Een foute kersttrui? Fout? Wie had het over fout?

Christmas is hot! Ook in Nederland. Waar ik vroeger nog alleen een kerstboom optuigde, begin ik dit jaar zelfs al met de trapleuning. Dit naast alle prullaria op tafel, op de kast, op de schouw, in de vensterbank en misschien op het toilet. Natuurlijk vindt ook dit jaar het jaarlijkse ‘kerstbakjes maken’ plaats en heeft mijn zoontje zijn eigen kerstboom. Wie bij ons binnenkomt, zal weten dat kerst eraan zit te komen. Ik heb me nu bedacht dat ik mezelf ook wil gaan versieren. Nou ja, eigenlijk mijn hele gezin. Maar natuurlijk is de wederhelft weer de sjaak-afhaak. Die ziet zichzelf niet lopen in een foute kersttrui. Fout? Wie had het over fout?

Mama’s trui

Ze zijn al in veelvoud voorbij gekomen, bij vele winkels te krijgen en mooi geprijsd. Waarom zou ik niet zo’n gezellige foute kersttrui aan doen? Dat scheelt me sowieso zoeken naar een kerstoutfit. Iets waar ik nogal slecht in ben. Ik kan dat leuke setje nooit vinden en combineer dan maar 1 nieuw kledingstuk met iets ‘ouds’. Helemaal tevreden ben ik er in ieder geval nooit over. Dus dit jaar, lekker easy en comfy, de kersttrui. Of de kerstjurk, ook leuk. Leuke panty eronder, hakje voor het moment, en hoppa, je steelt de show. Ahum. Nee, die illusie heb ik niet. Maar het is toch best leuk om de blits te maken in je nieuwe kersttrui? Want, ik verwacht niet dat veel mensen, ondanks dat iedereen het begrip kent, zich hijst in zo’n kekke sweater. Maar ik dus wel. Hieronder de kanshebbers.

Foute kersttrui

(vlnr) Bon Prix – Fun en Feest – Zalando Missguided

Kids in style

Nu over naar de outfit voor de rest van het gezin. Baby heeft natuurlijk niets te kiezen. Die prop ik in zo’n schattig rompertje. Overigens loopt baby gedurende zijn hele korte leven al voor schut. Die gaat namelijk met dit weer enkel de straat op in zijn ijsberenpakje. Inclusief oortjes en staartje. ‘O kijk dan, kwijl, kwijl’. Ach, op deze leeftijd mag je als man de vrouwen ook al wel een beetje de kop gek maken toch? Zoon 2 wordt al wat lastiger. Die is nu soms al een drama queen, als het gaat om zijn kleren. Hij kan nou eenmaal niet elke dag een joggingbroek aan (zo noemt zijn juffrouw ze) en zijn hippe verandershirt moet ook een keer in de was. Het komt er dus op neer dat ik gewoon moet zorgen voor een kerst-outfit die lekker zit. Dan scoor ik meteen! Ik heb daarom onderstaande kleding op het oog.

Foute kersttrui

(vlnr) H&M – H&M – KIXX online

Daddy’s outfit

Tja, en dan hebben we mijn slapie nog. Bloesje, broekje. Naar het werk een fluwelen colbert, dat wel. Nee mensen, die van mij is best hip. Waar ooit Bienblue t-shirt met witte longsleeve en schakelketting (ik noemde het een hondenketting) hem goed stond, weet hij nu goed hoe je een beetje met de tijd meegaat. Niet te apart, maar toch ook niet te standaard. De vraag is alleen, hoe krijg ik hem zover dat hij met Rudolf op z’n borst gaat lopen? Of kerst met ballen een letterlijke betekenis gaat geven? Misschien moet ik het subtiel houden, zorgen dat het een twist is, maar geen complete look. Hieronder wat ideetjes.

Met de kerstdagen verschijnt er vast een foto van ons in ons kersttenue…

Foute kersttrui

(vlnr) Bol.com – Hema – Kersttruiwinkel.nl

Over Milou

Meer blogs van Milou lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.