Frecious slow juice is dé groenteboost voor de hele familie (+ winactie)

Door dinsdag, april 10, 2018 3 , , Permalink 0

Eten jouw kids genoeg groente en fruit? En wat is genoeg?

Groente en fruit, altijd weer een dingetje bij ons thuis. Wij eten best heel gezond, toch merk ik dat de kinderen zich blijven verzetten tegen groentes. Een boompje broccoli, cherrytomaatjes, stukjes komkommer of een paar groene boontjes gaan er nog net in. Maar wanneer er zichtbaar stukjes champignons, warme paprika, courgette of sla (bladeren) opdoemen ‘lussen’ ze het niet! Dus ben ik slim gaan koken, zo maak ik regelmatig de pastasaus uit het fantastische boek Easy Peasy, waar Yvette eerder al een blog over schreef. Of ik bak groene of roze pannenkoeken, waar Chantal over schreef. Ook voeg ik groene bladgroente zoals spinazie toe aan zoete aardbei- bananensmoothies. En ik moet zeggen, ze trappen er meestal gewoon in hoor! Maar om ze nou elke dag pasta of pannenkoeken voor te schotelen….Dus toen ik het gezondste sapje van Nederland mocht testen, speciaal ontwikkelt voor kids, was ik meteen enthousiast! Kom maar op met die gezonde sapjes! Dus testte ons gezin (en dat van Yvette en Jasmijn) afgelopen week elke dag een ander smaakje Frecious slowjuice, lees mee wat wij ervan vonden.

Frecious slow juice groente en fruit

Een flesje Frecious slow juice per dag, wij zijn gezond bezig!

Groenten. De heilige graal voor je gezondheid. Dat klinkt mooi, maar is het ook waar? Ik ging even op onderzoek uit en ontdekte dat een kinderlichaam in de groei vraagt om rijke, nutriëntvolle voeding. Want in een kinderlichaam ontwikkelen spieren zich, worden botten groter en wordt er weerstand opgebouwd. Dit kost zoveel energie en die moeten kinderen uit hun voeding halen. Ze hebben dus veel vitaminen, mineralen en vezels nodig. En die zitten in, je raadt het al, groente en fruit.

Maar waar veel ouders tegenaanlopen is dat kinderen sommige groenten en fruit niet lusten. Herkenbaar toch? Nu kun je boos worden op jezelf omdat je ze als baby niet genoeg groente gaf of omdat je ze kant en klare potjes Olvarit liet eten in plaats van zelf met verse ingrediënten aan de slag te gaan. Maar gelukkig blijft de smaak van kinderen altijd in ontwikkeling en kan het best zijn dat ze eerst geen sperziebonen lusten, maar na tien tot vijftien keer proeven wél. Geef het dus niet op! Al ben ik bang dat 10 tot 15 keer proberen wel tot veel frustratie gaat leiden…

Frecious slowjuices to the rescue

Frecious slow juice is het gezondste sap van Nederland, 100% biologisch. Ze ontwikkelden vier lijnen voor jong en oud, zodat het binnenkrijgen van genoeg groente en fruit helemaal niet moeilijk of vies hoeft te zijn. Voor kinderen is er de YOUNG lijn met vier smaken, ze bestaan allemaal voor 60% uit groenten en 40% uit fruit. Voor ‘grote mensen’ zijn er drie lijnen; de toegankelijke variant heeft vier smaken en bevat 70% groente, kruiden en specerijen en 30% fruit. De lijn met 85% supergezonde ingrediënten en 15% fruit heeft ook vier smaken. En de knalgezonde lijn met een uitgekiende blend van 100% groenten, kruiden en specerijen, is er in twee smaken, dit zijn dé hard-core slowjuices!

Voordelen Frecious slow juice:

#1 Pure slowjuice: screwed, not pressed

Niet pletten, maar schroeven. Een laboratoriumanalyse laat zien dat slowjuice in z’n pure vorm 47% meer voedingswaarde bevat dan normale cold pressed juices. En wie heeft er thuis nou zo’n schroef-apparaat?

#2 Altijd je dagelijkse portie (300+GRAM)

Elke slowjuice van Frecious geeft een extra boost 100% biologische groenten, kruiden en specerijen. Zo kom je altijd aan je dagelijkse portie.

#3 Maximale houdbaarheid door shockvriezen

Na het slowjuicen worden de juices supersnel ingevroren. Zo blijven de nutriënten in je flesje Frecious maximaal behouden.

#4 8+ ingrediënten

Alle sapjes bevatten altijd 8 ingrediënten of meer. Omdat variatie telt.

#5 Abonnement

Bij Frecious kun je een abonnement afnemen en periodiek je favoriete groentesapjes bij jou thuis laten afleveren. Naast deze abonnementen zijn er ook mogelijkheden om een detox te bestellen bij Frecious. Informatie over de detox programma’s vind je hier.

Frecious slow juice groente en fruit

De voordelen van een abbonement op Frecious slow juice.

Is je interesse gewekt? Dan zal ik je nu gaan vertellen van wat het Vettt testteam er van vond.

Frecious gestest, onze mening!

Yvette en haar twee dochters mochten aftrappen en binnen no time lag het flesje Witty Whale, met onder andere blauwe bessen en rode bieten, over het vloerkleed. Niet lachen 🙂 Hier komt meteen tip #1 naar voren. Ook al ziet het flesje er superleuk uit, giet het even over in een kinderbeker of pak er een rietje bij. De restjes werden trouwens wel opgedronken en als best wel lekker ervaren! Maar dat gold niet voor alle smaken trouwens. Gelukkig is er keuze genoeg!

Ook blogger Jasmijn en haar drie kinderen mochten een aantal verschillende sapjes testen. De meiden testten de smaakjes Witty Whale en Lucky Lion en haar stoere zoon ging voor de Funky Frog. Alle drie gaven ze aan dat ze de flesjes en de namen te gek vinden en dat het ook nog eens lekker smaakt! En ook Jasmijn, die de volwassen lijnen testte was enthousiast. De hoeveelheid is perfect en de flesjes gemakkelijk mee te nemen, vooral in de speciale Frecious koelhouder.

Frecious slow juice groente en fruit

Frecious slow juice, ook door blogger Jasmijn en haar gezin getest

Ik ben zelf heel erg van de sapjes en smoothies. Ik geloof er echt in dat je je goed voelt als je goed eet. Vooral nu ik zelf niet zo lekker in mijn vel zit probeer ik zo gezond mogelijk te eten. Ik heb een blender en sapcentrifuge en maak hiermee regelmatig fruit- en groentesapjes voor ons hele gezin. Toch zie ik voordelen van het ingevroren afgeleverd krijgen van een heel pakket supergezonde sapjes. Ik hoef zelf niet meer aan de slag, het schoonmaken van de machine is namelijk best een rot karweitje. En ik vind dat je heel weinig sap haalt uit heel veel groente en fruit. Wil je dus voor de hele week sapjes klaarmaken, dan moet je bergen groentes en fruit wegwerken. En 8+ ingrediënten per flesje krijg ik thuis echt niet voor elkaar, laat staan om verschillende smaken klaar te maken.

Bram en ik vinden de sapjes zelf heel erg lekker, we zijn deze smaken ook wel gewend. Ik denk dat als je nog nooit groentedrankjes hebt gehad dat je zeker wel even moet slikken. Want het is geen romige bananen- aardbei smoothie en ingrediënten zoals venkel, bieten en basilicum hebben best een heftige smaak. De YOUNG juices zijn zeker milder van smaak en Ravi (6) vindt ze ook echt lekker, maar Bodhi (3) ‘lus’ het echt niet…  Tip #2: Giet het flesje in de blender en voeg er zoete bananen, kwark en bijvoorbeeld wat rood fruit aan toe en dan gaat het beter!

Frecious slow juice groente en fruit

Win een Frecious slow juice pakket t.w.v. 200 euro!!

Winactie

In onze Instagram stories op kon je afgelopen week al uitgebreid zien wat het Vettt testteam er van vond. Ook zag je daar dat wij een pakket t.w.v. €200,- mogen weggeven! Wat je moet doen om te winnen?

 • Volg Frecious op Facebook en/of Instagram
 • Laat in een reactie op de Vettt Facebook page achter waarom jij dit pakket dolgraag zou willen winnen. Op dinsdag 17 april maken wij bekend wie zijn vriezer mag vullen met het gezondste sapje van Nederland.

Meer informatie over Frecious vind je hier. 

Over Maryke

Meer blogs van Maryke lezen? Kijk dan even hier!
3 Comments
 • Anita H.
  april 10, 2018

  Alles wat bijdraagt aan een goede gezondheid, wordt door mij omarmd. Deze sapjes lijken me ook nog heel lekker. En fijn om mee te nemen voor onderweg. Tenslotte ben ik ook gewoon heel benieuwd, naar smaak en effect.

 • Erwin
  april 12, 2018

  Door het onregelmatige, snelle leven wat wij leiden ontbreekt het soms aan tijd om een gezonde, voedzame maar vooral lekkere maaltijd op tafel te zetten. Wij maken vooral voor het ontbijt altijd lekkere, gezonde smoothies zonder toegevoegde suikers. Hoe fijn is het dan om een flesje Frecious Slow Juice te pakken en zo je dagelijkse portie vitaminen en mineralen binnen te krijgen.

 • Carolien Schutte
  april 13, 2018

  Wauw wat een super gave winactie mijn zoon en ik zijn dol op gezonde sapjes en smoothies zo krijgen we namelijk fruit en groente binnen en komen we beter in de buurt van wat we dagelijks binnen horen te krijgen en is is wat anders als water