Erfgoed Bossem – de leukste boerderij van Twente!

Tijdens onze zoektocht naar een mooie-originele-buiten-sfeervolle-lekker-eten-trouwlocatie kwamen we terecht bij Erfgoed Bossem. In één woord… wauw! Erfgoed Bossem is een biologisch boerenbedrijf in het Twentse Lattrop. Op de boerderij is van alles te zien en te beleven, je kunt er logeren, fantastisch dineren, feest vieren, vergaderen of deelnemen aan de verschillende activiteiten die er worden georganiseerd.  Kortom, een geweldige  plek voor jong en oud! Wij zijn hier vorig jaar getrouwd en recent nog weer terug geweest voor een familieweekend, en dat was zeker niet de laatste keer!

Familieboerderij

Erfgoed Bossem is een echt familiebedrijf. Het wordt gerund door Dennis en zijn vrouw Annet. Zij zijn al de 5e generatie die het bedrijf runnen! Samen met hun 3 kinderen en 2 honden wonen ze op het erf en doen ze er alles, maar dan ook werkelijkwaar álles aan om het de gasten naar hun zin te maken. Wat zo mooi en bijzonder is (althans dat vonden wij) is de gedachtengang waarmee ze het bedrijf runnen. Met respect voor natuur en dier, puur en eerlijk. Zij werken zoveel mogelijk met streekproducten en natuurlijk met het vlees van hun eigen brandrode runderen.

Erfgoed Bossem

Logeren op de boerderij bij Erfgoed Bossem

Naast de veehouderij beschikt erfgoed bossem over verschillende accommodaties op het erf. Bijzonder zijn de sterrenkubussen, zoals ze het zelf noemen: 9m2 knusheid. Deze kubussen van 3 bij 3 zijn van alle faciliteiten voorzien, en wat het nou zo bijzonder maakt is de mogelijkheid tot sterrenkijken door de transparante koepel.

Erfgoed Bossem

De Sterrenkubus

Naast de sterrenkubussen zijn er hotelkamers, een familiehuis en safaritenten. De safari-tenten zijn er in 2 of 4 persoons, en van alles voorzien. Helemaal leuk is de houten badtobbe die er in zit!

Erfgoed Bossem

De Safaritenten

 

Eten op/van de boerderij

Nou ben ik gek op eten en is het niet moeilijk om mij daarmee blij te krijgen maar het eten bij Bossem is echt wel een hoogtepuntje. Chefkok Martin kookt de lekkerste gerechten met veelal Twentse producten. Elke zaterdagavond wordt een table d’hôte verzorgd. 4 gangen lang genieten! Op donderdag en vrijdag kan je genieten van een verrassingsmenu. Ook voor de kleintjes wordt gezorgd en kan er een aangepast menu gemaakt worden. Het eten wordt bereidt in de mooie open keuken of op de smoker buiten! Geen a la carte eten, maar je echt laten verrassen door de passie van Martin in combinatie met lekkere Twentse producten. Niet stijf tafelen maar een gemoedelijke sfeer en de ruimte voor de kinderen om zich te vermaken.

Erfgoed Bossem

Erfgoed Bossem

Erfgoed Bossem, ook leuk voor de kleintjes

Ook aan de kinderen is gedacht. Tijdens de schoolvakanties wordt er op woensdagmiddag de Oerrr kindermiddag georganiseerd. Onder begeleiding gaan de kinderen de boerderij en de natuur ontdekken. Er worden onder andere spelletjes gespeeld en er is een picknick tussendoor. Ouders kunnen even lekker genieten van een kop koffie en vrije tijd.

Tegenover de boerderij zijn er nog wat kleine dieren zoals Geit Marietje met kleine geitjes Pien en Puk. Los van de georganiseerde activiteiten is er voldoende te beleven voor de kinderen. Er is een grote trampoline, schommels in de hoge bomen, tractors waarmee je een wedstrijden over het erf kan doen, kikkervisjes zoeken in 1 van de kikkerpoelen. (hiervoor is een complete knapzak te verkrijgen op de boerderij)

Erfgoed Bossem

 

Over Anique

Meer blogs van Anique lezen? Kijk dan even hier!
1 Comment
  • Avatar
    Micheile
    juli 5, 2017

    Wow! Mooi plek! Ik zou het aanhouden. ❤