Cadeautip: foto op geborsteld aluminium

Door

Afgelopen zondag vierden we de verjaardag van mijn vader. Ik vind het altijd lastig om een leuk cadeau te bedenken. Vorig jaar had Lizet Beek een actie voor een minisessie. Die heb ik gelijk besteld, leek mij perfect om de nichtjes een keer samen op de foto te zetten. Zo gezegd, zo gedaan…en we gaven een foto op geborsteld aluminium.

De fotoshoot

Mijn vader heeft 3 kleinkinderen, onze 2 kinderen én Pem, de dochter van mijn broer, maar die woont nogal ver weg. Op tropische Bonaire. Juist daarom leek zo’n fotoshoot mij leuk, want de meiden zijn niet vaak samen. Pem zou in de kerstvakantie in Nederland zijn dus planden we de shoot met Lizet in die periode in. Ik heb er bij Lizet altijd het volste vertrouwen in dat het goedkomt, ze is zo leuk met kinderen (én volwassenen).

Buitenshoot

De fotoshoot vond plaat in het bos, vlakbij haar studio en prachtige huis. Vanaf haar huis is het een klein stukje lopen. Zo’n buitenshoot vind ik zelf wel het leukst, daar krijg je toch vaak de meest spontane foto’s van.

En nee, het ging (voor mijn gevoel) niet helemaal vlekkeloos. Het is nogal een uitdaging om 3 meiden in het gareel te houden. Vooral de jongste was nogal ondeugend. Maar het is helemaal goed gekomen en er zitten zoveel leuke foto’s tussen, bij de minisessie krijg je standaard 5 foto’s maar we hebben ze maar allemaal genomen!

Coco
Deze vind ik echt geniaal!
Extra waardevol deze foto’s omdat de meiden niet zoveel samen kunnen zijn.
Vettt achtergrondje vind ik dit!

Een foto op geborsteld aluminium laten afdrukken

De insteek van deze shoot was om een foto te laten afdrukken en cadeau te geven. Op de website van Smartphoto wilde ik een bestelling plaatsen. Er zijn allerlei mogelijkheden voor verschillende soorten wanddecoratie. Ik had hier eigenlijk nog helemaal niet over nagedacht, ik wilde gewoon een foto af laten drukken :-). Ik kreeg de optie voor o.a Canvas, Aluminium, Hout, Forex of een poster die je in kunt lijsten. Ik koos voor geborsteld Aluminium op het formaat 45 x 30 cm.

Doordat het Aluminium geborsteld is krijg je een soort ruwe glans op de foto. Het was een wilde gok, maar ik ben er heel blij mee. Qua kleur wordt de foto op geborsteld aluminium heel erg beïnvloedt door hoeveel licht erop schijnt. Dat effect vind ik heel mooi. En een bijkomend voordeel; je hoeft niet meer over een lijst na te denken.

Smartphoto
Ik kon nog net een foto van de foto maken, voordat hij ons pand verliet :-).

Nog meer leuke ideeën voor een fotocadeau voor opa en oma

Een foto van de kleinkinderen doet het altijd goed en er zijn zoveel leuke fotocadeau’s te bestellen. Je kunt natuurlijk een fotoshoot doen, maar je kunt ook prima zelf grappige foto’s maken en dan bijvoorbeeld een Gepersonaliseerd Memoryspel bestellen met allemaal ‘gekke bekken’ van de kleinkinderen. Een set met magneten vind ik ook erg leuk. En lezen opa en oma heel veel? Hoe leuk is het dan om zo’n gepersonaliseerde boekenlegger te geven? Maar dat kan natuurlijk ook met een leuke kindertekening erop. De mogelijkheden voor fotocadeaus zijn oneindig!

Heb jij nog tips?

Ik ben heel benieuwd, heb jij nog tips voor een leuk cadeau voor opa of oma? Deel het vooral met ons, dat kan door hieronder een berichtje achter te laten!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Smartphoto

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.