Op zoek naar een duurzaam dreumes- of babycadeau? Dit zijn mijn 5 favorieten

De afgelopen tijd zijn er heel wat baby’s geboren in mijn omgeving. De eerste twee worden al bijna weer één. Nu ben ik zelf al heel wat jaren uit de baby’s, dus ook niet meer echt op de hoogte van de laatste baby-trends. Ik vond het dan ook best lastig om een leuk duurzaam babycadeau te vinden. En niet alleen iets leuks, ook iets dat uniek is, gifvrij en het liefst milieuvriendelijk én duurzaam. Je kunt natuurlijk naar de standaard winkels gaan voor een voor de hand liggend cadeau. Maar wat als je net even wat verder kijkt? Ik deed dat en ontdekte zulke toffe babycadeaus die ik graag met je deel.

Ik dook dus de wereld in van ‘het duurzame babycadeau’. Grappig aangezien mijn jongens al 6 en 8 zijn. Extra leuk dus dat ik zo af en toe toch nog een baby in mijn armen heb. Een pasgeboren baby of een reuze baby die al bijna één wordt. Een babycadeau is dus meer dan alleen een kraamcadeau. Baby’s die net geboren zijn kunnen nog niet zo veel. Maar zodra ze beginnen met hapjes, tandjes, kruipen en graaien is het geven van een babycadeau extra leuk. Hieronder mijn 5 favorieten.

#1 Duurzame knijpfruitzakjes van Squeasy Gear

Deze siliconen knijpzakjes zijn echt handig én duurzaam. Je giet er van alles in, dunne én dikke producten zoals smoothies, vruchtenmoes, groente- en fruithapjes, yoghurt, water of sap. De Snacker knijpzakjes zijn hygiënisch, BPA-vrij, knoeivrij en kunnen echt jaren mee. Niet alleen een cadeau voor baby’s en dreumesen dus, maar leuk voor elk kind.

Je bespaart met deze herbruikbare knijpzakjes veel afval en uiteindelijk ben je echt goedkoper uit dan wanneer je steeds kant en klare knijpfruitzakjes uit de supermarkt koopt. Ook gezonder trouwens, afhankelijk van wat je er in stopt natuurlijk 😉 Door de grote opening en omkeerbare fles zijn ze gemakkelijk te vullen en schoon te maken. Ze zijn bij Greenjump in meerdere groottes en kleuren verkrijgbaar. Een knijpzakje van 104 ml kost €15,95, die van 180 ml kost maar €16,95.

Bij Greenjump vind je naast deze knijpzakjes nog veel meer biologische en duurzame producten voor het hele gezin.

Squeasy Gear
Snacker knijpfruitzakjes van Squeasy Gear

#2 Duurzaam babycadeau: deze Moses baskets van Rock Nomads

Ik ben echt verliefd op deze prach-ti-ge manden van Rock Nomads! De Moses Basket kan worden gebruikt als wiegje voor in huis, om mee te nemen, maar ook als bedje voor op het strand of tijdens een picknick. De baskets worden in Ghana op traditionele wijze gemaakt door ware ‘weef-kunstenaars’. Hiervoor gebruiken zij zongedroogd olifantengras, ook wel ‘Kinkahe’ genoemd,  100% duurzaam en ecovriendelijk. De dubbelgeweven hengsels van geitenleer zorgen voor extra sterkte en duurzaamheid. Wist je dat het 3 tot 4 dagen duurt om één mand te weven?

Rock Nomads babycadeau
Kijk nou, hoe prachtig?

De manden zijn niet goedkoop, maar met je aankoop steun je eerlijke handel. Bij elke aankoop draag je bij aan de groei van eerlijke waardering voor deze ambacht. Elke mand is uniek en kost €159,95. Bekijk hier het assortiment.

Bij Rock Nomads koop je nog veel meer manden, maar ook decoratie, dekentjes, lakentjes en super cute kleertjes. Allemaal duurzaam en van 100% natuurlijk materiaal. Wil je dus iets minder uitgeven, ook dan vind je bij Rock Nomads zeker weten iets unieks

#3 Droomdeurtjes

Deze Droomdeurtjes zag ik laatst voorbijkomen op Instagram. Ik vond dit zo indrukwekkend. Droomdeurtjes geven je de kans om samen met je kind in de wereld van het dromenbos te duiken. In dit dromenbos wonen bijvoorbeeld elfjes of lieve draakjes of welke inwoners je dan ook maar verzint. Je kunt er hele verhalen bij vertellen en er samen elke avond even bij gaan zitten. Op de website van Pure generaties koop je deze Droomdeurtjes in verschillende kleuren, gemaakt van duurzaam hout. Meer info over de gedachte achter deze Droomdeurtjes en de verschillende kleuren vind je op de website van Pure Generaties.

Kraamcadeau Droomdeurtjes
Droomdeurtjes koop je in alle kleuren bij Pure Generaties

#4 Grims houten regenboog

Misschien ken je hem wel, de Grims houten regenboog. Ik heb hem al op verschillende Instagram accounts voorbij zien komen en ook op Pinterest schittert deze Regenboog in verschillende kleuren en maten in schattige babykamertjes. De houten regenboog van Grimms is namelijk één van de best verkopende duurzame babycadeaus. Een trend dus! De regenboog is niet alleen mooi, hij biedt ook nog eens tal van mogelijkheden! Leuk, want zo is dit babycadeau leuk en decoratief op een babykamer, maar ook nog eens educatief voor grote baby’s, peuters en kleuters. Hier vind je meerdere voorbeelden.

Babycadeau Grimm Regenboog
Deze Grimm Regenbogen heb je in alle kleuren en maten.

De houten regenboog is er in verschillende kleuren en maten. Maar er zijn ook pastel- of houtkleurige regenbogen te koop. De houten regenbogen van Grimms zijn o.a te koop bij Bol.com.

#5 Himalaya Zoutsteen stopcontact lampje

Wij hadden (en hebben nog steeds) van die lelijke witte stopcontactlampjes. Heel praktisch hoor. Maar het kan ook anders. Kil wit en lelijk hoeft dus niet meer. Deze Himalaya Zoutsteen stopcontact lampjes zijn prachtig en geven mooi zacht licht. Daarbij zorgen ze voor een aangename atmosfeer. Ook zuivert het lampje de lucht van de babykamer!

Himalayazoutlampen zijn gemaakt van meer dan 250 miljoen jaar oud kristalzout uit het Himalayagebergte. Meer over de werking vind je op de website van Pure Generaties. Het nachtlampje kost €19,95

Naast een webshop vol duurzame producten in de breedste zin heeft Pure Generaties een praktijk in orthomoleculaire voedingsadviezen. Ook organiseert Pure Generaties lezingen, workshops, online trainingen en kunnen er EMbloedtesten worden afgenomen. Blogger Marieke ging, samen met Pure Generaties, aan de slag met haar energie. Je leest het hier.

Heb jij nog meer tips voor duurzame babycadeaus? Laat deze hieronder of op Facebook achter.

Babycadeau Himalaya Zoutsteen lampje
Dit Himalaya Zoutsteen lampje koop je online bij Pure Generaties

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.