De weekendtips: 4 t/m 6 oktober

Door

Dit weekend staat helemaal in het teken van Weekend van de Wetenschap. Met heel veel leuke activiteiten op allerlei bijzondere plekken!

5 en 6 oktober: Op Sterrenjacht in De MuseumFabriek

Tijdens het weekend van de wetenschap opent de expositie ‘Sterrenjacht‘ die de hele maand oktober te bewonderen is. De oudste nog werkende sterrenprojector ter wereld is namelijk te zien in het museum en hierbij hoort een uitgebreid programma van shows, colleges, workshops en activiteiten. Voor de sterrenshow in het planetarium wordt het aangeraden om vooraf te reserveren. Dat kan via de link hieronder. Ik ga zaterdag met Pippa, in de stories op onze Instagrampage neem ik je mee in dit avontuur.
Meer informatie: De Museumfabriek

5 oktober: Saxion Tech-Day

Ontdek de wereld van techniek tijdens de Saxion Technology Day 2019!

Als onderdeel van het Weekend van de Wetenschap opent Saxion haar deuren voor jong en oud. Zie en ervaar tijdens de Saxion Technology Day hoe leuk en verrassend de wondere wereld van techniek kan zijn.Of je nu jong of oud bent, bij Saxion ontdek je hoe technologische toepassingen onze wereld blijven innoveren en verbeteren.

Er zijn verschillende ontdekkingspunten, waar je van dichtbij kennis maakt met moderne technologische hoogstandjes. Maak kennis met de zonneauto van Solar Team Twente, onderzoek een echte crime scene, doe experimenten in ons proeflab of waterlab, verken met de Occolus Rift een virtuele wereld, volg één van de LEGO-workshops en nog veel meer!

Wanneer: Zaterdag 5 oktober
Tijd: 11-16 uur
Locatie: Hogeschool Saxion, M.H. Tromplaan 28 Enschede
Meer informatie: www.saxion.nl/technologyday

5 oktober: Dynamo Expo SuperSale

Shop de leukste tweedehands kleding, schoenen en accessoires bij de
Supersale van Dynamo Expo tijdens de Dutch Sustainable Fashionweek.

Wanneer: 5 oktober van 10.00-13.00
Waar: Dynamo Expo, HB Blijdensteinlaan 85 Enschede

De spullen die verkocht worden bij de Supersale zijn overgebleven van de SwapShop avonden die ook georganiseerd worden door Dynamo Expo.

5 oktober: CoderDojo Bibliotheek Enschede

Bij CoderDojo Enschede leren kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. De toegang is gratis, wel vooraf aanmelden! 
Meer info: CoderDojo Enschede

5 oktober: Start Heksendoorn bij Avonturenpark Hellendoorn

Vanaf 5 oktober staat Avonturenpark Hellendoorn weer helemaal in het teken van Halloween tijdens Heksendoorn. Het hele park is aangekleed, er zijn allemaal extra activiteiten éen spookhuizen. Er zijn zelfs 2 avond openingen! Alle informatie vind je op de website.

5 jaar Avontura!

Dit weekend viert Avontura in de Twentehallen haar 5e verjaardag! Groot feest dus. De eerste 50 gezinnen ontvangen een goodiebag. Dus wees er snel bij! Tot 12:00 uur slechts € 5,50 entree per kind, ongeacht de leeftijd.

Ook zullen wij een jaarabonnement verloten. Deel je leukste foto in Avontura met #Avontura5jaar op ons Facebookpagina en wie weet win jij een jaarabonnement! De winnaar wordt op 5 oktober bekend gemaakt!

Meer informatie: Avontura

Kinderfeestje

5 oktober: Weekend van de wetenschap bij Cosmos Sterrenwacht

Ook de sterrenwacht opent tijdens het landelijke Weekend van de Wetenschap haar deuren. Met als thema “de Zon, onze eigen ster”.
Meer informatie: Cosmos Sterrenwacht

T/m 6 oktober: Glasrijk Tubbergen

Glasrijk Tubbergen is een jaarlijks terugkerende internationale kunstmanifestatie in Tubbergen. Op verschillende binnen- en buitenlocaties, verspreid over Tubbergen, tonen kunstenaars beeldende kunstobjecten, installaties, design en glas in lood. Dit is het grootste evenement in Nederland rond het thema glas. Elk jaar komen er 15.000 tot 20.000 bezoekers om de werken van bekende glaskunstenaars te bewonderen! Op de website vind je meer informatie en het programma!

6 oktober: Rijdag Museum Buurtspoorweg

Zondag is het museum (Haaksbergen) weer geopend en brengt de stoomtrein je van Haaksbergen naar Boekelo en weer terug (of andersom :-). Een superleuk uitje waarbij je terug in de tijd gaat! Janneke maakt er een vlog over voor Vettt…

Oogstfestival Doepark De Hagen, Almelo

Zondag 6 oktober is er van 13.00 tot 16.00 uur een oogstfestival in het Doepark de Hagen. Je kunt hier van verse aardappels friet laten maken, pannenkoekjes van meel uit de molen eten en nog veel meer lekkers krijgen. Kinderen kunnen geschminkt worden en spelen in het Doepark. Ook zijn er live optredens. Vettt-blogger Loes schreef eerder al een blog over Doepark De Hagen.

Doepark de Hagen in Almelo (1)-

6 oktober: Zin in Zondag (Vestzak theater, Enschede)

Een interactieve ochtend voor kinderen en ouders die houden van muziek. Zondag aanstaande de eerste editie van Zin in Zondag dat zich iedere eerste zondag van de maand gaat herhalen. Een heerlijk muzikaal uitje voor kinderen (4+) en hun ouders!
Meer lezen: Zin in Zondag

6 oktober Paddenstoelenexcursie op Het Hulsbeek

Hoe komt een Vliegenzwam aan zijn naam? Stinkt een Stinkzwam? Moet je overgeven van een Braakrussula en is de Biefstukzwam eetbaar? Op deze en nog veel meer paddenstoelenvragen kun je antwoord krijgen op zondag 6 oktober.
Meer informatie: Paddenstoelenexcursie Hulsbeek

Ga zwemmen in Nordhorn bij Delfinoh

Willen jullie kinderen ook zo graag en zo vaak zwemmen? Onlangs hebben we een nieuw pareltje ontdekt: zwembad Delfinoh in Nordhorn. Met een glijbaan, klimwand en een leuk peuterdeel!

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.