Een stoer familie-uitje: ontdek Twente per E Chopper

Door

Wil je iets leuks en actiefs doen met kinderen in Twente? Bij Actief Twente in Beuningen (op de weg van Oldenzaal naar Denekamp) ben je aan het goede adres. Hier kun je eigenlijk allerlei soorten vervoersmiddelen huren, die ook geschikt zijn met kinderen. Eerder schreven we al eens over een scootertocht via Actief Twente, ik huurde er zelf al eens een ouder-kind tandem toen we een weekendje weg waren in Twente. Maar dit keer dus iets nieuws: met 2 vriendinnen en onze dochters gingen we met drie E Choppers op pad. En ze hebben eigenlijk nog veel meer toffe vervoersmiddelen. Op de site van Actief Twente vind je het complete aanbod.

Tip: lees helemaal door tot het einde want daar vind je een fijne kortingscode!

Expeditie Polaroid met de E Chopper

Je kunt natuurlijk gewoon een E Chopper huren en met een route vertrekken. Ik kreeg van een VETTT-lezer de tip (thanks Jasmijn!) om Expeditie Polaroid te doen, dat is nieuw. Je gaat dan met een route en een set met polaroid foto’s op pad. De foto’s liggen op volgorde en kun je aan je stuur hangen. Het is de bedoeling dat je dat wat op de foto staat onderweg opzoekt. En de vragen over de foto beantwoord. Superleuk om te doen, helemaal met meerijdende kinderen!

Vertrek vanuit Beuningen

Actief Twente vind je in Beuningen. Na het inchecken en het invullen van een registratieformulier, mag iedereen geheel Corona-proof een eigen travelbag samen stellen voor onderweg. Met o.a een pakje/flesje drinken, een snack en een candybar. Dat vinden de meiden natuurlijk helemaal fijn, alsof ze in een snoepwinkel lopen. Met gevulde tasjes, de route en de polaroid foto’s lopen we richting de E Choppers voor een korte uitleg en we kunnen gaan. We hebben er zin in!

Actief twente
Het pand van Actief Twente aan de Denekamperstraat in Beuningen.

Twente op een unieke manier ontdekken

De E chopper zijn, zoals de naam doet vermoeden, elektrisch. Dat heeft als groot voordeel voor ons dat ze bijna geluidsloos zijn. Je kunt daardoor tijdens het rijden nog prima met elkaar kletsen! Ze gaan rond de 25 km/uur. Het is echt een relaxte ervaring. De route volgen, de foto’s zoeken, kletsen en rijden is soms wat veel voor ons maar gelukkig hebben we google maps :-).

We ontdekken op de E Chopper allerlei leuke plekken in Twente, we rijden langs watermolen Singraven, maken een stop bij een Minibieb, we komen langs Florilympha in ‘t Lutterzand en we stoppen ‘ergens’ bij een beekje.

De kinderen zitten voorop bij ons. Kinderen tot 11 jaar kunnen mee op de E Chopper en voor de kleinere kinderen (tot ongeveer 5 jaar) is het mogelijk om een zitje achterop op de E Chopper te plaatsen. We hebben echt een topdag met z’n zessen, wat genieten!

Fijn plekje om te picknicken!
e chopper
Een ‘Polaroid-stop’
Een mini-bieb debuut voor 1 van ons :-). Met allemaal een fijne flow in de rugtas rijden we weer verder!

Nog een paar tips voor jouw E Chopper uitje

Ben je ook van plan om dit uitje te gaan doen? Zeker doen! Achteraf hadden wij allemaal graag handschoenen aan willen hebben, mocht het niet heel warm zijn zorg dan dat je genoeg kleren aan hebt. Beter teveel dan te weinig. En voor onderweg kan een picknickkleedje ook fijn zijn! Je reserveert Expeditie Polaroid gemakkelijk via de website van Actief Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.