Getest: GPS voor je kind (Door Heleen)

Door

Als het om buiten spelen gaat ben ik denk ik wel een zogenaamde helikopter moeder. Ik gun het mijn kinderen echt wel om lekker buiten te spelen zonder dat hun moeder hen in de nek staat te hijgen, maar je hoort van die gekke dingen….en wat nou als hij verdwaalt? En niet onbelangrijk: door medische redenen mag ik mijn zoontje Juliën niet uit het oog verliezen, dus ben ik altijd in de buurt. Dat is dus best een dilemma als hij alleen buiten wil spelen. Tot voor kort ging ik dan gewoon mee, maar hij is inmiddels zes. Hij zit er helemaal niet op te wachten om samen met zijn moeder en zusje in de zandbak te spelen. Het is tijd om zijn wereldje te vergroten en ik ging op zoek naar een manier om toch contact te houden als hij een blokje om wil…
 

GPS voor je kind

Ik raadpleegde mijn vriend Google en stuitte al snel op handige gps systemen voor kinderen. Een uitkomst voor helikopterouders. Nee, zonder gekheid. Dit is natuurlijk ideaal voor bezorgde ouders die het lastig vinden om hun kind meteen los te laten als ze gaan buiten spelen, of voor kinderen die tijdens uitje snel zijn afgeleid en nog niet het besef hebben dat ze in de buurt moeten blijven. Want zeg nou zelf, wie is er nog nooit met het hart in de keel op zoek geweest naar hun kind? Ik wel, meer dan eens. Voor Vettt mocht ik zo’n gps systeem testen: de Weenect.

Je bestelt hem via de site www.weenect.com en kost € 99,-. Ik weet het, het is niet goedkoop, maar het is echt een ideaal systeem. Hij wordt geleverd met een beschermhoesje die je bijvoorbeeld aan de broekriem of rugtas kunt hangen. Verder vind je in de verpakking een usb kabel, de gebruiksaanwijzing en de weenect kids tracker met geïntegreerde simkaart waarmee de posities van de tracker naar een server wordt verzonden. Om deze reden gebruikt de tracker tevens een mobiele verbinding en is het nodig om gebruikstegoed te hebben om de tracker te laten functioneren. Hiervoor betaal je vanaf € 3,50 per maand.
 

Het uiterlijk en functies van de Weenect:

– De Weenect kids is 6,5 bij 4 centimeter groot.

– Aan de zijkant zitten drie knopjes. Met die knopjes kan de drager van de Weenect berichten sturen die via pushberichten (app) en e-mail worden verzonden. (Om meldingen via sms te ontvangen, moet een gebruikstegoed van 50 sms-berichten aangeschaft worden. Wij hebben dit niet gedaan, want de push berichten werken prima!)

– Aan de andere kant zitten vier led lampjes waaraan je kunt aflezen of de berichten worden verstuurd en hoe de verbinding is.

– Midden op de tracker zit een rode S.O.S knop, hiermee kan de drager van de tracker een noodoproep plaatsen. De weenect belt dan degene van wie het nummer is geregistreerd, de tracker is dus ook een telefoon.

Voor gebruik moet je eerst een paar handelingen doen:

1. De tracker activeren door op de site een persoonlijk account te maken.

2. De gratis mobile app voor op je smartphone downloaden.

3. De tracker inschakelen, het beste ontvangst heeft hij buiten.
 

De Weenact app

De app is zeer uitgebreid. Als je hem opent zie je waar jij je bevindt, waar de tracker zich bevindt, of waar de tracker de afgelopen 24 uur is geweest. Je kunt de tracker zoeken dmv ‘enhanced reality’, (wat mij een beetje deed denken aan real life Pokémon go.) of je zoekt met een kompas. Maar je kunt ook doorschakelen naar google maps om automatisch een route te laten uitstippelen. Een anderen handige functie is het registreren van gebieden. Als de tracker dat gebied verlaat krijg je een bericht. Wij hebben het gebied 100 meter om ons huis geregistreerd dus als Juliën dat gebied verlaat ben ik daar van op de hoogte.
 

Tijd voor de grote Weenect test!

Nadat we thuis een paar keer hebben geoefend, namen we de Weenect mee op vakantie om de proef op de som te nemen. Ik bleef bij het vakantiehuisje en Juliën ging met zijn vader naar het strand. De test zou geslaagd zijn als ik hen kon vinden zonder mijn telefoon te gebruiken. Zo gezegd zo gedaan. Mijn mannen verdwenen de hoek om en ik dronk even een kopje koffie en las een tijdschriftje. Na een half uurtje wist de app mij feilloos te vertellen dat ze op het strand waren aangekomen, en wel 1,09 km verderop bij de 2e slag.

gps voor je kind

Ik gebruikte eerst het kompas om te bepalen welke kant ik op moest lopen en dat ziet er zo uit:

gps voor je kind

Onderweg kreeg ik nog een oproep via de weenect van een ongeduldige en bezorgde Juliën, of ik het wel kon vinden. Ik kon hem perfect verstaan, dus ook deze functie werkt goed.

Daarna gebruikte ik de functie ‘enhanced reality en dat ziet er zo uit:

Gps voor kinderen

Ik liep in 1 streep naar mijn mannen op het strand dus de Weenect slaagde glansrijk voor deze test! Niet alleen op vakantie, maar ook thuis geeft ik Juliën nou regelmatig de weenect mee.
 

Voordelen Weenact:

– Je weet altijd waar je kind is.

– De Weenect kan een belverbinding maken.

– Lange accuduur.

– Makkelijk in gebruik.
 

Nadelen:

– De belverbinging kan alleen tot stand komen door een oproep van je kind, je kunt niet terug bellen. (Maar ik denk dat je beter een telefoon kunt kopen als je dit zou willen)

– Indoor werkt de Weenect niet altijd even goed.

– Naast de kosten voor de aanschaf ben je elke maand €3,50 kwijt aan abonnementskosten.
 

Conclusie Weenact

De Weenect is een handig gps systeem waarmee je je kind kunt volgen. Je ziet waar je kind zich bevindt, hoeveel (kilo)meter dat weg is en welke kant je moet oplopen. Zeker bij een dagje weg vind ik dit echt een uitkomst, maar ook geef ik hem regelmatig mee als Juliën gaat buiten spelen.

Had jij wel eens gehoord van zo’n gps systeem? Zou jij dat gebruiken bij jouw kind of vind je dat maar overdreven gedoe?

 

Heleen woont in Enschede en trekt er graag op uit met haar zoon (6), dochter (1) en vriend. Heleen is één van de vaste gastbloggers op www.vettt.nl. Voor Heleen geldt “als niks zeker is, is alles mogelijk”. Dat is haar motto, haar houvast, haar inspiratie. En daarover blogt ze op het gelijknamige blog: Niks zeker alles mogelijk.

Over Yvette

Meer blogs van Yvette lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.