. Met circus Tubantino, dansstudio MiDanza, PoeHa ballonartiesten, springkussens, pony rijden, een tokkelbaan, ijscokar en nog veel meer belooft het weer dikke pret te worden

 

Hele maand september: Theatermakerij Enschede

De plek waar je vanaf je 7e aan de slag kunt met toneelspelen en het maken van theater. Tijdens de hele maand september worden er gratis proeflessen gegeven in de Performance Factory. Voor meer info: Theatermakerij Enschede.
 

NIEUWS: 15 september Workshop Verpakkingen Lezen.

Word je ook zo gek van al die termen, kreten en toevoegingen op de verpakking van je eten? Ook geen idee wat nou goed en slecht is? Zie je zo langzamerhand door de bomen het bos niet meer? Je bent zeker niet de enige…Op donderdag 15 september komt gezondheidscoach Candida van Good Food Happy Life een workshop geven over het lezen van verpakkingen, gericht op voeding voor kinderen. Speciaal voor Vettt Lezers. Meer info over de workshop verpakkingen lezen vind je hier: Workshop Verpakkingen lezen.

 

Workshop verpakkingen lezen

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.