Gevonden: biologische markt Enschede!

Door

Mijn collega met dezelfde naam als ik komt iedere dag met van die sapjes op het werk. Groen zijn ze. En biologisch. Ik heb er ook wel eens eentje gehad maar dan gewoon afgehaald bij Raww in de Walstraat. Handig en ik heb dan ook echt het idee dat ik iets mega-goeds en gezonds doe. Heerlijk dat gevoel. Mijn fijne (groene) collega is nu al bijna 8 jaar mijn collega en ze wordt steeds gezonder, heel leuk om te zien en ook wel een beetje inspirerend. Omdat ze weet dat ik van nieuwe leuke ontdekking hou tipte ze mij over een bio-marktje in Enschede. Shout out voor Yvette T die deze groene ontdekking met mij deelde!

Eerlijk is eerlijk, ik hou van lekker en gezond eten maar ik eet écht niet alles biologisch. Misschien moet ik het anders formuleren, ik koop soms wat biologisch en ik eet veel niet biologisch. Ik weet dat het beter is om dat wel te doen, maar toch kies ik er (ik denk net als heel veel anderen) niet voor. Enerzijds omdat ik bijna alles bij de LIDL koop en daar niet overal biologische producten van zijn. Anderzijds omdat je er een stuk meer voor betaald. Ik merk wel dat ik steeds vaker bewust voor biologisch kies als ik het zie liggen.
 

Biologische markt Enschede

Die biologische markt is onderdeel van EkoTwente en is iedere vrijdag geopend en bevindt zich tegenover de Intratuin in Enschede. Op het doek op de foto staat nog dat ze in de ochtend open zijn, maar de eigenaar heeft me verteld dat ze tegenwoordig op vrijdag tot 17.00 geopend zijn. Deze biologische markt Enschede zit in het pand van de bosbesplukkerij (kwekerij francaise). Ik reed er laatst bij toeval op een vrijdag langs en ik nam er een kijkje. Een pareltje voor jullie lezers die van biologisch houden en ook nog eens veel keuze willen. Het is eigenlijk niet echt een markt, het is een soort schuur dat omgetoverd is tot winkeltje, heel schattig. Blijkbaar weten ook best wat mensen het al te vinden, want tijdens mijn bezoekje was er steeds wel een klant binnen. Iedereen neemt rustig zijn tijd om de producten uit te zoeken. Naast groente en fruit wordt er ook vlees (ingevroren) en streekproducten verkocht.

Biologische markt Enschede

Biologische markt Enschede

Want écht de keuze was reuze! En alles is 100% biologisch. Ik had geen contant geld bij me, maar het kon gewoon geincasseerd worden van mijn rekening. Hoe handig! Ik deed gelijk wat fruit-inkopen.

Biologische markt Enschede

Biologische markt Enschede: de keuze is reuze!

 

Online bestellen

Ik snap het helemaal als je niet iedere vrijdag hier langs wilt of kunt gaan voor je boodschappen. Niet getreurd. Het bedrijf achter deze markt, Eko Twente heeft een ontzettend complete webshop dus je kunt gewoon online bestellen. De producten zijn dus 100% biologisch en er wordt zoveel mogelijk ingekocht bij boeren uit de omgeving. Op de website kun je terecht voor biologische groente en fruit maar voor nog veel meer. Vlees, gevogelte, sappen, brood, zuivelproducten, WIJN én nog veel meer. Neem vooral zelf even een kijkje: Eko Twente!

Ken je het al en heb je wel eens online besteld? Ik ben benieuwd naar je ervaringen, laat gerust een reactie achter. Heb je nog meer tips voor biologische producten? Laat het vooral weten in een comment hieronder. Leuk!

Bio-shopse!

 

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!
2 Comments
 • Avatar
  Ilse
  juni 1, 2016

  Wist je dat er op de zaterdag ook een biologische markt in de stad is? Aan de kant van C&A. Groente, kaas, melk, noten etc.
  Ik kende die biologische boer bij Intratuin al 🙂
  En eigenlijk ben je even duur uit als je bio of niet bio koopt, want niet bio groente is bespoten en word je ziek van wat later weer kosten met zich mee brengt. De bio is in aanschaf duurder maar je word er niet ziek van..
  Ik weet wel wat ik liever in mijn lijf en dat van mijn gezinnetje stop 😉
  Ook online kun me op verschillende sites groente abonnementen krijgen en die dan bij jr in de buurt laten leveren 🙂

  Groet Ilse

  • Vettt.nl
   Vettt.nl
   juni 1, 2016

   Super Ilse! En je hebt helemaal gelijk, op naar (meer) bio ✌️