Met dreumes naar Thailand

Door

Yes! We hebben de vakantiebestemming voor 2017 uitgekozen. We gaan, met onze dreumes, naar Thailand! Vanaf een paar weken geleden gingen onze gesprekken weer over vakanties. En, als het dan over bestemmingen hebben, is Thailand toch wel één van de eerste opties die direct ter sprake komt. Daarna dwalen we vaak af naar andere bestemmingen om vervolgens weer bij Thailand te eindigen. Zo ook deze keer. We gaan dus weer naar Thailand en dit keer met z’n drieën.

De eerste keer

In 2010 kwam ik er voor het eerst. In mijn eentje reisde ik af naar Bangkok waar ik mijn goede vriendin Chris trof, die al een paar maanden het land aan het verkennen was. Als zij niet daar op reis was weet ik niet of ik wel naar Thailand was gegaan. Er was niets dat me aansprak als ik aan Thailand dacht. Totdat ik er was! De eerste keer Thailand was voor mij een kennismaking met werkelijk alle aspecten van het land. Van de wijk Banglamphu in Bangkok, met de welbekende Khao San Road tot de serene rust langs de hagelwitte stranden in het zuiden. Van de buckets drank en Chang bier tijdens de Full Moon Party op Koh Phangan tot de rijke cultuur die Thailand te bieden heeft. Het was ook een kennismaking met de allerhartelijkste mensen ter wereld. Een land waar ik in twee weken tijd verliefd op werd.

Van de vele vakantiebestemmingen die volgden in de jaren daarna, was er geen land dat kon tippen aan Thailand.

Samen naar Thailand

Enigszins huiverig voor het feit dat we onze individuele ervaring met Thailand misschien wat verheerlijkt hadden besloten Roxie en ik in 2015 om voor het eerst samen naar Thailand te gaan. Omdat ik in die tijd ruim 16 weken zwanger was van Juliet besloten we niet naar het noorden af te reizen (malariagebied), maar gingen we heerlijk eilandhoppen in het zuiden. We startten en eindigden onze vakantie op Koh San Road in Bangkok en in de tussenliggende periode bezochten we Koh Samui en Koh Tao. Het was wederom een fantastische ervaring!

 

met dreumes naar Thailand

2+1=3!

En nu, in 2017 gaan we weer, met z’n drieën deze keer! We kunnen niet wachten om Juliet mee te nemen naar dit fantastische land. Ik kijk uit naar het lekkere weer, de vriendelijke mensen, de prachtige omgeving en het waanzinnig lekkere eten! De voorpret is begonnen, begin juni gaan we al! Ruim twee weken genieten staat op het programma. We zijn niet echt van het vooruit plannen, dus waar we naartoe gaan in Thailand weten we nog niet precies, als het maar bij het strand in de buurt is. Juliet houdt van het zand namelijk, thuis en bij de kinderopvang zit ze continu in de zandbak, dus ik denk dat we haar heel blij maken met zo’n enorme ‘zandbak’ op vakantie. Ik zie onszelf al zitten daar, op een strandbedje onder de parasol, zonnebril op, proostend met een biertje en toekijkend hoe Juliet fijn speelt in het zand. Ook al duurt dit idyllische plaatje misschien maar vijf minuten, ik ben benieuwd hoe ze reageert op de warmte, de mensen, het eten en de reis op zich. Haar vermaken in het vliegtuig wordt de grootste uitdaging denk ik! Haha, iemand ideeën voor het vermaken van een vrolijke dreumes tijdens een lange vliegreis?

En tips voor gave accommodaties en bestemmingen zijn meer dan welkom!

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Over Joyce

Meer blogs van Joyce lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.