Escape Room Enschede: we did it!

Door

Ook niet verkeerd, af en toe een kinderloze activiteit. Lekker een avondje weg met vriend(en). Zo gezegd zo gedaan. Vorige week maandag gingen we met een groep van 6 een Escape Room in.

Ze lijken als paddestoelen uit de grond te komen: Escape rooms! Ik wist dat er een Escape Room in Enschede in de binnenstad zou moeten zitten. Maar dat er inmiddels al een aantal verschillende Escape Rooms in Enschede zitten was nieuw voor mij. Tijdens mijn babyshower hadden we het er over. Het leek mezelf en een paar vriendinnen wel tof, hoe vet zou het zijn om zo’n room voor Vettt uit te testen? Ik ging op onderzoek uit.

 

Escape wat?!

Bij veel mensen in mijn omgeving is wat uitleg nodig als ik het over een Escape room heb. Maar er zijn er ook bij -overigens niet in mijn omgeving- die stad en land afreizen om te ontsnappen uit verschillende rooms. De die-hards.

In het kort is een Escape room een afgesloten kamer waar je in gaat. Vaak met een groepje mensen. En voor een vooraf bepaalde tijd. Het doel is om er zo snel mogelijk weer uit te komen. Iedere escape room is anders en heeft andere spel elementen.

Na wat googlen kwam ik er al snel achter dat er al aardig wat verschillende Escape Rooms in Enschede zijn. Ik vond er een in de Performance Factory: Room Escape Enschede. De site sprak me gelijk aan. Ze blijken er twee kamers te hebben: het Lab en de Doka. Ik naam contact op en keek of ik het voor Vettt eens mocht proberen.

Al snel antwoordde Steven, de eigenaar superenthousiast. Het kon wel, maar omdat het zo druk was zouden we het wel op een rustige avond moeten plannen. No problem, vorige week maandag regelden we oppas en 4 vrienden die ook wel zin hadden in een avontuurtje in het donker en we gingen ervoor.
 

Room Escape Enschede

Steven ontvangt ons in de Performance Factory. Hij neemt alle tijd om een en ander uit te leggen en onder het genot van een biertje en frisje luisteren we aandachtig. Zijn idee om met Escape Room Enschede te beginnen kwam eigenlijk via een vriendin met een Escape Room in Maastricht. Steven bezocht verschillende Escape Rooms om inspiratie op te doen en uiteindelijk bedacht en bouwde hij deze twee kamers met hulp van vrienden. Na veel testen en uitproberen waren de kamers klaar om in gebruik genomen te worden. En het gaat goed, erg goed. De kamers zitten veelal volgeboekt en inmiddels is Steven bezig met het uitdenken van nieuwe Escape Rooms op dezelfde locatie. Wij betreden deze avond de Doka, waar je ook allemaal Polaroid-elementen terug vindt (na goed zoeken :-).

Room Escape Enschede
 

Daar gaan we dan

Ietwat onwennig beginnen we met een vriendengroep aan het avontuur. Drie mannen, 3 vrouwen. Na een fotomomentje, moeten we eraan geloven en valt de deur van de Doka in het slot.

Escape room enschede

Al snel vinden we in De Doka, waar uiteraard alles donker is, de eerst aanwijzing. Omdat je niet zo goed weet waar je het moet zoeken is iedereen aan het voelen aan muren, op de grond en wordt er hardop nagedacht. Als je vastloopt kun je om een hint vragen. En continu kom je nieuwe aanwijzingen tegen. De vrouwen, vonden het na 5 minuten al wel tijd voor een eerste hint maar dat zagen –je raadt het al- de mannen niet zitten. Ik kan er niet teveel over zeggen, behalve dat het echt heel erg tof was. Ook voor een hoogzwangere en iemand met lichte claustrofobie was het goed te doen. En bij nood mag je er altijd uit ☺. Steven of een collega kijkt (of lacht) continu mee.

Escape room enschede
 

Eindconclusie

Ik vond het een top-uitje. Superleuk om met een groep vrienden te doen, maar ook erg leuk om met je gezin (vanaf 12 jaar) of met een groep collega’s te doen. Het is wel zo dat je een Escape Room ook maar een keer kunt doen. En zijn dus echte freaks, mensen die de wereld over reizen om te Escapen. Wij vonden het allemaal voor herhaling vatbaar! Wil je ook een keer? Doen! Op de site kun je een kamer reserveren en vind je meer informatie: Room Escape Enschede.

Escape room enschede
 

Wel eens ge-escaped?

Ik ben benieuwd naar jullie ervaringen. Ben je wel eens in een Escape Room geweest? Heb je nog tips voor andere toffe Escape Rooms? En vond je het ook zo’n hit?

 

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.