Ons bezoek aan Familiefestival Wortelpop

Door

Ik hou wel van een festival. Een tijdje geleden viel mijn oog op ‘Wortelpop’, mijn interesse gewekt. Wortelpop is een familiefestival door camping en vakantiepark De Beerze Bulten (vlakbij Ommen), ik checkte de website en het zag eruit als uber Vettt-proof! Ik zette hem in mijn agenda, zoals ik dat vaker doe met leuke dingen die op mijn pad komen.

Op de website ziet het er groots uit: met artiesten als KEET!, Woezel en Pip, Kikker en zijn vriendjes, Sjors van der Panne en nog veel meer. Op De Beerze Bulten wordt jaarlijks een benefietconcert gegeven voor de Bultje Foundation. Door de toenemende populariteit van het benefietconcert is dit jaar gekozen voor een festival op een festivalterrein van De Beerze Bulten, dit werd Wortelpop. De Beerze Bulten nodigde ons uit om aanwezig te zijn op de allereerste editie van Wortelpop, hoe dat was lees je in deze blog.

 

Wortelpop

Ik vertelde mijn 4-jarige erover, en zij zag het wel zitten. Vier weken geleden begon ze al te vragen wanneer het zover zou zijn. Ze wist dat KEET! zou komen, en dat was wel de absolute topper voor haar. Maar ook Woezel en Pip stonden op de to-do lijst van de 4-jarige. We gingen niet alleen, naast Pippa (4) en Coco (0) waren ook mijn schoonzus en haar dochter Pem (3) van de partij. De dames hadden er zin in! We parkeerden de auto en binnen 10 minuutjes stonden we op het festival terrein.

Foodtrucks, artiesten en nog veel meer!

Op weg naar het festival horen we de eerste muziek al door de boxen galmen en kunnen we tussen de bomen door al een beetje spieken naar wat ons te wachten zou staan. Ferry Doedens (jaja, die van GTST :-)) word aangekondigd en ondertussen lopen de dames lekker door richting de ingang. Geen rijen, geen drukte, vriendelijke mensen die aan het werk zijn en die er ook allemaal zin in lijken te hebben. Erg relaxed.

Wortelpop
Het festivalterrein is een groot veld waar alle activiteiten plaatsvinden. En er is veel, heel veel. Ik word daar altijd een beetje onrustig van. Ik wil dan overal tegelijk naartoe en dat is met kinderen niet altijd even handig. Na kort overleg besluiten we te beginnen met een klein rondje. Tot Peppa Pig voorbij komt. Jaja, ook Peppa Pig is erbij. En het is gewoon mogelijk om met Peppa Pig op de foto te gaan. Een kinderdroom die in vervulling gaat…totdat je de rij ziet. Als je niet vooraan in de rij staat dan ben je niet blij. Wij weten de meiden af te leiden met het springkussen en als ze daar eenmaal inzitten zijn ze Peppa Pig snel vergeten.

We vervolgen onze tour langs foodtrucks, een zandbak, een mobiele kinderboerderij, ondertussen komen we ponypaardjes tegen waar je op kunt rijden, een ijskraam en nog véél meer. Er is écht heel veel te doen.

Strak Wortelpop programma

Bij binnenkomst krijg je een programma, en dat blijkt handig. Er staat namelijk veel op het programma voor deze middag/avond.

Wortelpop

Het programma

Ruim op tijd staan we bij het hoofdpodium om Woezel en Pip te zien optreden. De dames zitten mooi vooraan, wij staan wat verder weg met de kinderwagen waar Coco in zit en waar onze spullen in, aan en om hangen. Top item zo’n kinderwagen!

 

Wortelpop

Coco laat ons vanuit de kinderwagen haar eerste dansmoves zien 🙂

 

Na 5 minuten komt Pippa compleet overstuur naar mij toe. Iemand heeft haar plekje voor het podium ingenomen en nu kan ze niets meer zien. Mijn moederhart breekt. Ze had zo naar Woezel en Pip uitgekeken. Het podium is vrij hoog en de ouders staan er allemaal tussen met kinderen op de arm en op de nek, daardoor kunnen de kleintjes die niet vooraan staan het ook bijna niet zien. Ik doe nog een poging om een betere plek te bemachtigen maar dat blijkt een onmogelijke missie. Daar gaan wij echt niet tussen komen, en ik heb natuurlijk de kinderwagen ook nog bij me. Nu blijkt dat ding ineens minder handig…

Dit resulteerde in 17 kilo op mijn nek. Ik vraag me dan af waarom die ouders niet om het podium heen gaan staan, zodat alle kinderen alle ruimte hebben om van het optreden te genieten. Ik nam het maar als een schouder/nek work-out met een tikkeltje spierpijn tot gevolg…

Wortelpop

Ik kijk niet echt blij, Pippa nog minder. Serieus kleuterverdriet hier.

Dit 17 kilo op mijn nek ging ik niet lang volhouden. Een kort overleg met mijn schoonzus eindigt in een bezoekje aan de ijscokar. Dat vinden de meiden een geweldig idee, hooray! Op weg naar de ijskar komen we erachter dat we het vanaf de plek waar de geluidsmannen staan nog prima kunnen zien. Gewoon vanaf de grond. Was dat even een topper, met ijsje in de hand nog wel.

Wortelpop

Topplek!

 

Rennen!

Na ieder optreden kun je ook met desbetreffende artiest op de foto. Een groot voordeel van onze nieuwe ‘toppplek’ is dat we vlak bij het podium staan waar de kinderen met Woezel en Pip op de foto kunnen. Ruim op tijd lopen we die kant op, de beste zet van de dag! Na een paar minuutjes wachten worden Pippa en Pem vereeuwigd met een foto van Woezel en Pip.

Wortelpop

Blijhoofden!

 

Dilemma van de dag: Eet of KEET!?

En gelijk na het fotomomentje, wordt de volgende artiest aangekondigd: KEET! Het dilemma van een hongerige moeder op Wortelpop: Eet of KEET!? Ik heb thuis te weinig gegeten. Ik heb veel in mijn tas maar etenswaar ontbreekt. Een hongerig ik daar word niemand vrolijk van. Daarnaast had Coco ook wel zin in wat te drinken. We splitsen ons op, ik regel het eten met Coco. Mijn schoonzus gaat met Pem en Pippa richting KEET! Ik sluit me aan in de rij van één van de foodtrucks. Het duurt even maar toen ik het eten had kwamen de KEET! fans ook alweer terug, top timing! En stiekem was ik blij dat ze niet doorhadden dat ze ook met haar op de foto konden, want dan waren ze niet de enige. Weer een lange rij :-).

We genieten van ons broodje kip, Coco van haar fles en we maken ons op om weer naar huis te gaan.

Wortelpop

De Wortelpop Conclusie

De meiden vonden het gewéldig, er was heel veel te doen, de sfeer was goed, het was niet te druk, veel blije kindjes, het was echt een relaxed festival. Dat er zoveel artiesten waren en het programma best vol zat was voor mij persoonlijk ook een nadeel. Ik had het gevoel dat we van podium naar fotomomentje, weer naar podium en naar fotomomentje liepen. En het podium was nou eenmaal niet zo relaxed omdat je er als minimens (me-included) gewoon niet zo heel veel van kon zien. En de volgende keer ga ik proberen om alleen met Pippa te gaan. Coco leek het prima naar haar zin te hebben, maar het is net wat minder relaxed met zo’n kleintje erbij.

Tips

Ik heb ook op dit festival weer wat geleerd, mijn tips (en persoonlijke reminder) voor een volgend festival met kinderen:

  • Polsbandje: Hoewel het wel druk was maakt ik me niet druk om Pippa. Ik had haar een polsbandje met mijn nummer om gedaan en dat geeft altijd wel een fijn gevoel. Ze zegt ook dat ze weet wat ze moet doen als ze mij kwijt is, nu maar hopen dat dat ook gebeurd als er paniek bij.
  • Baby? Neem warm water mee: Ik was dit dus vergeten. Gelukkig kon ik het wel krijgen bij één van de Foodtrucks. Dat is ook wel mijn motto “er is altijd wel een oplossing”. Maar eerlijk is eerlijk als ik het zo uit mijn tas kon toveren was het gewoon een stuk relaxter.
  • Baby? Neem een gehoorbescherming mee: Ik was alleen met Pippa en Coco. Dat betekende dat Coco gewoon ging waar wij gingen. De muziek rondom het podium stond best wel hard voor een baby, volgende keer moet ik echt zo’n koptelefoon meenemen. Maar goed, dat dacht ik op Het Bengelfestijn ook en ik heb er blijkbaar nog niet van geleerd :-). Nu heb ik in ieder geval weer een reminder voor mezelf.
  • Maryke schreef eerder een blog met tips voor een festival met kids, die had ik misschien vorige week ook nog even moeten lezen 🙂

 

Nog meer leuke dingen met kinderen in de omgeving van Twente?

Meer lezen over leuke activiteiten die je met kinderen kunt doen? Kijk dan ook eens op deze pagina: leuke dingen met kinderen omgeving Twente.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.