Festival Oldenzaal: Fields of Joy door Maryke

Door

Find Joy on every Field

Dat kan bij het Fields of Joy Festival Oldenzaal op 16 juli 2016 op het recreatiegebied Het Hulsbeek. Dé place to be voor good vibes, good food & good music. Klinkt goed toch? Maar wat is Fields of Joy nou eigenlijk echt?

Ik hou wel van een festival en ik spreek dan ook uit eigen ervaring. Samen met een vriendin genoot ik vorig jaar dik 12 uur lang van de eerste editie van dit unieke Twentse festival op het Hulsbeek (lekker dichtbij, in ons oh zo mooie Twente). Ze omschrijven het zelf als een festival dat al je zintuigen prikkelt, nou dat klopt! Je kunt met je blote, of gesandaalde voetjes in het zand genieten van verschillende beats voor jong en oud, lekker eten en een toffe sfeer met gezellige mensen.

Festival oldenzaal

Zoals de naam al zegt zijn er verschillende Fields en elk field heeft een heel eigen sfeer. Dit komt natuurlijk terug in muzieksmaak, maar ook in aankleding. Elk podium heeft een unieke look and feel en aan de aankleding is heel veel liefde en aandacht besteedt en dat voel en zie je echt. En ik hou daarvan. Daarnaast spreekt het voor mijn gevoel meer 30+ers aan :-). Er liep echt van alles rond, 30-ers, 40-ers, vriendengroepen, gezinnen met kinderen. Erg leuk!

Na het enorme succes van vorig jaar vindt op 16 juli ’16 de tweede editie plaats. Het supervette artwork vrolijkt mijn Facebook tijdlijn al maanden op en het deco-team is zelfs afgelopen januari al begonnen met de aankleding, oh ik ben zo benieuwd…jaja, ik volg het een beetje :-).

Om jullie vast warm te maken

Ik herinner me nog de heerlijke homemade hamburger die we aten aan het strand en de té lekkere pannenkoek aan het einde van de avond met heel veel stroop (tweede keus, omdat de Frietfiets uitverkocht was, maar dit bleek helemaal niet zo erg). Naast food genoten we zeker ook van de muziek, anders hadden we net zo goed naar een Food Truck festival kunnen gaan! We keken naar Postmen (een korte herbeleving van onze jeugd), zagen, vanaf de kade met een wijntje, de boot op en neer varen naar het ‘Paradijs’ en dansten tot het donker werd bij de ‘Boomhut’ in het bos. Ik kwam veel ‘oude bekende’ tegen, altijd leuk vind ik dat. We hadden enorm veel geluk met het weer, écht, dat was zo fijn. Dus laten we hopen dat de weergoden ons dit jaar net zo goed gestemd zijn. Ik was vooral gecharmeerd van de creativiteit van de organisatie om dit alles in ons kleine Twente mogelijk te maken. Wat nou Twentse bescheidenheid, wij zijn trots op Twente en dat mogen we laten zien!

 

Wat kunnen jullie dit jaar verwachten?

Een compleet overzicht mag je lekker zelf opzoeken op de website van Fields of Joy, maar ik wil natuurlijk wel even een korte tip van de sluier oplichten. Kun je gelijk kijken of het je leuk genoeg lijkt om mee te doen met de winactie. Bij de ‘Goudmijn’ kun je genieten van bekende live bands zoals Typhoon, Dotan, Di-rect en Pauw.

Bij de ‘Boomhut’, verscholen in het bos, dans je de hele dag en avond (met romantische verlichting) op hippe beats en kun je chillen op heerlijke loungebanken. Nu ben ik een jaren 80 meisje en wat is er fijner om ook even los te kunnen gaan op mijn muziek van vroeger. Dat kan dus ook! Daavoor ga je naar de ‘Hittegolf’ weide. En dan heb je het ‘Paradijs’. Je komt hier alleen door op te stappen op een sloep uit de Amsterdamse grachten die je brengt naar een paradijselijke plek, wat dat gaat worden?! Geen idee! Maar het klinkt goed, toch?

Ook aan de HipHoppers is gedacht. Het is niet zo mijn ding, dus mocht je mij niet tegen willen komen dan ga je naar de ‘Beestenboel’ waar onder andere Sef en Extince op het podium staan.

De mensen die mij kennen weten dat ik nog wel een beetje creatief ben én regelmatig met mijn eigen stand op de Local Sunday Market sta. Helemaal wild werd ik toen ik hoorde dat de Local Sunday Market er ook gewoon bij is, zo superleuk! Er kan dus ook nog lekker geshopt worden tijdens het eten, dansen en genieten door. Heerlijk!

Angst voor festival toiletten?

Ook dit kan je niet weerhouden van een dagje losgaan op Fields of Joy. Je kunt dit jaar namelijk je eigen privé toilet huren. Nu ben ik echt niet te beroerd om voor een enkel dagje even de neus dicht te knijpen, mijn hurkspieren te pijnigen en de boel iets te versnellen, maar ik ken ook mensen die hier echt minder dol op zijn. Nu kun je dus voor jezelf en je vrienden een brandschone en heerlijk fris ruikende Dixie met slot huren voor slechts € 35,-!

Voor de kinderen: De Speelhoek

Jullie lezen dit natuurlijk en denken, leuk, maar waar laat ik míjn kinderen? Nou die neem je gewoon mee! Ook aan de kinderen is gedacht. Er is een speciale speelhoek ingericht. De hele dag door worden hier door Kinderdagverblijf Kiekeboe activiteiten georganiseerd. Kinderen t/m 12 jaar kunnen zich hier prima vermaken!

Tip van de dag: Laat (hier moet je gewoon echt even goed je best voor doen) de kleintjes rond 19:00 ophalen door en opa en oma en feest zelf nog even door. Dat klinkt toch Vettt?! Kinderen tot 10 jaar zijn gratis en kinderen tussen de 11-17 krijgen 50% korting. Vergeet niet de festivaltips voor het bezoeken van een festival met kinderen die ik eerder gaf in een blog op Vettt.

Festival Oldenzaal

Festival Oldenzaal

Fields of Joy Festival Oldenzaal, wil je erbij zijn? **Winactie verlopen**

Helaas deze winactie is verlopen. Hou Vettt in de gaten voor nieuwe winacties.

 

Maryke, geboren en getogen in Enschede woont met haar 3 mannen, Ravi (’11), Bodhi (’14) en vriendlief Bram en met poes Dibbe in een jaren 30 huis in Enschede. Van jongs af aan is ze al creatief bezig. Ze houdt van tekenen, naaien, haken, ontwerpen, wandelen, reizen, nagellak, het stylen van ruimtes en van schrijven. Op haar eigen blog en tevens webshop zie je wat ze zoal maakt en wat haar bezig houdt: Maryke Mondria.

 

 

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
11 Comments
 • Madelon
  juli 3, 2016

  Wauw wat een gave prijs…dat zou dan mijn dochters eerste festival worden want ik las dat kinderen ook meekunnen…top!

 • Dorien
  juli 3, 2016

  Omdat je me nu wel heel erg nieuwsgierig hebt gemaakt!
  Lijkt me fijn een feestje samen met man en zoon van 2.5 (weet je zeker dat dat kan?) Zo ja dan wil ik dat graag wel eens uitproberen! 🙂

 • Rianne
  juli 3, 2016

  Lijkt me super gaaf! Ik ben alleenstaande moeder en heb de volledige zorg voor mijn zoon (2.5 jaar oud) , dus een dagje/avondje weg zit er voor mij normaal gesproken niet in ivm dat ik geen oppas heb en de financien ook nogal zwaar zijn in mijn eentje.
  Hoe leuk is het dat bij dit feest kids mee mogen! En mijn zoontje is half NL half Dominicaans, dus het swingen zit er bij hem ook in, lijkt me super tof om met hem daar naartoe te kunnen 🙂
  Uiteraard volg ik de pagina van Fields of Joy ook al 🙂

 • Lotte
  juli 3, 2016

  Jaaa dat zou een leuke 1e vakantiedag zijn voor mij en mn bonuskids. Tuurlijk mag paps ook mee. T wordt dan t 1e festival voor ze. Ik wil ze graag hier mee naartoe nemen. Lekker dansen, spelen en lekker eten en drinken! De zomervakantie kan niet beter beginnen dan op deze manier!

 • Kiki
  juli 3, 2016

  Lijkt me erg gaaf om met z’n drieën naar tie te gaan!!! En de tip om haar op te laten galen door opa en oma… ? Erg goed!

 • Ralph
  juli 3, 2016

  Lijkt me Vettt om Fields of Joy te bezoeken!
  Ik krijg al zin om te gaan, nadat ik het sfeerverslag van de afgelopen editie heb gelezen. Nog nooit dit festival bezocht, terwijl het toch op het Hulsbeek is, waar ik veel tijd in mijn jeugd heb vertoefd.

 • Janine
  juli 3, 2016

  Mijn dochter van 15 is zo ready voor haar eerste festivalbezoek. En dat zou ze ook nog samen met mij willen doen. Wat een eer! Mijn dochter die mij vraagt mee te gaan.
  Wat zou het ongelooflijk awesome zijn als we die kaarten mogen winnen.
  Wil er best wel achteraf een spetterende verslagje over schrijven.

 • Jolien
  juli 3, 2016

  Zou geweldig zijn, goed begin van de vakantie van de kids, ook omdat wij zelf nog ff even moeten wachten op onze vakantie helaas. Altijd in voor een leuk festival en dan ook nog naast de deur.

 • Anouk bruins
  juli 4, 2016

  Het lijkt me Heerlijk om op deze vibes met mijn gezin te genieten! Zon, water, muziek, good vibes: perfect match


 • juli 4, 2016

  Heb dan net vakantie! Lijkt me mooi om die hier eens goed te beginnen!

 • Robin
  juli 4, 2016

  Mooie om het festivalseizoen mee af te trappen 🙂