De weekendtips 6 t/m 8 september

Door

7 September: Tuckerville (Enschede)

Zaterdag vind alweer de 3e editie van Tuckerville plaats, op het Rutbeek in Enschede. Ga uit je dak op muziek van o.a. James Morrison, BLØF & Ilse DeLange, laat je culinair verwennen bij de foodtrucks. En ook dit jaar is er weer een het kinderprogramma van Kidsville.
Meer informatie en tickets: Tuckerville

Tuckerville

7 September: CoderDojo Bibliotheek (Enschede)

Bij CoderDojo Enschede leren kinderen, tussen de 7 en 17 jaar, om te programmeren, websites te bouwen, apps te ontwikkelen, programma’s te maken, games te maken en meer. De Dojo wordt opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. Naast het leren programmeren, ontmoeten deelnemers ook anderen like-minded mensen. Onderling delen deelnemers hun kennis en maken ze nieuwe dingen.
Voor meer informatie: CoderDojo Enschede

7 September: Tosca Mentendag van Dummie de Mummie in Bibliotheek Hengelo

Tosca Menten werd beroemd als schrijfster van de boeken van Dummie de Mummie. Dummies boeken wonnen prijzen en verschenen in een heleboel verschillende talen. En Dummies boeken werden bioscoopfilms. Maar Tosca treedt ook op met verschillende geweldige theatervoorstellingen. Voor de voorstelling zijn een beperkt aantal tickets beschikbaar.
Voor meer informatie & tickets: Tosca Mentendag

7 & 8 September: Kunsten op Straat (Holten en Almelo)

Dit weekend reist Kunsten op Straat af naar zowel Holten als Almelo. In Holten (7 sept) en in Almelo (7 en 8 sept) vult het centrum zich met straattheater uit binnen- en buitenland. Op de website kun je zien wat er allemaal te zien is aan acts!
Meer informatie: Kunsten op straat

Kunsten op straat

8 September: Waterfeest bij Dal van de Mosbeek (Mander)

Op zondag 8 september is het Waterfeest! Bij Watermolen Frans in Mander kun je op alle mogelijke manieren het water beleven. Kinderen kunnen waterdiertjes zoeken of zich wagen aan de kabelbaan over de molenkolk. De molenaars laten zien hoe het waterrad de enorme maalstenen in beweging zet, maar ook hoe je elektriciteit opwekt met water. Landschap Overijssel organiseert deze leuke dag in samenwerking met de Scouting Vasse. De middag is van 12.00 tot 16.30 uur, toegang is gratis.
Voor meer informatie: Waterfeest Dal van de Mosbeek

8 september: Rabobank Kidsrun tijdens de Menzis Singelloop (Enschede)

Zondag kunnen kinderen weer meedoen met de Rabobank Kidsrun van de Menzis Singelloop. Kinderen lopen 1 kilometer en vertrekken vanaf het Volkspark in Enschede. Voor- en na het lopen is er voor kinderen van alles te doen in de KidsZone. In deze blog lees je alles over de Kidsrun.

Kidsrun

8 September: Excursie herfstverschijnselen (Almelo)

Tijdens deze IVN middag ga je kijken naar de kringloop, bladverkenning, bladverkleuring, bladval, vruchten en zaadverspreiding! Daarnaast verzamel je natuurlijke materialen om in kleine groepjes een
natuurschilderij te maken van alle materialen die tijdens de excursie
verzameld is.
Meer informatie en aanmelden (2 dgn van tevoren): IVN Almelo

Hele weekend: Groot Twentsch Maisdoolhof (Fleringen)

In Fleringen kun je heerlijk dwalen door het mais, probeer de uitgang te vinden tussen al dat hoge mais! En daarna beloon je jezelf met een bosje versgeplukte bloemen. Kinderen kunnen na afloop nog heerlijk uitrazen in de buitenspeeltuin. Een superfijn uitje in de natuur!
Meer informatieGroot Twentsch Maisdoolhof

maisdoolhof

Nog meer inspiratie!

We barsten bij VETTT van de ideeën en tips. Deze week kwam er een nieuwe blog online met 10 x buitenuitjes in en om Twente. En daarnaast passen deze uitjes ook zeker in dit wat wisselvallige weekend:

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.