Leuk en gratis uitje: met je kind naar de Bibliotheek Hengelo

Wij gaan regelmatig naar de Bibliotheek Hengelo. We wonen in Hengelo en ik vind het echt een leuk uitje met de peuter. Dit keer gingen we ook maar gingen we tijdens een speciale dag. Er werd namelijk een Mammacafé georganiseerd in de Bibliotheek Hengelo. Dit hield in dat er op woensdagochtend een voorleesochtend voor dreumesen en peuters bij de Bibliotheek Hengelo zou zijn. Mason en ik gingen erheen, nooit eerder geweest benieuwd of dit een extra dimensie ging geven aan één van onze favoriete uitjes. 

Ons Bibliotheek ‘ritueel’

Voordat we ons aansluiten bij het Mammacafé doen we eerst ons rondje bibliotheek. Zoals we dat iedere maand doen. We leveren onze oude boeken in en zoeken nieuwe boeken uit.

Van het terugbrengen van de boeken (lees: Mason mag ze in een speciaal apparaat doen) tot het scannen van de nieuwe boeken Mason vindt het allemaal fantastisch!

Bibliotheek Hengelo

Bibliotheek Hengelo

Bibliotheek Hengelo

Nadat de oude boeken teruggebracht zijn, verplaatsen we ons richting de eerste verdieping waar de kinderboeken staan. Deze afdeling is helemaal ingericht voor kinderen. Met een televisie-scherm waarop boeken voorgelezen worden, een leeskring met allemaal boeken eromheen zodat ze er voor kinderen superaantrekkelijk uitzien en makkelijk te pakken zijn. De bankjes in de leeskring nodigen uit om gelijk te gaan lezen.

En er zijn boeken in overvloed. De boeken met wolven, vossen, uilen en andere enge diersoorten zijn bij Mason favoriet. We gaan met een nieuwe voorraad boeken richting onze volgende missie: het voorlezen bij het Mammacafé in de Bibliotheek.

Bibliotheek Hengelo

Bibliotheek Hengelo

Bibliotheek Hengelo

Het Mammacafé in de Bibliotheek Hengelo

Het Mammacafé is een initiatief van Stichting Loes en je vindt het Mammacafé in verschillende dorpen/steden in Twente. Het is opgezet om een plek te bieden waar je andere ouders kunt ontmoeten en er worden steeds andere activiteiten georganiseerd. In Hengelo is het zo dat er een groep is waar je met je baby naartoe gaat en er is een groep voor dreumes/peuters.

Via Facebook ontdekte ik dat er op deze bewuste woensdagochtend tijdens het Mammacafé dreumes/peuters voorgelezen wordt door Marjo Wolbert. Het leek mij leuk om een keer wat extra’s toe te voegen aan onze bieb-ochtend.

Het Mammacafé wordt georganiseerd in een aparte ruimte van de bibliotheek. En deze ochtend gaat het dus om een voorleesochtend, maar er komen ook allerlei andere thema’s aan bod. Op de Facebook pagina vind je een overzicht van de activiteiten die op de agenda staan.

Voorlezen tijdens het Mammacafé in Hengelo

Het lijkt erop dat de meeste moeders die hier zijn elkaar kennen. Maar als ‘nieuw gezicht’ worden Mason en ik warm ontvangen en we voelen ons hartstikke welkom. Mason blijft nog wat verlegen bij mij zitten maar als Marjo eenmaal op dreef is dan gaat ook Mason helemaal los.

Marjo leest voor uit het boek ‘Harry de Kat’. En dat is herkenbaar want die hebben wij thuis ook al eens gelezen. Er komt een grote knuffelkat tevoorschijn. Voordat het lezen begint, pakt Marjo haar gitaar erbij en ze zingt een stukje, de kinderen vinden het te gek!

Tijdens het voorlezen gaan de kinderen helemaal in het verhaal op, zelfs Mason is van mijn schoot afgegleden om het van dichterbij te bekijken. Stiekem zie ik zijn ogen wel wat meer gericht op de knuffelkat dan op het boek, zo’n knuffel is natuurlijk ook reuze interessant. Waar de meeste kindjes netjes zitten en luisteren, is Mason snel afgeleid en met wat anders bezig! Maar hij geniet en daar geniet ik dan weer van. Ik vind het mooi hoe hij zijn eigen willetje heeft.

 

Bibliotheek Hengelo

 

Bibliotheek Hengelo

Bibliotheek Hengelo

Afsluiter bij Coffeestar Hengelo

Nadat het boek is afgelopen vertelt Marjo nog over de website en boekstart. Ik krijg het niet meer helemaal mee, want Mason is met andere dingen bezig. We trekken de jassen aan en gaan een verdieping lager  naar Coffeestar. Op de begane grond zit Coffestar waar we ons maandelijkse bieb-taartje gaan scoren. De Cheesecake is hier een absolute aanrader, we delen er altijd één met z’n tweetjes. Na onze fijne afsluiter halen we grote zus op uit school.

Meer informatie over de Bibliotheek Hengelo en het Mammacafé Hengelo

De bibliotheek Hengelo heeft (evenals alle andere bibliotheken) een gratis abonnement voor kinderen tot 18 jaar. Informeer bij jouw bieb naar de mogelijkheden en voorwaarden! In de verschillende bibliotheken worden ook regelmatig (gratis) evenementen/workshops georganiseerd. Op de website vind je daar meer informatie over.

Het Mammacafé is er speciaal voor zwangeren en ouders met kindjes van 0 tot 4 jaar. Op de Facebook pagina  vind je meer informatie over de activiteiten en de agenda.

Bibliotheek Hengelo

 

Op zoek naar uitjes voor de zomervakantie?

Klik hier voor meer dan 40 tips en uitjes voor jouw zomervakantie in Twente.

Over Nicole

Meer blogs van Nicole lezen? Kijk dan even hier!

Comments are closed.