De weekendtips: 27 t/m 29 januari

Door

De nationale voorleesdagen zijn van start gegaan, daarom dit weekend heel veel activiteiten die in het teken staan van de nationale voorleesdagen!

28 januari: Workshop Muziekbank, De kleine walvis (Enschede)= vol

Helaas is deze workshop vol, de volgende workshop vindt plaats op 11 februari. 

Bij de Muziekbank (in de bibliotheek in het centrum) worden maandelijks leuke workshops gegeven voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Kinderen gaan onder begeleiding superleuke activiteiten doen steeds met een ander thema. Pippa is er al een paar keer geweest en ze vindt het helemaal te gek! Aanmelden is verplicht en de kosten voor de workshops bedragen € 2,- per kind. Tijdens de workshop van zaterdag staat prentenboek van het jaar 2017 ‘De kleine walivs’ centraal. Voor meer informatie en om je aan te melden: Workshop de kleine walvis.

 

28 januari: Voorstelling De kleine walvis komt tot leven! (Bibliotheek, Hengelo)

De voorstelling is gebaseerd op het Prentenboek van het Jaar 2017: De Kleine Walvis van illustrator Benji Davies. Het gaat over Boy, die samen met zijn vader op een verlaten eiland woont. Zijn vader is visser en is vaak weg. Boy voelt zich dan erg alleen. Maar op een dag spoelt er een klein walvisje aan…Voor meer informatie en om kaartjes te reserveren: Bibliotheek Hengelo.

29 januari: Workshop Concordia: Ik wil vliegen (Enschede)

Dit weekend wordt er weer een workshop gegeven bij Concordia. Dit keer is het de workshop ‘ik wil vliegen’. De workshop sluit helemaal aan bij het thema van de kinderexpositie. Twee weken geleden deden Pippa en een vriendinnetje mee met de workshop, ze vonden het helemaal te gek. De workshop van zondag 29 januari zal iets anders zijn en is geschikt voor kinderen van minimaal 7 jaar. De workshop is inclusief rondleiding. Voor meer informatie: www.concordia.nl.

 

29 januari: Kleuterbios Masha en de Beer (Kinepolis, Enschede)

Zondagochtend worden bij Kinepolis de lichten gedempt en het geluid wat zachter gezet. Dit speciaal voor de allerkleinste bioscoop gangers en na afloop krijgen ze zelfs een bioscoopdiploma. Voor meer informatie kijk je op de site van Kinepolis.

 

29 januari: Poppentheater Inkipinki (Bibliotheek, Oldenzaal)

Zondag speelt Poppentheater Inkipinki een bewerking van het ‘Prentenboek van het Jaar’ De kleine walvis.  De voorstelling begint om 11.00 uur en is voor kinderen van 2 tot en met 5 jaar. Kaartjes zijn te reserveren op de site van de bibliotheek in Oldenzaal, via deze link: Bibliotheek Oldenzaal.

Wij wensen jullie heel veel plezier dit weekend, hopelijk inspireren de tips je weer! Happy weekend!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.