Review van dit gave Pop-up dinosaurusboek voor kinderen: Pop-up Dinosaurussen!

Door

Kinderboeken over dinosaurussen zijn er in overvloed. De enorme dosis angstaanjagende dino-koppen, verschrikkelijke klauwen en grote gruwelijk tanden van vleesverslindende reuze reptielen vliegen je om de oren. Voor de wat oudere kinderen is dat natuurlijk reuze spannend en interessant. Maar wat als je peuter of kleuter dino’s ook heel leuk vindt maar nog niet is gewapend tegen afbeeldingen van monsterlijke dinosaurussen? Dan heb ik het ideale dinosaurusboek voor jullie gevonden. ‘Pop-up Dinosaurussen’ is een prachtig boek en je kind blijft gegarandeerd vrij van nachtmerries!

Wat is onze eerste indruk van dit Dinosaurusboek?

Het boek heeft een vierkant formaat en is voorzien van stevige bladzijden. De kaft is mooi vormgegeven, een stijlvolle animatie van een dinosaurus in rustige kleuren. Je kunt zien dat het met veel aandacht is ontworpen. ‘Pop-up dinosaurussen’ is een boek dat in elke kinderkamer mooi zal staan, maar dat je ook met liefde een plekje in de woonkamer geeft. Natuurlijk mag je een boek nooit op zijn kaft beoordelen, daarom slaan wij het boek gauw open. Gelukkig! De binnenkant van ‘Pop-up dinosaurussen’ maakt alle verwachtingen dubbel en dwars waar.

Echte pop-up dinosaurussen in het Dinosaurusboek

Als je het dinosaurusboek opent, popt als eerste de Ankylosaurus je tegemoet, een stekelige dino met een pantser op zijn rug en een zware knots aan zijn staart. Op de tweede bladzijde staat de Brachiosaurus, ook wel bekend als Langnek. De lange nek van deze dino heeft dan ook de ruimte gekregen. Hij vouwt zich namelijk helemaal uit waardoor de kop ver boven het boek uit uitsteekt. Boris vindt dat heel grappig.

dinosaurusboek

Op elke twee pagina’s staat één dino afgebeeld met daarnaast de naam. De naam staat er twee keer bijgeschreven, 1 keer zoals je hem schrijft en 1 keer fonetisch. Dat komt bij sommige namen wel van pas! In totaal komen er 15 verschillende dino’s aan bod. Je ziet lopende, vliegende en zwemmende exemplaren. Door de mooie pop-ups komen ze bijna tot leven en door het prachtige kleurgebruik is de ene dino nog mooier dan de ander. 

dinosaurusboek

Wat vinden wij van ‘Pop-up dinosaurussen’?

Boris vraagt vaak aan mij wat de namen van zijn speelgoed dino’s zijn. Ik ben echt een leek op het gebied van dinosaurussen en verzin dan gauw zelf een antwoord. Ik gebruik allerlei bestaande woorden en plak daar dan –saurus, -raptor of –rex achter.  Halogeenraptor of Chrysantorsaurus klinkt best geloofwaardig toch? Boris merkt alleen wel steeds vaker op dat eenzelfde dino bij mij steeds een andere naam krijgt. Al die rare verzinsels onthouden is ook niet te doen. Van dat probleem ben ik nu gelukkig af! We zoeken het gewoon samen even op in dit mooie dinosaurusboek.

dinosaurusboek

Boris is ook enthousiast over ‘Pop-up Dinosaurussen’. Hij kan er steeds opnieuw in bladeren om te kijken hoe een pop-up omhoog komt als je de bladzijde omslaat. Het plaatje van de Tyrannosaurus vindt hij het stoerst. Zijn bek gaat open en dicht als je de bladzijde beweegt. Boris vindt het een spannend spelletje om zijn vinger in de dino bek te stoppen, terwijl ik de bladzijde beweeg. De kunst is dan om niet gebeten te worden. Lachen, gieren en vooral brullen!

Een aanrader dit dinoboek voor peuters en kleuters!

Wat ons betreft is het boek een dikke aanrader. Echt leuk om cadeau te geven aan een kleine dinofan! Dit dinosaurusboek is via Bol.com te bestellen voor 16 Euro.

dinosaurusboek

Nog meer inspiratie voor leuke kinderboeken?

Ben jij ook zo’n fan van kinderboeken? Ik schreef laatst een blog met een aantal favoriete kinderboeken, die ook nog eens helemaal binnen het kinderboekenweek thema van 2019 passen.

Over Marieke

Meer blogs van Marieke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.