Enschede tip: Muziek in de Straten

Door

De komende twee weken (27 mei t/m 5 juni) zal de binnenstad van Enschede helemaal in het teken staan van het concept ‘Muziek in de straten’. Een gaaf meerdaags evenement om de binnenstad nog aantrekkelijker te maken, zoals afgelopen winter ook gebeurde tijdens Winter Wonderland. Winkelen met kinderen wordt zo ook nog eens een stuk aangenamer.

Door de hele binnenstad vind je tijdens Muziek in de Straten toffe activiteiten die aansluiten op het concept. Met meer dan 50 acts en 110 optredens vindt je ontzettend veel verschillende muzikale activiteiten. Er zijn verschillende pleinen gecreëerd met allemaal een verschillend thema; het Urban Square bij De Zuidmolen, het Ei van Ko wordt omgedoopt tot ‘Het Ei van Ko Classic’ en op het kruispunt De Graaf (daar bij Boekhandel Broekhuis) zag ik gisteren al allemaal gitaren in de bomen hangen, hier zal het Singer-Songwriterplein komen. Naast de verschillende pleinen vind je door de hele binnenstad allerlei mobiele acts.
 

Muziek en kinderen

Ik vind het een magische combinatie. Welk kind houdt er nou niet van muziek? Tijdens Muziek in de straten kunnen kinderen ook nog eens kennis maken met allerlei verschillende muziekstijlen. Er zijn Dj’s, er is klassieke muziek en singer-songwriters krijgen een podium. Zo leuk!
 

Speciale activiteiten voor kinderen

Naast alle acts en optredens die kinderen waarschijnlijk ook geweldig gaan vinden, worden er ook activiteiten georganiseerd specifiek gericht op de kids. Zo staat er iedere dag een K3-wand voor een fijn fotomomentje. Deze vind je naast het Stadhuis, aan de Langestraat. Verder kun je voor specifieke kinderactiviteiten op verschillende locaties in de binnenstad terecht. Hieronder een aantal activiteiten uitgelicht:
 
Schmincken bij TanteKayTijd en Disco springkussen (Zuidmolen)
Kay van TanteKayTijd zal op de zater- en zondagen te vinden zijn bij de Zuidmolen om kinderen van de mooiste creaties te voorzien. Je vindt hier in de weekenden ook een Disco-springkussen!

Enschede tip

TantaKayTijd tijdens het Vettt Bengelfestijn 2016 (Fotografie: Niki Kits-Polman)

 
28 mei: Workshop Cadiodrums door Somnium Music (Ei van Ko)
Deze workshop heb je misschien tijdens het Vettt Bengelfestijn gezien. Nicole geeft muzikale workshops aan kinderen, ontzettend leuk! Bij de workshop Cardiodrum combineer je muziek en sporten. Terwijl je aan het drummen bent op grote gekleurde ballen beweeg en dans je op muziek.

Enschede tip

Workshop Cardiodrums tijdens het Vettt Bengelfestijn 2016. (Fotografie: Niki Kits Polman)

 
3 juni: Workshop DJ’ing
Een onderdeel van de DJ-marathon is een workshop DJ’ing. Heel tof voor kinderen die altijd zelf al eens achter de draaitafel hebben willen staan (vanaf 8 jaar) van 13.00 tot 18.00.
 
4 juni: Rolschaatsdisco (Van Loenshof)
Nog (oude) rolschaatsen in de kast staan? Neem ze mee naar de Van Loenshof en leef je uit op de rollerbaan op de meest vrolijke en dansbare beats. Geen rolschaatsen meer? Geen probleem, er zijn er ook een aantal te leen. Zowel kleine maten als grote maten.
 

Overzicht Muziek in de Straten

Op de timetable van Muziek in de Straten wordt met smileys aangegeven welke activiteiten leuk zijn voor kinderen. Handig! Zo is er buiten bovengenoemde acts nog veel meer tofs. Zo is er op vrijdag 27 mei een Breakdance optreden door Bartdancing, Heb jij een kleine dancing star in huis dan kan hij/zij (of jij zelf) daar op 27 mei de vetste moves laten zien op de ‘open-dansvloer’ bij het Van Loenshof.

Ga je de komende dagen de stad in met je kids? Neem dan even een kijkje op de website van Muziek in de Straten en check de timetable. Het zou zonde zijn als je iets ‘mist’!

Fijn weekend alvast!

Groetjes,
Yvette

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Enschede Promotie.

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.