Hotspot: ETN Saladebar Enschede

Door

Wij, team Vettt, mochten afgelopen zomer tijdens de Vettt bbq de geweldige salades van Lotta al eens proeven. Sinds 7 december heeft deze stoere en ondernemende meid haar eigen saladebar in hartje Enschede. Ik kon helaas niet bij de opening van ETN saladebar zijn en daarom gingen Midas en Stephanie een dag later testen of deze allereerste saladebar van Enschede net zo geweldig is als dat zij vermoedden.

De mogelijkheden zijn eindeloos bij ETN saladebar

Een saladebar klinkt misschien een beetje als een konijnenrestaurant, maar een salade is zo veel meer dan alleen sla en wortels. Dat bewijst Lotta bij ETN. Op het menu staan verschillende salades, zoals een Linzen Geitenkaas salade met zoete aardappel en noten, of de Groene Power met geroosterde groente avocado en wortel-sinaasappeldressing! Mocht je geen zin hebben in een standaard salade van het menu, kun je zelf ook een salade naar keuze samenstellen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

“Nu kunnen de kindjes die hier komen natuurlijk gewoon lekker mee eten met de maaltijd van hun ouders, maar ik hoop dat ik binnenkort ook een paar kindermenu’s op de kaart kan zetten.” vertelt Lotta mij. “Groentesticks met een dipje bijvoorbeeld, of fruit met yoghurt!”

Een vorkje mee prikken met mij, dat vond Midas een geweldig idee! Maar om te voorkomen dat hij binnen no time mijn hele bord leeg at, kreeg hij een deel van mijn salade in een apart kartonnen bakje.

ETN saladebar vorkje meeprikken

Midas prikt een vorkje mee

Naast salades zijn er ook dagelijks twee verse soepen te verkrijgen, heerlijke humus met brood én hebben ze er heerlijke quiches en brownies.

ETN saladebar is ook heel kindvriendelijk

Voor in het restaurant staan een paar kleine tafels en je kunt plaats nemen aan de bar voor het raam, van waaruit je de binnenstad van Enschede ziet. Achterin staat een ruime stamtafel met daarnaast een speelhoekje voor de kids. Boekjes, puzzels en hoe toepasselijk, groenteknuffels. Het interieur is behalve prachtig, licht en sfeervol, ook heel kindvriendelijk. Geen breekbare assecoires en stoere houten meubels die wel tegen een stootje kunnen. ETN is dan ook een prima plek om even rustig een gezonde lunch te nuttigen terwijl de kinderen aan het spelen zijn! Een topplek voor jonge ouders dus!

Midas en ik zijn om! De Twentse Kip salade die wij testten ging helemaal op en ik ben enorm benieuwd naar de andere salades, de soepen en natuurlijk naar de brownies!

Kinderhoek ETN saladebar

De kinderhoek

ETN Saladebar bevindt zich in de steeds leuker wordende Haverstraatpassage. Ja dat is dezelfde straat waar ook Conceptstore the Upperside en de Broodbode zitten. Voor meer informatie over ETN kijk je op http://www.etnsaladebar.com/

 

Stephanie is moeder van twee zoontjes Boaz (’11) en Midas (’14) en woont in Hengelo. Ze gaat er met de boys regelmatig op uit. Stephanie is vaste gastblogger voor Vettt daarnaast schrijft ze ook op haar eigen blog: www.wolferien.com.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.