Dikke aanrader: de grootste poppenkast in Enschede!

Door

Ik geniet nog na, wat een geweldige middag was het. Pippa en ik waren vanmiddag bij het Mystiek Theater in Enschede om naar de première van de grootste poppenkast van Nederland te gaan.

En het was écht in één woord geweldig. Het theater heeft iets spannends en mysterieus, het is er wat donker, veel rood, mijn 5-jarige was onder de indruk van de rode rozen op de wc-bril. Pippa hield mijn hand stevig vast toen we de trap op liepen, wellicht dat dat kwam door de horror poster die op het raam hangt. Dat die poster daar hangt is op zich niet gek. Er worden bij het Mystiek theater regelmatig horrorshows gegeven, voor volwassenen dan. En nu heeft het theater dus ook iets geweldigs opgezet voor kinderen; de grootste poppenkast van Nederland en dat in Enschede.
 

Kindervoorstelling: Het land van Taratonis

De acteurs nemen je mee naar het land van Taratonis. Het gave aan deze voorstelling is dat de kinderen midden in het decor zitten. En het lijkt wel of ze daardoor nog meer opgaan in het verhaal.

Op de grond liggen kussens waar de kinderen lekker op kunnen zitten, het is de perfecte plek om de voorstelling te bekijken. De ouders kunnen aan de zijkant plaats nemen. Aangegeven wordt dat de voorstelling geschikt is voor kinderen van 4 tot 8 jaar. Pippa van 5 vond het geweldig maar af en toe wel wat spannend, maar dan weer niet té spannend :-). Alle kinderen leken helemaal op te gaan in het verhaal, ontzettend gaaf om te zien. Voor de volwassenen was het ook écht leuk. Ik hoorde veel mensen om me heen die het (net als wij) fantastisch vonden.

Aan het einde komen de acteurs tussen de kinderen te staan. Ze zingen hun liedje nog een keer en maken nog een dansje, al die verbaasde kopjes. Ze leken het even niet meer te begrijpen, maar wat was het gaaf. Pippa vond het helemaal te gek, het was een klein beetje spannend, vooral toen Teun in de gevangenis moest. En de zus van de koning, die eigenlijk heel gemeen was, vond ze toch wel heel lief. En Pippa was ontzettend verbaasd dat Fenne, één van de acteurs, haar naam wist. “Mama, Fenne wist dat ik Pippa heette…!”.
 

Ook naar de grootste poppenkast in Enschede?

Waar het verhaal precies over gaat zal ik niet verklappen, ik zou vooral lekker zelf gaan. Op 28 december is er weer een voorstelling. Ik verwacht dat die (net als deze) ook wel weer snel uitverkocht zal zijn. Voor meer informatie en kaarten: Theater Mystiek.
 

Op de hoogte blijven?

Wil jij op de hoogte blijven van al het leuks dat er in Twente met kinderen te doen is? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

Inschrijven

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.