Fruit plukken Bij Twentefruit in Noord-Deurningen

Wist je dat je in Noord-Deurningen (Twente) heel veel fruit kunt plukken? Bij Twentefruit kan het! Samen met mijn dochters Isolde (8jaar) en Caitlyn (4 jaar) gingen we op pad voor Vettt. We zijn naar pluktuin Twentefruit in Noord-Deurningen gegaan om fruit te plukken. We zijn al vaker bij een pluktuin geweest, maar deze was nieuw voor ons. Deze pluktuin bestaat nu drie jaar en ze hebben 1 hectare grond waar je aardbeien, blauwe bessen, frambozen en bramen kunt plukken. Afhankelijk van het seizoen natuurlijk en van wat er beschikbaar is!

Het idee achter de pluktuin

Het idee om deze pluktuin te beginnen is omdat de eigenaren het belangrijk vinden dat kinderen weten waar het fruit vandaan komt. Dat er nog heel wat aan vooraf gaat voordat het te koop is. Ik vind het een heel mooi idee en hoe leuk is het om je eigen fruit te plukken. Isolde en Caitlyn vonden het geweldig!

Twentefruit Vettt

De pluktuin van Twentefruit

De struiken staan in lange rijen naast elkaar waar je met je kar langs loopt om het rijpe fruit plukken. Handig zo’n kar, hier kun je gelijk het geplukte fruit in leggen. Er wordt aangegeven in welke rijen het meeste fruit te vinden is. En er is echt genoeg te plukken. Ook de kleine kinderen kunnen goed bij het fruit. De aardbeien hangen wat hoger, maar door middel van het plateau op de kar (waar kinderen op kunnen staan) kunnen zij er ook goed bij! De pluktuin is 7 dagen per week geopend in de zomerperiode.

Smoothiebar en winkeltje

Naast dat je bij Twentefruit al dat lekkere fruit kunt plukken, kun je er na afloop van het plukken ook nog een lekkere smoothie bestellen. Deze smoothies worden natuurlijk gemaakt met het fruit uit eigen tuin. Verder verkopen ze koffie, eigengemaakte jam, chutney, likeur en dessertsaus. Deze lekkere producten kun je daar kopen maar ze hebben ook een webshop waar je kunt bestellen. Handig om te weten: je kunt hier pinnen.

Wil je meer weten over pluktuin Twentefruit

Voor informatie over pluktuin Twentefruit kun je een kijkje nemen op de website: Twentefruit. Hier vind je ook de openingstijden. We kregen via de stories die ik voor Vettt maakte nog best wat vragen over of je wel/niet moet reserveren, reserveren is niet nodig.

Over Marscha

Meer blogs van Marscha lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.