VETTT ontdekt: Handgemaakte vilten dierenkoppen uit Twente – De Slaapkoppen van Jes

Ik kwam de Slaapkoppen van Jes tegen op Instagram en was op slag verliefd! Ik was al een tijdje op zoek naar mooie dierenkoppen voor de nieuwe kamers van de jongens. Wij zijn begin april verhuisd en dat hield natuurlijk in dat Ravi en Bodhi een nieuwe slaapkamer kregen. Bodhi wilde een junglekamer en Ravi wilde eigenlijk alleen maar de Xbox op zijn kamer…. Ik ben gek op styling en op het inrichten van ruimtes, dus je kunt je voorstellen dat ik al maanden van te voren online rondhing op zoek naar junglebehang, leuke bedden, accessoires en naar leuke dierenkoppen voor aan de muur. Toen ik deze Slaapkoppen van Jes gevonden had, dacht ik; ik wil dit delen! Kijk nou hoe gaaf! Dat moeten de volgers van Vettt toch ook weten. Daarbij woont ze gewoon in Lonneker, in Twente dus! Ik nam contact op met Jessica en ze was meteen enthousiast over een samenwerking met Vettt. Maar toen moest ik kiezen, welk dier?!

Het gezicht achter de Slaapkoppen van Jes

Jessica Bult-Luchies is het gezicht achter de handgemaakte vilten dierenkoppen; De Slaapkoppen van Jes. Samen met haar man en kinderen woont ze in Lonneker. 3 Dagen per week werkt ze als hairstylist. Al zo ver ze zich kan herinneren, is ze creatief bezig geweest. Ze wilde zelfs knutseljuf worden. De slaapkoppen zijn geboren toen Jessica voor haar zoontje Lex een stoere jongenskamer wilde maken. Ze was toen, net als ik, op zoek naar gave dierenkoppen. Lex was toen 2 jaar en Jessica vond de meeste dierenkoppen een beetje eng qua ogen. Vandaar de slaapoogjes van haar Slaapkoppen.

Dierenkoppen - Slaapkoppen-van-Jes

Dit is Jessica, het gezicht achter de Slaapkoppen van Jes

Is dat veel werk, zo’n dierenkop maken? En wat kost dat?

Jessica is ongeveer 4 tot 6 uur bezig per dierenkop. Dat is natuurlijk afhankelijk van de keuze van het dier. Alle dierenkoppen zijn uniek, omdat ze helemaal met de hand gemaakt zijn. Ze kunnen dus ook naar wens aangepast worden. Dat deed ik bijvoorbeeld. Ravi’s lievelingsdier is een Cheeta, maar deze had Jessica nog niet eerder gemaakt. Er ging dus een online onderzoek aan vooraf en het bleek dat ze hiervoor heel gemakkelijk het luipaard patroon kon gebruiken. Bodhi wilde een olifant. Ik mocht de tint grijs van de basisstof kiezen en de kleur van het draad, waarmee ze de dierenkop afwerkt. Ik koos voor okergeel, omdat dit prachtig stond bij het junglebehang op Bodhi’s kamer.

Dierenkoppen - Slaapkoppen van Jes

Bodhi is zo blij met zijn olifant!

Een dierenkop van vilt kost tussen de € 40,- en € 50,-, afhankelijk van de hoeveelheid werk en materialen.

Dierenkoppen in alle soorten en maten

Jessica heeft al heel wat dierenkoppen gemaakt. Zo hangen de Slaapkoppen van Jes ondertussen in heel wat kinderkamers. Olifanten, luipaarden, giraffes, unicorns, kaketoes, konijnen, herten, vossen, pauwen en lama’s. Maar zoals je las, kun je ook je eigen dier laten maken door Jessica. Ik ben heel benieuwd voor welk dier jij zou gaan? Wil jij je eigen Slaapkop laten maken? Neem dan contact met Jessica op via Instagram of Facebook. Op deze kanalen vind je trouwens ontzettend veel inspiratie en daar word je hebberig van ?.

Dierenkoppen - Slaapkoppen van Jes

De keuze is reuze bij de Slaapkoppen van Jes

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.