Deventer met kinderen: de leukste adressen in de winter

Bijna geen enkele andere Nederlandse stad is in de winter zo mooi versierd als Deventer. Op de Brink zijn alle bomen verlicht en zorgen fakkels en terrasheaters voor warmte en sfeer. In de smalle straatjes vind je de typische Dickenssfeer, waar Deventer zo bekend om is. Vettt’s Chantal woont in Deventer en geeft haar warme wintertips voor Deventer met kinderen.

De leukste tips voor een bezoek aan Deventer met kinderen

Stop 1
Met het pontje

Als je parkeert aan de overkant van de IJssel, op de Worp, betaal je geen parkeerkosten. Je neemt dan de pont naar de binnenstad. Dit maakt een bezoekje aan Deventer met kinderen nog specialer, oor kinderen is zo’n boottochtje echt één groot feest. En het uitzicht op de skyline van Deventer is fenomenaal. Kosten: € 1,60 voor een retourtje (contant betalen!). Kinderen jonger dan vier jaar mogen gratis mee.

Stop 2
Vrienden van Vroeger

Als je vanaf de pont richting de Lebuineskerk loopt, kom je langs het gezelligste en meest kleurrijke café van Deventer: Vrienden van Vroeger. Neem plaats aan een van de kleine tafeltjes, kijk uit over het prachtige plein en geniet van een warme chocolademelk. Tip: bestel er een stuk appeltaart bij, want deze staat bekend als de beste van Deventer. Voor kinderen hebben ze spelletjes, dus die vermaken zich hier prima.

Deventer met kinderen

Stop 3
Grote Overstraat

De Grote en de Kleine Overstraat herbergen de leukste winkels. Mijn favorieten zijn Holy Cow voor de leukste cadeautjes, Hoge Ramen voor prachtige kinderspullen, Flotte Concept Store voor vintage kleding en woonaccessoires en Mirander voor de schattigste babykleding. De straten zijn rond Kerst supermooi versierd.

Deventer met kinderen

Stop 4
Happy Tosti

Bezoek je Deventer met kinderen dan mag Happy Tosti niet ontbreken. Schommelen terwijl je een overheerlijke tosti of panini eet? Het kan bij Happy Tosti aan de Lange Bisschopstraat. Geen wonder dat het hier tussen de middag vol zit met jonge gezinnen.De foto bovenaan deze blog is gemaakt toen Olivier op de schommel zat. Hij koos voor de tosti chocopasta met banaan. Smullen!

Deventer met kinderen

Stop 5
De Walstraat

Voor het echte Dickensgevoel moet je de Walstraat inlopen. Niet alleen vind je hier Dickens muurschilderingen en teksten, ook de winkeltjes ademen de sfeer van het verleden. Prachtige gevels en overal sfeervolle lantaarns voor de deuren. Naast veel antiekwinkels vind je hier onder andere Dille & Kamille, speelgoedwinkel Speel je Wijs en Roemar koffiebranderij. Als je aan het einde van de Walstraat links richting Boreelplein loopt, kom je langs Mini Boss, de hipste kinderwinkel van Deventer. Hier vind je de leukste kinderkleding, maar ook accessoires en speelgoed. Merken die ze verkopen zijn o.a. Carlijn Q en Done by Deer.

Stop 6
NUNU

Restaurant NUNU ligt officieel niet in Deventer, maar in Schalkhaar. Die tien minuten extra rijden zijn het zeker waard, want NUNU is een topadres. Buiten spelen de kinderen in de enorme houten speeltuin en in de giant tipi of knuffelen ze met de ezels. Binnen geniet je bij het haardvuur van de lekkerste gerechten.

Stop 7
In het huis van Deventer

Plannen om in Deventer te blijven slapen? Probeer dan het gloednieuwe hotel In Het Huis van Deventer. Het hotel is geheel in het thema ‘Deventer’ ontworpen en is gevestigd in de oude Latijnse School, vlakbij Vrienden van Vroeger. Ze hebben er familiekamers en een kamer met een vierpersoonsbed, dus kinderen zijn meer dan welkom!

Deventer met kinderen

Tip: Bezoek Deventer in december tijdens het Dickens Festijn. Dit jaar op 14 en 15 december. 

Deventer met kinderen

Over Chantal

Meer blogs van Chantal lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.